Πολλά τα περιθώρια ακόμη για τον τουρισμό στην Ήπειρο…

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

● Νέες προοπτικές ανοίγονται για τον τουρισμό της περιοχής, αφού ενθαρρυντικά είναι και τα τελευταία νέα από το μέτωπο των υδροπλάνων, ενός φιλόδοξου εναλλακτικού μέσου μεταφοράς, το οποίο στο μέλλον φαίνεται πως θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί τα Γιάννενα με τη λίμνη Παμβώτιδα συγκαταλέγονται στις περιοχές που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για λειτουργία υδατοδρομίου. Αυτό εξάλλου τονίστηκε και στην προχθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ των τοπικών φορέων και εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των υδροπλάνων, παρουσιάζοντας μάλιστα πολύ φιλόδοξα σχέδια για την περιοχή μας. Και δεν θα είναι καθόλου υπερβολή τότε να λέμε ότι όλοι πλέον οι... δρόμοι θα οδηγούν στα Γιάννενα. Από ξηράς, από αέρος, από... λίμνης!
Πριν μερικά χρόνια μιλούσαμε για ολική απομόνωση της Ηπείρου από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το να φτάσει κανείς στα Γιάννενα πολλές φορές, ειδικά το χειμώνα, ήταν πραγματική… Οδύσσεια, είτε μέσω του οδικού δικτύου, είτε μέσω αέρος. Σήμερα όμως η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τόσο οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι (Εγνατία, Ιόνια), όσο και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχουν καταστήσει την περιοχή μας ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, γι’ αυτό εξάλλου και συχνά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της χώρας.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αφού... παραδοσιακά ο Νομός Ιωαννίνων (πόλη και ορεινά χωριά) εκείνες τις μέρες έχουν την τιμητική τους! Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να καθησυχάσει τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, που σημαίνει ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Είτε στις παρεχόμενες υπηρεσίες, είτε στην εξωτερική εικόνα, με έμφαση κυρίως στην καθαριότητα, στην οποία υπάρχουν ελλείψεις, ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο χρόνος είναι αρκετός για να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα και ο Δήμος στο τέλος να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που θα εντυπωσιάσει κατοίκους και επισκέπτες.


Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία η νέα Δημοτική Αρχή να δείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους, μένοντας μακριά από πειραματισμούς και ακατανόητους… μοντερνισμούς, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, διχάζοντας τους πολίτες. Ας ελπίσουμε ότι φέτος τα Γιάννενα θα παρουσιάσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα τις μέρες των γιορτών και οπτικά, αλλά και σε επίπεδο εκδηλώσεων...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.