ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η έκφραση "παιχνίδι ειδικών συνθηκών" αποτελεί ένα σύνηθες δημοσιογραφικό κλισέ για να περιγράψει μια αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες ανάμεσα σε δύο ομάδες.
Πως αλλιώς όμως μπορεί να αναφερθεί κανείς στο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ στη Λάρισα; Από την μία πλευρά η ομάδα του ΠΑΣ με την πλάτη στον τοίχο, με τη ψυχολογία στο ναδίρ και αποδεκατισμένη από τις πολλές απουσίες και από την άλλη η ΑΕΛ του Κούγια με ανοιχτό "πόλεμο" του μεγαλομετόχου με τους οργανωμένους.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: η ισοπαλία του ΠΑΣ με τη Λαμία και συνολικά η κακή εικόνα της ομάδας έβαλε τον Γιάννη Πετράκη στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών και των επικρίσεων. Η ομάδα θα παραταχθεί σήμερα στη Λάρισα με αρκετές, 8 τον αριθμό, απουσίες και καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα για να επανέλθει η ηρεμία κατά τη διάρκεια της νέας διακοπής του πρωταθλήματος.
Οι απουσίες των Μυστακίδη, Νικολιά, Κρίζμαν, Βιδάλ, Κάστρο είναι από αυτές που λέμε βασικές απουσίες γιατί ακόμα κι αν κάποιοι εξ αυτών δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, θα ήταν οι πρώτες επιλογές για αλλαγή. Ούτε ο Μπουκουβάλας θα είναι σήμερα στη Λάρισα παρότι είναι καλά γιατί δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί με τον νάρθηκα που έχει στο χέρι.
Μετρημένα τα κουκιά λοιπόν για τον Πετράκη όσον αφορά το βασικό σχήμα και το πιθανότερο είναι να παίξει με 4-4-2, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί και μια παραλλαγή του 4-3-3 όπως αγωνίστηκε δηλαδή ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού με τη Λαμία. Είναι δεδομένο ότι θα αγωνιστεί ο Γιάκος και ο Παμλίδης αντί του Ξύδα. Τον Παμλίδη τον θεωρώ καλό επιθετικό και νομίζω ότι θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές. Ήταν πολύ άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και έμεινε πολύ πίσω. Αξίζει όμως ευκαιριών και μπορεί να δώσεις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.
Πέρα από τα πρόσωπα και το σύστημα το πιο σημαντικό είναι να δείξουν οι παίκτες του ΠΑΣ πάθος και θέληση στο παιχνίδι, κάτι που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το εξής: ο Γιάννης Πετράκης ουκ ολίγες φορές έχει στηρίξει και έχει βάλει πλάτη στους παίκτες του για άσχημες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να δείξουν και εκείνη από την πλευρά τους έμπρακτα την στήριξη στον κόουτς, βγάζοντας εντός γηπέδου ψυχικά αποθέματα. Νομίζω ότι πολλοί παίκτες το "χρωστάνε" αυτό στον Κρητικό.
Σημερινός αντίπαλος του ΠΑΣ η Λάρισα. Έχει 8 βαθμούς μέχρι τώρα, έναν παραπάνω από τον ΠΑΣ. Κι εκεί τα πράγματα ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί. Παραλίγο να πάρει το διπλό στη Λιβαδειά αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος. Ο "πόλεμος" του Κούγια με μερίδα των οργανωμένων μαίνεται για τα καλά και κάθε εντός έδρας παιχνίδι...μυρίζει μπαρούτι.
Παρά τη σχετική φημολογία ο Κούγιας επέκτεινε για δύο ακόμα χρόνια το συμβόλαιο του Ιταλού Φέστα, θέλοντας να σταματήσει την αμφιβήτηση προς το πρόσωπό του.
Το σημερινό ματς είναι σημαντικό. Γιατί όποιος κερδίσει, εκτός από τους βαθμούς κερδίζει και ηρεμία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.
Στα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής υπάρχει ένα ακόμα ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Κομπότη παίζει με την πλάτη στον τοίχο μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ, όπως όμως και ο ΟΦΗ που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Απόλλωνα στην Κρήτη. Ματς από αυτά που λέμε ζωής ή θανάτου.
Μετά την εντός έδρα ήττα από τη Ξάνθη, τα πράγματα ζόρισαν και για τον Αστέρα Τρίπολης που παίζει στη Λαμία. Από Χ έως 2 το βλέπω αυτό το ματς, αυτή την αίσθηση έχω.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό προερχόμενος από οδυνηρή ευρωπαϊκή ήττα από τη Βίντι, η ΑΕΚ τον σταθερά δεύτερο Ατρόμητο, ενώ χωρίς την αίγλη του παρελθόντος αλλά με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.