ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, οι δύο ήττες στη Θεσσαλονίκη από ΠΑΟΚ και Άρη δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν θεωρούνται καθοριστικές.
Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι αυτά που θα καθορίσουν τη μοίρα της ομάδας στο πρωτάθλημα και την παραμονή ή όχι. Στα δύο επόμενα ματς με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο ο ΠΑΣ Γιάννινα κυνηγάει το καλύτερο δυνατόν, ενδεχομένως ακόμα και δύο νίκες. Γιατί μακριά από την έδρα του παραμένει ακίνδυνος. Βέβαια, έχουμε ξαναγράψει ότι χρειάζονται και κάποιοι απρόσμενοι βαθμοί, δηλαδή η ομάδα να κάνει μια έκπληξη παίρνοντας βαθμούς σε ματς που δεν είναι αναμενόμενοι.
Στη μάχη της παραμονής, οι ισορροπίες είναι λεπτές και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο υποβιβασμός και η παραμονή να κριθούν την τελευταία στιγμή στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Απόλλωνας υποβιβάστηκε ήδη, ο Λεβαδειακός δεν την γλυτώνει και απομένουν δύο θέσεις. Η 14η που είναι απευθείας υποβιβασμού και η 13η που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα της Football League. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ σε δύσκολη θέση. Είναι και η Λάρισα, η Λαμία, ενδεχομένως και ο Αστέρας Τρίπολης.
Τα ζητούμενα για την ομάδα του Πετράκη είναι δύο. Πρώτον το να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην έδρα της και δεύτερον να μην ηττηθεί στα λεγόμενα ντέρμπι παραμονής, τα οποία έχει εκτός έδρας. Με Λαμία, Λεβαδειακό και ΟΦΗ. Γιατί οι βαθμοί εκεί είναι ουσιαστικά διπλά, ενώ πρέπει να συνυπολογίζει κανείς και τις ισοβαθμίες.
Η διαιτησία τον πάει κόντρα τον ΠΑΣ, είναι δεδομένο αυτό. Δεν χρειάζονταν το πέναλτι μαρς στο Χαριλάου για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Το κακό πάντως είναι ότι η ομάδα έχει δεχτεί πάρα πολλές κίτρινες, περισσότερες από κάθε άλλη σεζόν και λείπουν συνεχώς παίκτες με τιμωρίες. Ο Λίλα π.χ. θα λείψει με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Σημαντική απώλεια καθώς ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Σιόντης φαίνεται ότι μπορούν να παίξουν με όσο δυναμισμό παίζει ο Λίλα τη θέση του αμυντικού χαφ.
Η ομάδα έκανε 3 μεταγραφές τον Γενάρη και οι δύο ήδη παίζουν. Ο Μάνος ήδη πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Γεωργιανός Σεργκελασβίλι έχει γίνει μόνιμος εκτελεστής των στημένων και διαθέτει πολύ καλές σέντρες από αριστερά. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε δει τον τρίτο, τον Σέρβο τον Πάντελιτς. Η θέση του επιτελικού στη μεσαία γραμμή είναι η πιο νευραλγική θέση σε μια ομάδα, ανεξαρτήτως συστήματος γιατί είναι πάντα η θέση που κάνει παιχνίδι, που δημιουργεί. Είναι πασιφανές ότι ο ΠΑΣ πονάει σε αυτή τη θέση και για αυτό πήρε και τον Σέρβο. Μέχρι τώρα όμως τον έχουμε δει ελάχιστα στην Τούμπα. Για τον Παναθηναϊκό είναι λένε τραυματίας και δεν υπολογίζεται. Σε αυτά τα ματς όμως είναι που χρειάζεται η ομάδα τον δημιουργικό χαφ, αλλιώς η μεταγραφή πάει στράφι.
Η 20η αγωνιστική που ξεκινάει αύριο περιλαμβάνει μερικά κομβικά ματς για την υπόθεση παραμονή. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Απόλλωνα και με νίκη αποκτά διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Λαμία δοκιμάζεται στη Ξάνθη που έχει απώλειες στα τελευταία τρία ματς σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τους στόχους των δύο ομάδων.
Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο υποδέχεται την Κυριακή τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και δύσκολα θα κάνει γκέλα. Ο Λεβαδειακός στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο θα παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την παραμονή.
Ο Παναιτωλικός του Δέλλα υποδέχεται τη Λάρισα στο Αγρίνιο και με νίκη θα μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της πεντάδας, ενώ οι Λαρισαίοι ταλανίζονται από διοικητικά και εσωτερικά προβλήματα. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη και θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει για να ξεκολλήσει βαθμολογικά.
Αφήσαμε για το τέλος το ντέρμπι της Τούμπας. Καταρχήν, ας ελπίσουμε αρχικά να κυλήσουν όλα ομαλά και να γίνει κανονικά το παιχνίδι. Στο αγωνιστικό κομμάτι μια ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ θα κρίνει οριστικά το πρωτάθλημα, μια νίκη του Ολυμπιακού θα φέρει τις δύο ομάδες σε απόσταση 3 πόντων. Η ισοπαλία ουσιαστικά θα αφήσει τα πράγματα ως είναι. Δυνατές ομάδες και οι δύο, με διαφορά δυνατά σημεία όμως.
Ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του τη δύναμη της έδρας, την καλή άμυνα και τον φοβερό Πασχαλάκη, ο Ολυμπιακός έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή και φορμαρισμένους όπως π.χ. ο Φορτούνης.