ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, ακόμα μια δύσκολη αποστολή έχει μπροστά του σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δυσκολότερο όμως από το προηγούμενο. Ο Ατρόμητος είναι εμφανώς καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και έχει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο του τον Κάναντι που είναι πολύ καλός τεχνικός. Ο Ατρόμητος είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 36 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές.
Ο ΠΑΣ πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο σήμερα, να κοπιάσει και να παίξει καλύτερα αν θέλει να πάρει το τρίποντο κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Τιμωρίες, τραυματισμοί και λοιπές απουσίες, καλώς ή κακώς, υπήρχαν και θα υπάρχουν πολλές δυστυχώς τη φετινή χρονιά. Η ομάδα καλείται να αντιπαρέλθει τις απουσίες που θα έχει και να πάρει εύκολα ή δύσκολα το τρίποντο της νίκης. Άλλωστε από τις δύο ομάδες, ο ΠΑΣ είναι αυτός που καίγεται για βαθμούς, ο Ατρόμητος την έχει καπαρωμένη την πεντάδα και δύσκολα θα χάσει και την 4η θέση από τον Άρη.
Κλειστά χαρτιά και σε αυτό το ματς από τον Πετράκη σχετικά με τα πλάνα του. Ας κερδίζει η ομάδα όμως και ας έχει μυστικοπάθεια ο κόουτς. Το σημαντικότερο όλων είναι να σωθεί η χρονιά και να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία αγωνιστικά. Πάντως το πιθανότερο είναι να δούμε ξανά τριάδα στην άμυνα. Ερωτηματικό αν θα παίξει στόπερ ή αμυντικό χαφ ο Λίλα. Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή και εξαιρετικούς τεχνικά. Θέλει προσοχή και υπομονή το σημερινό ματς.
Την 20η αγωνιστική την χαρακτηρίσαμε «λουκούμι» για τον ΠΑΣ. Τόσο για τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού όσο και για τον συνδυασμό των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και την 21η αγωνιστική καθώς οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον ΠΑΣ έχουν όλες δύσκολο έργο, ενώ ΟΦΗ και Λαμία παίζουν μεταξύ τους στο πρώτο από τα ντέρμπι παραμονής.
Ο Αστέρας Τρίπολης που έχει 21 βαθμούς, μόλις 1 παραπάνω από τον ΠΑΣ, παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δύσκολο ματς για τον Παράσχο, δεν θεωρώ πιθανό να χάσει βαθμούς ο Δώνης σε τρίτο σερί παιχνίδι. Το μεσημέρι της Κυριακής η Λάρισα παίζει με τη Ξάνθη, ενώ ο Λεβαδειακός αν δεν κερδίσει και τον Παναιτωλικό κουνάει μαντήλι νωρίς νωρίς. Δύσκολη αποστολή έχει και ο Πανιώνιος με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Στους 22 βαθμούς η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα.
Τη Δευτέρα ο ΟΦΗ υποδέχεται τη Λαμία και δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του. Είναι το πρώτο χρονικά ντέρμπι παραμονής και θα έχει μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα. Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ έχει κι αυτό τη σημασία του για την δεύτερη θέση. Οι Πειραιώτες προέρχονται από ισοπαλία 2-2 στο ευρωπαϊκό ματς με τη Ντιναμό Κιέβου, ενώ η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο της δεν εντυπωσιάζει, αλλά κερδίζει μέχρι τώρα.
Κλείνω με ένα θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Την κόντρα μεταξύ του συλλόγου Σπάρτακου Ιωαννίνων και της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και αφορά τους χώρους που χρησιμοποιεί ο σύλλογος. Η έλλειψη χώρων και πόρων σίγουρα φέρνει γκρίνια και κόντρες. Σίγουρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στη Λιμνοπούλα και στην Ανατολή ανήκουν στην ΓΓΑ, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο. Όμως καλό θα ήταν να υπάρχει σεβασμός και σε αθλήματα που δεν είναι τόσο προβεβλημένα. Η άρση βαρών έχει φέρει πολλές επιτυχίες στα Γιάννινα, κι ας είναι λιγότερο δημοφιλές άθλημα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Πρόκειται για άθλημα με μεγάλη παράδοση στην πόλη μας. Από ολυμπιακά μετάλλια μέχρι σπουδαίες διοργανώσεις. Λίγη περισσότερη βοήθεια και κατανόηση λοιπόν...