ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

Είναι ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στα υπόλοιπα αθλήματα. Άλλωστε τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα είναι στην κορύφωσή τους αυτόν τον καιρό.
Αρχικά θα αναφερθώ σε κάτι άλλο. Η είδηση αφορά το γήπεδο του Παναιτωλικού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1.537.000 ευρώ για έργα ανακαίνισης στο γήπεδο του Αγρινίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μπράβο στους διοικούντες του Παναιτωλικού που το «έψαχναν» το θέμα και τα κατάφεραν. Μέσα στα έργα θα είναι και η κατασκευή διώροφης κερκίδας με ανάλογο σκέπαστρο.
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και δυστυχώς εμείς εδώ στα Γιάννινα είμαστε ουραγοί στα έργα αθλητικών υποδομών. Το ανακατασκευασμένο ταρτάν δεν αλλοιώνει το δεδομένο, ότι το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων είναι ένα πεπαλαιωμένο Στάδιο, στο κέντρο της πόλης μεν, με πολλά προβλήματα δε. Έρχονται αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές οσονούπω, καλό θα ήταν όσοι διεκδικούν την ψήφο των Γιαννιωτών να έχουν και ένα πρόγραμμα για τον αθλητισμό, για τις υποδομές, για το αθλητικό μέλλον της πόλης. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και την ανυπαρξία οράματος από ορισμένους επιχειρηματίες. Ακόμα περιμένουμε να μας παρουσιάσει τα σχέδιά του για το ΠΕΑΚΙ και τη κατασκευή γηπέδου εκεί ο κ. Χριστοβασίλης. Το είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου, αλλά μέχρι τώρα μείναμε στα λόγια...
Πάμε τώρα στα αμιγώς αγωνιστικά. Ο ΠΑΣ δίνει σήμερα ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες». Δεν θα το χαρακτήριζα όμως το ματς της χρονιάς. Είναι όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος κρίσιμα και ιδίως τα δύο συνεχόμενα εκτός με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία. Πάντως, αν ο ΠΑΣ θέλει να αποφύγει και το μπαράζ παραμονής-ανόδου, δηλαδή την 13η θέση, πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε σήμερα τη Λάρισα, για να μην ξεκόψει βαθμολογικά από το γκρουπ των τριών ομάδων που είναι στους 26.
Ο Γιάννης Πετράκης έχει πάλι προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες, αλλά τόσο αυτός όσο και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο έχουν συνηθίσει πλέον στις απουσίες. Δεν θυμάμαι καμία φορά φέτος να έχει αγωνιστεί ο ΠΑΣ πλήρης σε κάποιο παιχνίδι. Το άγχος είναι στην πλευρά των Ηπειρωτών. Ο Κούγιας με δηλώσεις του θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι είναι χαλαρή η ομάδα του, όμως με 26 βαθμούς και με ματς μπροστά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Εκτός αν ο Κούγιας ξέρει κάτι για την αναδιάρθρωση που δεν ξέρουμε εμείς...
Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί και πάλι με 3-5-2 και τριάδα στόπερ στην άμυνα. Ο Πετράκης δεν θέλει να θυσιάσει την ταχύτητα και την ευελιξία του Νικολιά και γιαυτό δεν θα τον βάλει μπακ, αλλά αριστερό εσωτερικό μέσο. Ο Αλέξης Μιχαήλ θα επιστρέψει στη θέση του τιμωρημένου Τζημόπουλου. Η δυσκολία παραγωγής φάσεων είναι δεδομένη και για αυτό θα περιμένουμε κλειστό παιχνίδι. Η κίνηση του Κούγια να απομονώσει τον Ντέλετιτς ήταν λουκούμι για τον ΠΑΣ. Μιλάμε για τον μακράν καλύτερο ποιοτικά παίκτη της ΑΕΛ, μαζί με τον Φατιόν που επίσης θα λείψει.
Ο ΠΑΣ χρειάζεται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε φέτος, τη στήριξη του κόσμου του. Το έχουμε ξαναγράψει: η ομάδα φέτος είναι μέτρια ποιοτικά και δεν μπορεί να πάρει εύκολα κανένα παιχνίδι. Ούτε καν με τον Απόλλωνα δεν το πήρε εύκολα. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται τη στήριξη των φιλάθλων σε κάθε ματς. Θέλω να πιστεύω ότι οι Γιαννιώτες φίλαθλοι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του παιχνιδιού και της περιόδου γενικότερα.
Η 25η αγωνιστική περιλαμβάνει κι ακόμα ένα ματς «φωτιά», το ΟΦΗ-Λεβαδειακός. Οι Ηρακλειώτες προέρχονται από οδυνηρή ισοπαλία στη Ριζούπολη και ο Λεβαδειακός από ήττα στη Λάρισα. Δύσκολο ματς, ιδανικό για τον ΠΑΣ το Χ.
Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται σήμερα τη Λαμία στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής και με νίκη ξεφεύγει οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο επί της Ξάνθης αύριο. Βαρύ το κλίμα στους Νεοσμυρνιώτες μετά την πεντάρα στο Αγρίνιο. Ατρόμητος και ΑΕΚ παίζουν μεταξύ τους για την 3η θέση της βαθμολογίας. Ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο ψάχνουν οι Περιστεριώτες.
Τέλος, ντέρμπι γοήτρου χωρίς κανέναν βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με το αήττητο του Δικεφάλου να είναι το μοναδικό διακύβευμα της αναμέτρησης.
Κλείνω με μπάσκετ. Το νυν υπερ πάντων αγώνα δίνουν αύριο το μεσημέρι (12:30) οι γυναίκες του ΠΑΣ στην Α2 κόντρα στην δεύτερη της βαθμολογίας Πυλαία. Τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη χρειάζονται και θα έχουν την στήριξη του κόσμου. Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ είναι το καμάρι των οπαδών. Στο αντρικό της Γ Εθνικής ο ΑΓΣΙ παίζει τα ρέστα του για την άνοδο με τον πρωτοπόρο Πρωτέα Γρεβενών, ενώ ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να δείξει σοβαρότητα κόντρα στην ουραγό Νικόπολη Πρέβεζας.