ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, το αγωνιστικό «θαύμα» που περίμεναν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έγινε την τελευταία αγωνιστική και έτσι η ομάδα υποβιβάστηκε βαθμολογικά τερματίζοντας στην 14η θέση της βαθμολογίας. Εφιαλτικό το βράδυ της Κυριακής, μελανή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣ.
Ούτε κόντρα στον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ μπόρεσε να κάνει πολλές ευκαιρίες και έδειξε και πάλι το δεδομένο και κυρίαρχο πρόβλημα που είχε φέτος, την αδυναμία παραγωγής και δημιουργίας ευκαιριών. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πολλές αλλαγές, με πειραματική ενδεκάδα και αλλαγές, κυρίως στην άμυνα, όμως ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να τον απειλήσει ιδιαίτερα. Κι όταν το κατάφερε ο Πασχαλάκης ήταν εκεί.
Τα όσα έγιναν από το 60' του παιχνιδιού της Κυριακής, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού, δεν τιμούν την ιστορία της ομάδας. Βεγγαλικά, καπνογόνα, εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα συνέθεσαν ένα σκηνικό βίας στο πέταλο της θύρας 10. Η ένταση και το ξύλο μεταξύ αστυνομικών και οπαδών συνεχίστηκε για πολύ ώρα, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Εντελώς λανθασμένος ο τρόπος που επέλεξαν οι οργανωμένοι να ξεσπάσουν και να εκφράσουν την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την αγωνιστική κατάντια της ομάδας. Τέτοιες συμπεριφορές ανήκουν στους οπαδικούς στρατούς των προέδρων των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, οι οποίοι αμα το ζητήσει ο πρόεδρος, κάνουν ντου ακόμα και εναντίον της ομάδας τους. Αντίθετα, πιο ήπια και στοχευμένη η αντίδραση στην μεγάλη κερκίδα. Τα έβαλαν με τον Χριστοβασίλη, ο οποίος ουσιαστικά φυγαδεύτηκε από τα επίσημα του γηπέδου.
Ουσιαστικά το βράδυ της Κυριακής, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τον ΠΑΣ Γιάννινα και βγήκαν από μέσα τους όλα τα...αμαρτήματα της χρονιάς. Η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε και εκφράστηκε, ενώ πολλοί παίκτες άνοιξαν την πόρτα της εξόδου και έφυγαν ήδη από την ομάδα. Το ξαναγράψαμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τον ΠΑΣ και θα έχει πολλές ανακατατάξεις, σε όλα τα επίπεδα.
Ο Γιάννης Πετράκης ήταν συγκινημένος και δάκρυσε στην συνέντευξη Τύπου. Το συναισθηματικό ξέσπαμα του Κρητικού προπονητή φανερώνει το ψυχολογικό βάρος και την πίεση που ένιωθε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος φέρθηκε με τακτ και ευγένεια ακόμα και την ύστατη ώρα προς την διοίκηση της ομάδας, όμως 10 λεπτά μετά ο Χριστοβασίλης τον «τέλειωσε» χωρίς τακτ και με συνοπτικές διαδικασίες. Λέγοντας πως ο κύκλος του Πετράκη στον ΠΑΣ ολοκληρώθηκε. Άκομψη και αχάριστη συμπεριφορά και ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας. Διότι ο Πετράκης, στο πέρασμά του από τον ΠΑΣ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη, ανέδειξε παίκτες, έδωσε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίες μεταφράστηκαν σε...περήφανες πωλήσεις της διοίκησης Χριστοβασίλη.
Πολλά εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στην τσέπη. Κάτι παραπάνω από 3 είναι για δύο μόνο μεταγραφές, αυτές των Μαυροπάνου και Κόντε. Αν προσθέσουμε σε αυτές τους Κοροβέση, Βελλίδη, Χαρίση στον ΠΑΟΚ, Κολοβέτσιο στην ΑΕΚ και Κούτρη στον Ολυμπιακό, τα ποσά θα προκαλέσουν ίλιγγο για τα δεδομένα του ΠΑΣ. Όλα αυτά τα λεφτά θα έρθει η ώρα, αργά ή γρήγορα, που θα πρέπει να εξηγήσει ο Χριστοβασίλης που πήγαν. Σε δόσεις στην εφορία, σε άλλα χρέη της ομάδας, σε τι; Γιατί μεταγραφές δεν έγιναν, ούτε τα προπονητικά κέντρα βελτιώθηκαν με λεφτά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η ώρα των εξηγήσεων και των καθαρών λογαριασμών δεν θα αργήσει...
Συγκινητική η εικόνα με τον πιτσιρικά που έκλαψε στην θύρα 9 μόλις πήρε τη φανέλα του Γιάκου. Δυστυχώς όμως πολλοί την εκμεταλεύτηκαν στα social media για δικές τους σκοπιμότητες. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και της μιντιακής κυριαρχίας. Αν δίπλα από αυτόν τον πιτσιρικά, ήταν άλλα δέκα πιτσιρίκια που έκλαιγαν για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ, δεν θα το μάθουμε ποτέ, δεν θα το ψάξουμε ποτέ. Η εικόνα είναι αυτή που μένει...
Η άνοδος του γιαννιώτικου μπάσκετ συνεχίζεται, με μπροστάρη τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αντρική ομάδα του ΠΑΣ επικράτησε του Πρωτέα Γρεβενών στο μεγάλο ντέρμπι και εξασφάλισε την άνοδο της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β Εθνική. Μάλιστα αν κερδίσει την Κυριακή και τους Τιτάνες Παλαμά στην Καρδίτσα θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή της Γ Εθνικής. Την Κυριακή στην Πάτρα οι γυναίκες του ΠΑΣ θα παλέψουν κόντρα στον Κρόνο για μια θέση στην Α1. Αν το πετύχουν θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του γιαννιώτικου μπάσκετ όλων των εποχών. Άνοδος και για το IBC στην Γ Εθνική. Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Το γιαννιώτικο μπάσκετ αξίζει και δικαιούται πολλά παραπάνω από όσα έχει μέχρι στιγμής...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ