ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε αρκετές επιτυχίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και ήταν γεμάτο δράση.
Ας ξεκινήσουμε με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΣ. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της η ομάδα του Γιαννίκη πήρε το πολύτιμο διπλό στα Χανιά και συγκατοικεί με την Παναχαϊκή στην 3η θέση. Κακό ποιοτικά το παιχνίδι, το παραδέχτηκε προς τιμήν του και ο ίδιος ο προπονητής. Η ομάδα ψάχνει να βρει τα πατήματά της, είναι νωρίς ακόμα για να την κρίνουμε. Η βαθμολογική συγκομιδή πάντως δεν είναι κακή, 2 νίκες και 2 ισοπαλίες μέχρι τώρα.
Πέραν των τριών πόντων στα Χανιά κέρδισε και τον Άγγελο Λιάσο. Μπράβο στον πιτσιρικά από την Φλώρινα που φέτος έχει αρπάξει την ευκαιρία και ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ στα Χανιά. Μακάρι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Από τον ΠΑΣ Φλώρινα, στις ακαδημίες του ΠΑΣ, Κ 15, Κ17 και τώρα στην πρώτη ομάδα.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έκατσαν...κουτί στον ΠΑΣ. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την πρώτη απώλεια βαθμών και έμεινε στην ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας. Η Παναχαϊκή ισοφάρισε στο τέλος τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ 1-1 τελείωσε και το ματς του Καραϊσκάκη Άρτας με τον Λεβαδειακό. Ιδανικά αποτελέσματα για τον ΠΑΣ που σκαρφάλωσε τρίτος. Καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει, ακόμα κι ο Απόλλωνας περίπου στο ίδιο καζάνι βράζει. Μαζί με τον ΠΑΣ κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν κι ο Πλατανιάς που πέρασε με 0-2 από την Καλαμαριά και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Απόλλωνα.
Οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους την Παρασκευή στην Κρήτη και ο ΠΑΣ θα ανεβεί κι άλλο βαθμολογικά με ενδεχόμενη νίκη του επί του Απόλλωνα Πόντου. Η συμπαθής ομάδα της Καλαμαριάς ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, είναι στην ουρά της βαθμολογίας, έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 και δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο βαθμό στις πρώτες αγωνιστικές. Έρχονται διοικητικές εξελίξεις στην Καλαμαριά και ο κόσμος προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μην αντέχοντας τον αγωνιστικό κατήφορο. Το παιχνίδι της Δευτέρας θέλει προσοχή όμως, μεγάλη προσοχή από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτον γιατί ο ΠΑΣ ανέκαθεν δυσκολεύεται όταν έχει τον ρόλο του φαβορί σε ένα παιχνίδι και δεύτερον γιατί η Καλαμαριά παίζει χωρίς άγχος πλέον, ενώ έχει και κάποιες καλές μονάδες όπως ο Ολαϊτάν.
Οι...δηλητηριώδεις ατάκες κάποιων άμπαλων που το παίζουν και ειδήμονες του ποδοσφαίρου φαίνεται ότι τελικά λειτούργησαν ευεργετικά για την Ανατολή. Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των Πόντιων ξύπνησε για τα καλά και μπράβο τους. Συγχαρητήρια και στον Ανέστη Ζώη που παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σπουδαίο διπλό στην Κέρκυρα με 0-1 επί του Θιναλιακού. Θα γίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή στην Γ Εθνική. Δύσκολο ματς μπροστά για την Ανατολή, το Σάββατο με την ΑΕΠ Καραγιαννίων, τους Πόντιους Κοζάνης που είναι στην 2η θέση.
Πάμε τώρα στο μπάσκετ. Ο αντρικός ΠΑΣ μοιάζει ασταμάτητος. Έκανε το 6 στα 6 με τον Πολύγυρο εκτός έδρας. Γίνεται σοβαρή και μεθοδική δουλειά από τους ανθρώπους της αντρικής ομάδας. Μπορεί στα μπασκετικά στέκια κάποιοι να λένε ότι όλα οφείλονται στη βιομηχανία που στηρίζει την ομάδα, όμως έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι το χρήμα δεν φέρνει τις επιτυχίες στον αθλητισμό, τουλάχιστον από μόνο του. Στον αντρικό ΠΑΣ υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύει με μεράκι και αγάπη για την ομάδα. Συν ότι ο Θωμάς Κωστόπουλος είναι ένας προπονητής που δουλεύει αρκετά και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Παιδί της μπασκετομάνας Θεσσαλονίκης γαρ. Σαν τον Γιαννίκη του μπάσκετ θα τον παρομοίαζα. Νέος, φιλόδοξος και δουλευταράς.
Οι γυναίκες πήραν πολύ σημαντική νίκη την Κυριακή κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Νίκη ψυχής θα την χαρακτήριζα με ανατροπή στην τελευταία περίοδο. Δεύτερη νίκη στη σεζόν και με αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με τον ΠΑΣ, την παραμονή στην Α1. Ο κόσμος είναι μεγάλο κεφάλαιο για αυτή την ομάδα, δίνει μεγάλη ώθηση στα κορίτσια του Σιαμέτη όταν ένα παιχνίδι στα Γιάννινα στραβώνει.
Θα κλείσω με έναν δικό μας, τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο. Θα τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ με το βραβείο «Κώστας Μότσης» για τρία σπουδαία αφιερώματά του στον «Ηπειρωτικό Αγώνα». Ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγγέλη για την τιμητική αυτή διάκριση. Τον Βαγγέλη τον ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια καθότι συνάδελφος της μάνας μου στα δικαστήρια. Ένας ευγενικός και αγνός άνθρωπος που αγαπάει ανιδιοτελώς την αθλητική δημοσιογραφία. Από το δικό μας σινάφι μακράν η καλύτερη ψυχή. Δεν τον εκτιμούσε τυχαία ο προκάτοχος μου σε αυτή τη στήλη, ο αείμνηστος Βαγγέλης Λέκκος...