ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, σήμερα η στήλη θα είναι λίγο πιο αποκαλυπτική και επιθετική για αυτό ζητώ την κατανόησή σας  που δεν θα είμαστε στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.
Ξεκινάμε. Ο ΠΑΣ είναι στην πρώτη θέση και μάλιστα μετά την 9η αγωνιστική αυξήθηκε η διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες  στους 4 βαθμούς.  Η ομάδα δείχνει σοβαρότητα και ωριμότητα και παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε παιχνίδι, όπως έκανε και στην Κέρκυρα. Εκεί έλαμψε το «άστρο» του Ουκρανού Νάουμετς που πέτυχε χατ τρικ. Ο Ουκρανός έχει καλό «γλυκό» αριστερό πόδι και δεν έχει καμία σχέση  με τον συμπατριώτη του τον Κούζικ, με τον οποίο είχαν έρθει μαζί. Πρόσφατα υπέγραψε στον ΠΑΣ ανανέωση συμβολαίου, όμως έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δεν είναι σταθερός. Για αυτό και ο Γιαννίκης τον έχει βγάλει σε πολλά ματς αλλαγή.
Το 2019 θα κλείσει για τον ΠΑΣ με παιχνίδι κόντρα στον Καραϊσκάκη Άρτας. Δύσκολη αναμέτρηση δεν λέω, αλλά όχι και ντέρμπι. Είναι εντελώς λάθος αυτή η έκφραση. Δεν υπάρχει ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που παίζουν για πρώτη φορά μεταξύ τους σε επίσημο παιχνίδι. Ναι έπαιξαν δύο φιλικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ντέρμπι. Πρόκειται για μια αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο της βαθμολογίας, αλλά ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» εμπεριέχει κι άλλα στοιχεία που εδώ  δεν υπάρχουν. Ας με συμπαθούν οι φίλοι του Καραϊσκάκη, αλλά η πιο λαοφιλής ομάδα της πόλης τους είναι η Αναγέννηση Άρτας, οπότε ούτε καν γειτονικό ντέρμπι μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Πάμε τώρα στο πειθαρχικό παράπτωμα. Έγινε αρκετός ντόρος για τον αποκλεισμό των Παμλίδη και Γιαννίκογλου από την αποστολή για το ματς με την Κέρκυρα. Καταρχήν, να πούμε ότι υπήρχε τρίτος παίκτης, ο Καρτάλης, ο οποίος έμεινε έτσι κι αλλιώς εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν οι 3 παίκτες ήταν η παραβίαση νυχτερινού ωραρίου όταν πήγαν στη συναυλία των «Πυξ Λαξ» την προηγούμενη Τετάρτη, παραμονές της αναχώρησης για το νησί της Κέρκυρας. Σωστή αντίδραση και γρήγορα αντανακλαστικά από Γιαννίκη και Ντάσιο.
Εκείνο που πρέπει να προβληματίσει και τους δύο, τον Γιαννίκη και τον Ντάσιο, είναι από πού προέρχεται η διαρροή της είδησης και πως γίνεται να είναι πάντα προς συγκεκριμένο ΜΜΕ. Έχουν καταλάβει την «τρύπα» στα αποδυτήρια για να την κλείσουν; Είχαμε τόσα χρόνια εδώ τον Νιαρχάκο που είχε την αποκλειστικότητα στις διαρροές. Έδινε όπου ήθελε αυτός, ότι ήθελε. Τώρα πάει να ξαναφτιαχτεί νέος Νιαρχάκος; Κι αν ναι, γίνεται αυτό με την ενημέρωση ή την ανοχή Χριστοβασίλη; 
Προσπαθούν τελευταία να μας πασάρουν «ξαναζεσταμένο» φαγητό. Τα «φαντάσματα» του παρελθόντος και οι πιο σκοτεινές μέρες  στις σχέσεις της ΠΑΕ με τους δημοσιογράφους που ανήκουν στα περασμένα.. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όμως όχι. Ο Χριστοβασίλης προσπαθεί να είναι διπλωμάτης, να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με εκείνη την σκοτεινή πλευρά. Οι πάντες πρόεδρε κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους. Η δική μας κοινωνία εδώ η γιαννιώτικη είναι λίγο μυστήρια, αλλά δεν είναι άδικη. Αργά ή γρήγορα παίρνει ο καθένας ότι του αξίζει. Τη δική μας θέση την γνωρίζουν άπαντες. Είμαστε σταθεροί, δεν αλλάζουμε δεν κάνουμε κωλοτούμπες και δεν μπαίνουμε σε ανίερες συμμαχίες. Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε σκληρά άλλωστε αγαπητέ κ. Χριστοβασίλη, για να είμαστε αδέσμευτοι και χωρίς να χρειάζεται να έχουμε «εύκαμπτη» ηθική στον τρόπο δημοσιογραφίας. Τα άλλα είναι για τους άλλους, τους «επαγγελματίες», που θα λέγε κι ο γνωστός «φίλος» της στήλης…
Η Ανατολή κατάφερε και γύρισε το ματς με τη Λευκίμμη, έστω και μερικώς. Από το 0-2 στο τελικό 2-2 για την ομάδα του Ανέστη Ζώη. Ο διαιτητής της έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Το σημαντικό για την Ανατολή είναι ότι δυστυχώς άρχισε η γκρίνια εσωτερικά. Δεν εννοώ στην ομάδα, αλλά διοικητικά. Τα λεφτά στερεύουν και θα πρέπει να βγει η χρονιά. Είναι κρίμα για την προσπάθεια των παικτών και του Ανέστη Ζώη, οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, από τα μικρότερα, αν όχι το μικρότερο της κατηγορίας. 
Ο αντρικός ΠΑΣ Γιάννινα στο μπάσκετ αγωνιστικά δεν έχει αντίπαλο. Πέρασε νικηφόρα και από τον Ερμή Λαγκαδά και έκανε το «11 στα 11». Η ομάδα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το βήμα παραπάνω στην Α2. Καλό ρόστερ, νέο και φιλόδοξο προπονητή και σωστούς και «καθαρούς» παράγοντες. Η εξωστρέφεια που δείχνουν τελευταία είναι ακόμα ένα θετικό στοιχείο, δείγμα ότι θέλουν να ανοιχτούν στη γιαννιώτικη κοινωνία ενόψει Α2. Είναι ευκαιρία για το γιαννιώτικο μπάσκετ να το αγκαλιάσουν περισσότεροι άνθρωποι…