ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2020, μιας κακής χρονιάς που θα θυμόμαστε όλοι και θα την μνημονεύουν οι επόμενες γενιές για την πανδημία που χτύπησε τον πλανήτη.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, όμως πλέον υπάρχει η ελπίδα ότι μέσω των εμβολίων και της επιστήμης θα δοθεί επιτέλους τέλος στον εφιάλτη μας.
Ο Δεκέμβριος μπήκε καλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα που επέστρεψε στις νίκες μετά την κακή και φτωχή συγκομιδή τον Νοέμβριο. Οι Γιαννιώτες ήταν ουσιαστικοί και πήραν τη νίκη με 2-0 επί της ουραγού Λαμίας. Είναι από τις νίκες που χαρακτηρίζονται επαγγελματικές. Χωρίς να ενθουσιάσει ο ΠΑΣ πήρε αυτό που ήθελε και πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη στο «Ζωσιμάδες» και συνολικά την τρίτη του πρωταθλήματος. Βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα ήταν αυτό το τρίποντο, κυρίως γιατί ο ΠΑΣ ξέφυγε από τις ομάδες της ουράς. Έχει διαμορφωθεί ένα γκρουπ με 4 ομάδες: Απόλλωνας, Παναιτωλικός, Λάρισα και Λαμία θα παλέψουν για την παραμονή. Ο ΠΑΣ ξέφυγε από αυτό το γκρουπ και ισοβαθμεί στην 8η θέση με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ.
Η πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα λειτούργησε αφυπνιστικά για τον ΠΑΣ την Κυριακή. Στο παιχνίδι με τη Λαμία έπιασε η κίνηση του Γιαννίκη να παίξει με τριάδα στην επίθεση και 4-3-3. Φάνηκε μεν η απουσία κάποιων βασικών παιχτών, αλλά σε πιο μικρό βαθμός καθώς ο αντίπαλος ήταν αδύναμος. Ας μην γελιόμαστε, η Λαμία είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Πώς να μην είναι άλλωστε με δύο βαθμούς και χωρίς νίκη μετά από 11 παιχνίδια, ενώ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με Ολυμπιακό και Άρη.
Ο Χρήστος Ελευθεριάδης είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής. Πρώτος σκόρερ με 4 γκολ μαζί με τον Παμλίδη. Φέτος είναι η χρονιά της καθιέρωσής του. Ήταν άτυχος καθώς ο περσινός τραυματισμός του με κάταγμα περόνης στο φιλικό με τον Καραϊσκάκη τον κράτησε πίσω. Φέτος από την πρώτη στιγμή που τον εμπιστεύθηκε ο Γιαννίκης τον δικαίωσε μέχρι κεραίας. Διανύει περίοδο φόρμας, γκολάρα στο Ηράκλειο με εσωτερικό φάλτσο, εξαιρετικό γκολ με κεφαλιά κόντρα στη Λαμία. Στα 29 του χρόνια έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Δέκα χρόνια μετά τις δύο συμμετοχές με την Καβάλα του ο Ελευθεριάδης και μετά από αρκετή ταλαιπωρία σε Γ’ εθνική και Football League, έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με την Παναχαϊκή και ήρθε η μεταγραφή στον ΠΑΣ πέρσι. Προσωπικά μου είναι πολύ συμπαθής παίκτης γιατί παίζει με τσαγανό και φιλότιμο. Μαζί με τον Παμλίδη συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο για τα άκρα της επίθεσης.
Με 12 βαθμούς και ανεβασμένη ψυχολογία θα πάει ο ΠΑΣ στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό το Σάββατο. Το παιχνίδι θα γίνει στη Λεωφόρο και όχι στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-2 της ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι και ανέβηκαν στην 5η θέση με 15 βαθμούς. Θέλει προσοχή το ματς από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα και σωστή διαχείριση.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου με 4-1 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία (2-2) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Χατ-τρικ ο Ελ Αραμπί, αλλά όχι πειστική εμφάνιση από την ομάδα του Πειραιά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και πολλά αμυντικά προβλήματα. Διαιτητικά παράπονα για τον Άρη, ο οποίος πήρε την ισοπαλία παρότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε διπλό στην Κρήτη επικρατώντας με 0-2 του ΟΦΗ. Η ομάδα του Παράσχου πήρε από νωρίς το προβάδισμα και άντεξε στην πίεση των Κρητικών. 9 βαθμούς έχει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε 10 αγώνες καθώς έχει αγώνα λιγότερο. Ο νεαρός Τζόλης αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τον ΠΑΟΚ και τον οδηγεί στο σκοράρισμα. 2-0 νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και στη δεύτερη θέση με 24 βαθμούς.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη διαλυμένη ΑΕΚ με 1-2. Με πιτσιρικάδες και χωρίς το άγχος του φαβορί πήρε το διπλό η ομάδα του Μπόλονι, ενώ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Ειλικρινά έχω χρόνια να δω τόσο κακή άμυνα σε ομάδα όπως αυτή της ΑΕΚ. Φυσικά δεν φταίει ο Καρέρα για αυτό το χάλι, αλλά αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Μελισσανίδης και οι επιλογές του Ίβιτς. Από την άλλη ο Αλαφούζος ευελπιστεί να πουλήσει τον Ζαγαρίτη ή Αλεξανδρόπουλο για να βγάλει κανένα φράγκο.
Τέλος, στο δευτεριάτικο ματς ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 της Λάρισας. Τέσσερις ανακοινώσεις για το παιχνίδι έβγαλε ο Αλέξης Κούγιας και η ΑΕΛ. Τράβηξε και τον Γιάννη Τάτση που έκανε δηλώσεις στη Nova. Πόλεμος ανακοινώσεων μετά με τον Κυριάκο και τον Δούκα του ΠΑΟΚ, υπονοούμενα για εγκλήματα κτλ. Ασόβαρα πράγματα και κωμικοτραγικά συμβάντα που αφαιρούν αξιοπιστία από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Το ξέρουν όλοι, αλλά δεν τους νοιάζει…
Δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που σε οδηγούν όλοι αυτοί;; Στην απόλυτη ξεφτίλα. Περίγελος κατάντησαν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. 6 σερί ήττες στους 6 τελευταίους αγώνες σε Champions League και Europa League. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απαξιωμένου και μη ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Από πού να το πιάσει και από πού να το αφήσει κανείς;; Από τον Απόλλωνα Λεμεσού που απέκλεισε για πλάκα τον ΟΦΗ, από την παγκοσμίως άγνωστη Κοβαλίβκα που πέταξε έξω τον Άρη; Μέχρι και η άγνωστη Ζόρια και η Ομόνοια έκαναν πάρτι στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Και μη χειρότερα να λέμε…