ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους με υγεία, φτάνουμε προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου και παρά τις δυσάρεστες ειδήσεις κρατάμε τη θετική διάθεση και την αισιοδοξία μας…
Θα αρχίσω με κάτι πολύ θλιβερό. Ένα νέο παλικάρι, μόλις 36 ετών, έχασε τη ζωή του νωρίς το πρωί της Κυριακής στην έξοδο της πόλης λίγο μετά το Πανηπειρωτικό. Ο εκλιπών Βασίλης ήταν έμπειρος οδηγός, αθλητής και μέλος της λέσχης 4Χ4, όμως το κακό δεν αργεί να γίνει σε μια στιγμή. Η πόλη μας κατά καιρούς έχει θρηνήσει πολλά θύματα σε τροχαία και κυρίως ανθρώπους νεαρών ηλικιών. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του παλικαριού που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Μεγάλη προσοχή από όλους μας στην οδήγηση, ας μην θυσιάζονται τόσο άδοξα νέοι άνθρωποι στον βωμό της ασφάλτου…
Η χτεσινή ημέρα, η 21η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Αλτσχάιμερ. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο γνωστή μορφή άνοιας και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 ασθενείς κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και ιδίως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αξίζουν τον σεβασμό, την αγάπη και τη φροντίδα μας. Αυτοί μας γέννησαν, αυτοί μας μεγάλωσαν και τώρα πρέπει να ανταποδώσουμε όσα μας προσέφεραν όταν ήμασταν παιδιά. Αποτελεί άγραφο νόμο ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα αδύναμα μέλη της…
Στην κορυφή της Super League βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα με 6 βαθμούς και «συγκάτοικο» την ομάδα του Βόλου. Δεύτερη νίκη για την ομάδα του Μεταξά που κέρδισε με επαγγελματικό τρόπο και τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο «Ζωσιμάδες» μετά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος δεν θα μπορούσε να προβλέψει τέτοιο ξεκίνημα και πολλά μπράβο στο εσωτερικό της ομάδας που έκλεισε στόματα με το δέσιμο και την οικογενειακό τρόπο που αντιμετώπισε τα προβλήματα που πήγαν τεχνηέντως να δημιουργήσουν κάποια εκ του πονηρού δημοσιεύματα…
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως ο ΠΑΣ έπαιξε και πάλι παθιασμένα όπως στην Τούμπα. «Ζωγραφιά» το γκολ του Γκαρντάφσκι μετά την ασίστ του Περέα, ο Γερμανοπολωνός τα έβγαλε ήδη τα λεφτά της μεταγραφής του.

Καλύτερος του αγώνα ο Περέα με έξτρα κίνητρο να δώσει απαντήσεις σε Γιοβάνοβιτς και Αλαφούζο που τον άφησαν ελεύθερο το καλοκαίρι. Εξαιρετικός ο Σάλιακας που έσβησε τον Βιτάλ από δεξιά.

Αρκετή δουλειά και στα χαφ από τον Ντομίγκεθ και Καραχάλιο. Εγγύηση ο Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και πανταχού παρών και πάλι ο αρχηγός Κάργας. Το γρήγορο γκολ του ΠΑΣ, έφερε την κατοχή στον Παναθηναϊκό.

Χωρίς ουσία όμως στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι» με ελάχιστες τελικές και εμφανές πρόβλημα δημιουργίας ευκαιριών. Αντίθετα, ο ΠΑΣ έπαιξε έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και θα μπορούσε να σκοράρει με τον Περέα σε δύο φάσεις.
Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο «Ζωσιμάδες» με πάνω από 5.000 φιλάθλους στο γήπεδο. Ρυθμική εναλλαγή συνθημάτων από τη μεγάλη στην παλιά σκεπαστή και κόσμος στο Εθνικό Στάδιο μετά από 1,5 χρόνο.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ορισμένοι στη μεγάλη ήταν φίλοι του Παναθηναϊκού, σίγουρα κι αυτοί θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Ο κόσμος του ΠΑΣ κέρδισε το στοίχημα στην επάνοδο και το «Ζωσιμάδες» μπορεί να γίνει έδρα. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι απόντος του κόσμου χάθηκαν πολλά παιχνίδια εδώ, ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Γιαννίκη…
Τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο «Ζωσιμάδες» και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε να επισκιάσει ο σοβαρός τραυματισμός του Πέδρο Κόντε. Ρήξη χιαστού για τον Ισπανό που θα μπει στο χειρουργείο. Εκτός για περίπου 6 μήνες. Παγωμάρα και βουβαμάρα στο γήπεδο τη στιγμή του τραυματισμού από τους φιλάθλους του ΠΑΣ.

Άτυχος πολύ ο Κόντε και ο ΠΑΣ που χάνει τον βασικό του επιθετικό, αλλά είναι τέτοια η αγάπη που του έχει ο κόσμος και η πόλη που θα το ξεπεράσει κι αυτό και θα επανέλθει ακόμα πιο δυνατός.

Ο Πέτρος Κόντε είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της πόλης και μάλλον δεν έπρεπε να νοικιάσει σπίτι, αλλά να το αγοράσει. Η θέση του είναι εδώ…
Αν και είναι νωρίς ακόμα και το δείγμα αρκετά μικρό, αρχίζουν και φαίνονται οι διαφορές του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα σε σχέση με τον περσινό. Φέτος θα δοθεί περισσότερο έμφαση στην άμυνα, εκεί που πονούσε πέρυσι η ομάδα και δέχτηκε πολλά γκολ από ατομικά λάθη.

Μηδέν παθητικό στην άμυνα μετά από δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν είναι μικρό επίτευγμα. Στο δημιουργικό κομμάτι ο Περέα είναι μέχρι στιγμής ο πιο δραστήριος, ο Γκαρντάφσκι έβαλε γκολάρα, ενώ ο Σνάιντερ χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής ο Βόλος πέρασε με 1-3 από τη Ριζούπολη και τον Απόλλωνα που έχει αμυντικά προβλήματα. Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι με ανατροπή του σκορ στα τελευταία λεπτά.

Ο Ιωνικός νίκησε 1-0 τον Άρη που έχει και την αφαίρεση 6 βαθμών. Δύσκολα τα πράγματα για τον Μάντζιο.

Ο ΟΦΗ γύρισε από το 0-3 και ισοφάρισε την ΑΕΚ σε 3-3 σε ένα ματς με πολλά διαιτητικά λάθη.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι, όμως ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής χάρη στο πέναλτι του Βιεϊρίνια. Τέλος, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία με 1-2 παρότι δυσκολεύτηκε.
Εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα και αύριο. Ξεχωρίζει το Άρης-Παναθηναϊκός στο «Βικελίδης» γιατί παίζουν και οι δύο με την πλάτη στον τοίχο. Ο ΠΑΣ παίζει δύσκολο παιχνίδι στη Νίκαια με τον Ιωνικό την Πέμπτη.

Σκληροτράχηλη η ομάδα του Σπανού, θα πάει στη δύναμη το παιχνίδι αυτό. Παιχνίδι-βαρόμετρο για τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα…