Προσκήνιο-Παρασκήνιο

on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΙΣΜΟΣ!..

*   Όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο αείμνηστος ευπατρίδης της Ελληνικής πολιτικής ζωής, έλαβε το «χρίσμα» από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος της Ν.Δ., είχε την σχεδόν καθολική υποστήριξη των τότε βουλευτών της, όπως μπορεί να αφηγηθεί ο κ. Χρήστος Ιωάννου, που είχε ενταχθεί στο «επιτελείο» του της κομματικής εκλογικής αναμέτρησης, αφού στο μεταξύ είχε μπει στην διεκδίκηση και ο Γ. Ράλλης. Αυτός ο τελευταίος, σιγά-σιγά, προέβαινε και σε χτυπήματα... «κάτω από τη μέση» λέγοντας ότι ο Αβέρωφ είναι ξένος προς τη δεξιά και το Λαϊκό Κόμμα, ως προερχόμενος από τους Φιλελευθέρους!
Τις τελευταίες μέρες, μία περίπου 15μελής «ομάδα» στελεχών της Ν.Δ. έστειλε εκπρόσωπό της και ...απαίτησε από τον Ε. Αβέρωφ κάποια σημαντικά Υπουργεία στην μελλούμενη Κυβέρνηση σε αντάλλαγμα της ψήφου των 15... Τότε εκείνος ατάραχος απέπεμψε τον εκπρόσωπο αυτόν και ως γνωστόν έχασε την εκλογή. Ο κ. Χρήστος Ιωάννου παρέμεινε ως το τέλος στο πλευρό του.
Αναφέρθηκα στο παραπάνω χαρακτηριστικό περιστατικό, επειδή τις τελευταίες μέρες ένα κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., πρώην υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιό της των Ιωαννίνων και εν συνεχεία, περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη αυτή, προέβη σε ανεπίτρεπτες πολιτικά πράξεις κατά την γνώμη μου, τόσο από την αρχή της ετσιθελικής διεκδίκησης του... «χρίσματος» για τη Δημαρχία των Ιωαννιτών, όσο ύστερα από την αποτυχία της πράξης του αυτής, με την διεκδίκηση ...μελλοντικών αξιωμάτων από την παράταξη, στην οποία ο ίδιος είχε εντάξει τον εαυτό του, καταλαμβάνοντας κομματικά αξιώματα και εκλεγόμενος σ’ αυτά, επί σειράν ετών.
Ως εδώ θα έλεγε κάποιος ότι οι ενέργειές του εντάσσονται μέσα στη λειτουργία των πολιτικών διεκδικήσεων και ζυμώσεων. Θα περίμενε επομένως αυτός ο αδέκαστος «κάποιος», την απόσυρσή του από την διεκδίκηση και την με κάθε τρόπο εκδήλωση του κακοφανισμού του μέσα στα όρια του κόμματος και της παράταξης, την οποία υπηρετούσε οικεία βουλήσει τόσα χρόνια!
Εκείνος όμως πεισμόνως, διέπραξε και την έσχατη πολιτική «απρέπεια». Προσχώρησε δηλαδή στον συνδυασμό της παράταξης την οποία, ως κομματικό στέλεχος, πολεμούσε τόσα χρόνια. Είναι όντως πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους που θέλησαν ν’ ασχοληθούν με την πολιτική και να πολιτεύονται με αυτόν τον τρόπο! Και επειδή είναι νέος, του θυμίζω ότι ο Ε. Αβέρωφ, μετά την ψηφοφορία, εκφώνησε έναν από τους πιο σημαντικούς ενωτικούς λόγους της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ενώ οι βουλευτές που τον ψήφισαν, τον καλούσαν να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος και την διάσπαση της Ν.Δ. Αυτό θα πει πολιτικός ευπατριδισμός!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ...

*   «Ουαί υμίν υποκριταί και Φαρισαίοι»! Σας ταιριάζει γάντι η βιβλική ρήση, εσάς οι οποίοι υποδύεστε τον ακραιφνή «αντιρατσιστή» και με το πρώτο... κούνημα ενός δαχτύλου αποποιηθήκατε την τσιγγανοπούλα και την αντικαταστήσατε αμέσως με «γνήσιο Τούρκικο ζαγάρι», προκειμένου να εισπράξετε κάποιες ψήφους! Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε με τέτοιες συμπεριφορές; Τι λέει γι’ αυτά τα καμώματα ή... «αριστερή πλατφόρμα»; Ή μήπως προκειμένου για κάποια ψηφαλάκια ξεχνά κι αυτή τον αριστερισμό και τον «προοδευτισμό» της; Είναι αλήθεια ότι εδώ θα περίμενα κάποια αντίδραση όχι από τον... «υποκριτή» Λαφαζάνη, αλλά από κάποιους άλλους που βρίζουν νυχθημερόν τον κ. Σαμαρά, ως έκφραση της... ακροδεξιάς, εκείνον ο οποίος άφησε ελεύθερη την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και... «μπαγλάρωσε» - και δικαίως - ολόκληρο κομματικό μηχανισμό, του αρχηγού και υπαρχηγού συμπεριλαμβανομένων. Αλλά αυτά για τους Συριζαίους είναι «ψιλά γράμματα» για τα οποία όμως είναι επιφυλακτικοί, μήπως και πέσουν στο κεφάλι τους χτυπώντας και το άλλο άκρο - επιμένω εγώ - το οποίο ο Σύριζα και ο κ. Τσίπρας συντηρούν με επιμέλεια στον κόρφο τους! Όσο για τον ατυχή Μανώλη Γλέζο δέχτηκε και πάλι να... «αντικαταστήσει» την τσιγκανοπούλα, προκειμένου να μην τους πάρει σβάρνα όλους η δικαιολογημένη χλεύη του κόσμου!
Γι - Πας