ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!..
*   Έγραφε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος στο θαυμάσιο φιλοσοφικό βιβλίο του «Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ»: Η διαφορά μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ έγκειται στο ότι ο Χριστιανισμός, όπου επικράτησε, επικράτησε με την διδασκαλία και την πειθώ, ενώ το Ισλάμ με τη βία, τον εξαναγκασμό και την σπάθη! Ανέφερε μόνο μία περίπτωση, όπου δεν χρειάστηκε βία. Ήταν τα υπολείμματα των ορδών του Τζέγκις Χαν, τα οποία ασμένως ασπάστηκαν αυτήν τη θρησκεία που ένοιωσαν να τους ταιριάζει απολύτως!
Δυστυχώς οι διαχρονικοί ιθύνοντες των σχετικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δεν θέλησαν ποτέ να αντιληφθούν αυτό το πράγμα και… βολευόμενοι, κατά την κρίση τους, από τον φανατισμό κάποιων τέτοιων ομάδων και ηγετίσκων τους εξαπολύουν βοηθώντας τους εναντίον… δικών τους στόχων.
Βοήθησαν τον Σ. Χουσεΐν, εναντίον της Περσίας και τους ήρθε κατακέφαλα, όταν εκείνος κατέλαβε το Κουβέιτ. Χρειάστηκε πολύ Αμερικάνικο, και όχι μόνο, αίμα, ώσπου να ξεμπλέξουν με αυτόν. Εκπαίδευσαν και βοήθησαν τον Μπιν Λάντεν και αυτός με τους φανατικούς του Ισλάμ καμικάζι προκάλεσε την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, αλλά ακόμα και του ίδιου του Πενταγώνου. Είδαν και έπαθαν για να τον εξοντώσουν!
Τώρα… κατάφεραν να δημιουργηθεί το, ό,τι φανατικότερο μπορεί να υπάρξει μέσα στο Ισλάμ, από την εποχή των μεγάλων γενοκτονιών των Αρμενίων και των δικών μας Ποντίων, βοηθώντας το να γκρεμίσει τον Άσαντ στη Συρία. Εκείνος όμως αποδείχτηκε… «σκληρό καρύδι», εμποτισμένος από τα… «ιδανικά» της ίδιας θρησκείας και έτσι εκείνοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος στο νεοσύστατο Ιράκ των Αμερικάνων μια και ο στρατός τον οποίο εξόπλισαν οι Αμερικάνοι δεν θέλει να… πολεμήσει!
Οι φανατικοί του Ισλάμ ξεσπάθωσαν εναντίον των Χριστιανικών και όχι μόνο πληθυσμών της Συρίας και του Ιράκ απειλώντας τους με αποκεφαλισμό εάν δεν ασπασθούν το Ισλάμ με τη βία!
Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Οι δυστυχείς Χριστιανικοί πληθυσμοί ξεχύθηκαν εξανδραποδιζόμενοι στα βουνά, με όλες τις γνωστές συνέπειες και θεωρώντας την καλύτερη λύση για την ζωή τους, το να πέσουν στα χέρια άλλων Μωαμεθανών, των Κούρδων του Βορ. Ιράκ.
Τι να τους κάνω τώρα εγώ τους Αμερικάνους που λένε για μια ακόμα φορά: Φτου κάναμε λάθος! Προσπαθούν τώρα βομβαρδίζοντας τα… χαϊδεμένα τους παιδιά να περισώσουν ό,τι είναι δυνατό και από την ίδια τους την αξιοπρέπεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ… ΠΑΓΑΚΙΑ!..
*   Όλοι μας τώρα το καλοκαίρι θεωρούμε μεγάλη εξυπηρέτηση το ποτό με άφθονα παγάκια μέσα του.
Βρέθηκα στις διακοπές μου σε ένα μεγάλο αναψυκτήριο –όχι στα Γιάννενα- όπου κατά τύχη το τραπέζι μου ήταν δίπλα στο… «παράρτημα» του μεγάλου μαγαζιού, για επιτόπου εξυπηρέτηση των πελατών.
Έρχονταν από το μαγαζί τα καφάσια με τα καθαρά ποτήρια, προφανώς από πλυντήριο. Στο σημείο εκείνο υπήρχε ένας μεγάλος κάδος γεμάτος παγάκια έτοιμα και ο υπάλληλος με μια σέσουλα έβαζε παγάκια στα ποτήρια. Επειδή όμως η σέσουλα… έπιανε και νερό από το εξ ανάγκης λιώσιμο των πάγων, εκείνος με μεγάλη ευκολία έβαζε τα δάχτυλά του στα χείλη των ποτηριών και άδειαζε το υπάρχον νερό ξανά μέσα στον ίδιο κάδο κ.ο.κ.!
Είναι φυσικό έκτοτε να αρκούμαι στην δροσιά του αναψυκτικού μου… χωρίς παγάκια μέσα, διότι τα δάχτυλα του υπαλλήλου, αν μη τι άλλο, εισέπρατταν και τους λογαριασμούς των τραπεζιών.
Τι να σου κάνουν και οι υγειονομικές υπηρεσίες ή οι διευθύνσεις των μαγαζιών, όταν δεν υπάρχει η σχετική μόρφωση των υπαλλήλων.

Γι - Πας