ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΙΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΔΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡ. ΗΠΕΙΡΟΣ!..
   Ύστερα σου λέει, γιατί απεχθάνεσαι τις τηλεοπτικές εκπομπές με τα διάφορα επιλεγμένα «πάνελ» εκλεκτών δημοσιογράφων. Μα τι επιτέλους να δει κανείς; Να δει τα τσακαριάσματα μεταξύ Λαφαζάνη και Βούλτεψη, ή εκείνο το... βαμμένο «μούτρο» το οποίο επέλεξε ο «Σύριζα» να διευθύνει την «Αυγή»; Εκείνος δεν συζητάει... «αληχτάει»! Δεν θυμάμαι ποιος, ο Λαφαζάνης ή αυτός ήταν που κατακεραύνωσαν τον Σαμαρά επειδή δίπλα στον «Φράχτη» του Έβρου μίλησε για την ωφελημότητά του στο σταμάτημα της εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας, η οποία «θησαύριζε» από αυτούς και ο Σύριζα ζήταγε να τους δίνεται άμεσα η Ελληνική ιθαγένεια!
Ένας από αυτούς ισχυρίζονταν ότι δεν έχει δικαίωμα ο Σαμαράς να μιλάει επειδή εκείνος ως υπουργός των Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη «άνοιξε» τα σύνορα με την Αλβανία. Ίδιοι λοιπόν οι διάφοροι Μουσουλμανο-ασιατο-αφρικανοί που γέμισαν την Ελλάδα – κρίμα οι άνθρωποι – και την χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό για την Ευρώπη και ίδια τα αδέρφια μας της Βορείου Ηπείρου, που τότε λιμοκτονούσαν από την πενηντάχρονη δουλεία του Χότζα και τις διώξεις του; Έλληνες... καραέλληνες δηλαδή με συγγενολόι μέσα στη μητέρα πατρίδα. Άλλο αν την συγκυρία αυτή την εκμεταλλεύτηκαν και Αλβανοί κάθε καρυδιάς καρύδι, την συμπεριφορά των οποίων γευόμαστε κάθε μέρα! Αλλά τα αδέρφια μας πώς να το κάνουμε μας περίμεναν πώς και πώς με ανοιχτή αγκαλιά. Ποιος Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών θα αρνούνταν τις ικεσίες τους; Έτυχε, λίγο πριν... «ανοίξουν τα σύνορα» επί εποχής Αλία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργυροκάστρου, να καλέσει εκεί τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και βρέθηκα μαζί με τους αείμνηστους Τ. Παρλαπά και Μ. Παντελή στο Αργυρόκαστρο. Δεν θέλω να περιγράψω με λεπτομέρειες την όλη κατάσταση που συναντήσαμε. Με μία λέξη ήταν τραγική! Μας ζητήθηκε ακόμα και ένα κουτί γάλα εβαπορέ από συνάδελφο Βορειοηπειρώτη για τα εγγόνια του.
Στο κεντρικό ξενοδοχείο του Αργυροκάστρου, για σαπούνι ήταν ένα κομμάτι από κάποια μεγάλη «πλάκα» κομμένο με... σκεπάρνι, χώρια εκείνα τα τσιμεντένια πυροβολεία στον κάμπο της Δερόπολης για προστασία από τον... «εχθρό» που είμαστε εμείς!
Τι άλλο να δει κάποιος στην τηλεόραση; Το άσπρο περιστέρι που αμόλησε ο Τσίπρας τα Θεοφάνεια στον Πειραιά σε συμβολισμό του... Αγίου Πνεύματος, για να παραπλανήσει τους πιστούς Χριστιανούς να ψηφίσουν τους άπιστους και τους αναρχικούς, με δική τους ομολογία; Ή να παρακολουθήσει την... κρυφή τσαντίλα των Συριζαίων επειδή η Ελληνική Αστυνομία - «καταραμένη» νάναι – συνέλαβε τον μακελάρη Ξηρό έτοιμο ν’ ανατινάξει τη μισή Ελλάδα μαζί με την... «ομάδα του Ρωμανού», για τον οποίο τόσο δάκρυ χύθηκε τον τελευταίο καιρό, επειδή η Πολιτεία του στερούσε τις σπουδές του σε κάποιο Τ.Ε.Ι.; Τι αστυνομία είναι αυτή που να μη... σέβεται την προεκλογική περίοδο και συλλαμβάνει αβέρτα μακελάρηδες και δολοφόνους, όπως αυτούς που σκότωσαν τον ατυχή συγγραφέα Κουμανταρέα; Δεν μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά μετά τις εκλογές; Ή μήπως φοβήθηκαν τον αφοπλισμό τους από τον Λαφαζάνη που... κορδώνεται να φορέσει ακόμα και γραβάτα για το... Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, θεωρώντας... βέβαιη την εκλογή του Σύριζα από τον... «βλάκα» Ελληνικό λαό;

ΜΑΣ... «ΨΕΚΑΖΟΥΝ»!
   Αφήνοντας στην άκρη τις... πεποιθήσεις του κ. Καμμένου, ότι δηλαδή «ψεκαζόμαστε με φιλοευρωπαϊκά και φιλοαμερικάνικα αέρια», μέσω των διεθνών αεροπορικών πτήσεων, έρχομαι τώρα στην ουσία του πράγματος. Απευθυνόμενοι αυτός, ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας και οι συμπαρομαρτούντες αλληλοσυγκρουόμενοι των συνιστωσών του, προς τον πάσχοντα και χειμαζόμενο Ελληνικό λαό φαίνεται πως κατάφεραν ένα πράγμα: Να πείσουν πολλούς πολίτες, ακόμα και νοικοκυραίους, ότι δεν χάνουν και τίποτε να δοκιμάσουν και αυτήν τη... «σαλάτα». Αφού οι Ευρωπαίοι και το Δ.Ν.Τ. συνεχώς τους απομυζούν, προσβλέποντας σε ό,τι από τους μισθούς και τις συντάξεις τους απέμεινε και οι οποίοι ήδη δεν τους φτάνουν ούτε για τα αναγκαία τους! Δεν τους πιστεύουν πια, αφού κάθε φορά εφευρίσκουν τρόπους να επιτίθενται στο «ψητό» για εκείνους, στα «αποφάγια» για τους δυστυχούντες, οι οποίοι με απόγνωση οδηγούνται στο «τι έχω να χάσω άλλο»; Αυτός ο «ψεκασμός» είναι ο μόνος που πέτυχε και είναι ο πιο επικίνδυνος. Μου έλεγε προχθές συνταξιούχος οικογενειάρχης των 900 ευρώ: Πώς θα ζήσω την οικογένειά μου με 900 ευρώ και με όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται; Τι έχω να χάσω και να μην ψηφίσω Τσίπρα; Η απάντησή μου τον κατακεραύνωσε. Του είπα: Θα διαπιστώσεις ότι με τα 900 ευρώ θα ζήσεις καλύτερα από τα 450 και αν τα παίρνεις κάθε μήνα και αυτά, όταν έρθει ο Τσίπρας και σταματήσουν όλοι να δανείζουν τη χώρα μας. Με τι περιμένεις να πληρωθείς; Μόνο η «στάση πληρωμών» θα σου εξασφαλίσει τα 450 ευρώ και... αν! Δεν το καταλαβαίνεις αυτό; Είναι τόσο απλό. Είναι... κουκιά μετρημένα και δεν είναι καθόλου «κινδυνολογία». Είναι η φωνή της απόγνωσης για να προφυλάξει, εσένα, εμένα, όλους μας από τους «ψεκασμούς» των λιγούρηδων για καρέκλες και εξουσία. Ποιος Ευρωπαίος θα φοβηθεί τον Έλληνα Pepe Grilo, τους Podemos, τους Λαφαζάνηδες και όλους αυτούς που... απειλούν, λέει, με κατάρρευση την Ε.Ε. και όλους τους ισχυρούς της; Κανείς.
Γι - Πας