ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ»!..
  Έχω την εντύπωση ότι πολύς θόρυβος γίνεται από τα αναλόγια των προεκλογικών συναθροίσεων για προφανή και αυτονόητα ζητήματα. Τόσος μάλιστα ώστε να μη μπορεί να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα, ένας όχι και τόσο κατατοπισμένος ψηφοφόρος, ευρισκόμενος υπό την επήρεια προεκλογικών συναισθημάτων φανατισμού. Τι λέει ο Σαμαράς; Λέει ότι με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκφράζεται με την διαφορετικότητα των τοποθετήσεων των στελεχών των συνιστωσών που τον απαρτίζουν, οδηγεί με σαφήνεια στην έξοδο από την Ευρωζώνη και την εκ των πραγμάτων επιστροφή στη δραχμή. Στάση πληρωμών, χρεωκοπία, έλλειψη δανεισμού, δυστυχία! Τι απαντά ο Τσίπρας; Αυτός κατ’ αρχήν κάνει πως δεν ακούει τις τοποθετήσεις των «συνεργατών» του, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο Σαμαράς και λέει: Α, μπα κατ’ αρχήν δεν υπάρχει δυνατότητα νομική της «αποβολής» ενός μέλους της από την Ευρωζώνη και εγώ δεν έχω απολύτως καμία πρόθεση να φύγω από αυτήν, αφού άλλωστε το θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού! Ο Σαμαράς είναι σκέτος κινδυνολόγος! Τι λέει η Ευρώπη; Αυτή εκφράζεται με εκπροσώπους των διαφόρων οργάνων της. Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Κατ’ αρχήν δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα προκύψει, ύστερα από την δημοκρατική έκφραση του Ελληνικού λαού. Μας ενδιαφέρει όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ – και αυτό λέγεται κατά κόρον και από όλους – αυτός ο Πρωθυπουργός να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμα κι αν είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει με σαφήνεια ότι οι άνθρωποι ζητούν εξασφάλιση των τεράστιων δανείων, τα οποία έλαβε η Ελλάδα με βάση το «πρόγραμμα» στο οποίο μπήκε για να μη χρεωκοπήσει και το οποίο αποκαλείται «μνημόνιο». Σε αυτήν την περίπτωση – της τηρήσεως δηλαδή των δεσμεύσεών της – δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Δεν λένε όμως με σαφήνεια τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση ΜΗ τηρήσεως των δεσμεύσεων από την Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία. Εάν το έλεγαν τότε θα θεωρούνταν ότι τρομοκρατούν προεκλογικά τον Ελληνικό λαό και θα κατηγορούνταν από τον Σύριζα ότι γίνονται συμπαραστάτες του Σαμαρά.
Από αυτό το σημείο και πέρα γίνεται η σύγχιση με τις διαφορετικές «ερμηνείες» εκάστου: Ο μεν Τσίπρας λέει ότι όλοι παραδέχονται ότι δεν υπάρχει.. απολύτως κανένας κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αποσιωπώντας και παραβλέποντας ότι η δική του πολιτική μπορεί μόνο να εφαρμοστεί, εάν ΔΕΝ τηρηθούν αυτοβούλως από την Ελλάδα οι δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Αυτό σύμφωνα με την λογική και του πλέον απλοϊκού πολίτη οδηγεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη με πρωτοβουλία της ίδιας της Ελλάδας. Σύμφωνα με την ίδια λογική σημαίνει όχι μόνο παύση παντός, περαιτέρω δανεισμού, αλλά και διεκδίκηση των δανεισθέντων με βάση το Διεθνές δίκαιο. Σημαίνει παρατεταμένη και μεγάλη δυστυχία. Αυτό προσπαθεί με την δική του αυτονόητη ερμηνεία ο Σαμαράς να πει στον Ελληνικό λαό πείθοντάς τον για τον μεγάλο κίνδυνο! Αλήθεια, μπορεί κάποιος να κατηγορείται ως κινδυνολόγος, λέγοντας το προφανές;

ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ!..
  Συνήθως οι προεκλογικές πολιτικές αναλύσεις έχουν σκοπό να επηρεάσουν κάποιους... ανύποπτους καθοδηγούμενους αποκλειστικά από μια δεδομένη συμπάθεια σε κάποιο κόμμα ή πρόσωπο, που τους ξεφεύγει όμως η πραγματικότητα και οι κίνδυνοι από αυτήν. Αυτό το πράγμα είναι πολύ δύσκολο σε ομαλές συνθήκες και καταστάσεις, διακυβεύοντας την σοβαρότητα του... αναλύοντος έναντι των αναγνωστών του. Αυτή τη φορά όμως τα γεγονότα εξελίσσονται κατά τρόπο που να μη χρειάζεται καν πολιτική ανάλυσή τους.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτές τις τελευταίες μέρες ένας πολιτικός αναλυτής για να ερμηνεύσει τα όσα πολλά και ποικίλα λέχτηκαν και συνεχίζουν να λέγονται από τα διάφορα – μεθυσμένα από τις δημοσκοπήσεις - «στελέχη» του Κόμματος, το οποίο ονειρεύεται να κυβερνήσει την Ελλάδα στην πιο δύσκολη, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον επακολουθήσαντα εμφύλιο.
Το αμείλικτο ερώτημα ήταν: Πού θα βρείτε τα λεφτά για ό,τι υπόσχεσθαι;
«Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και θα βάλουμε ΦΑΠ για πάνω από 200.000 ευρώ». Μηλιός.
«Θα βάλουμε ΦΑΠ για πάνω από 450.000 ευρώ». Στρατούλης.
«Θα καταργήσουμε και τον ΕΝΦΙΑ του 2014». Τόλιος.
«Δεν θα πληρώσουμε δόσεις κι ας χρεοκοπήσουμε». Δραγασάκης.
Και το πιο αφελές από την εκλεκτή του αρχηγού κ. Τσίπρα κ. Ραχήλ Μακρή: «Θα “κόψουμε’’ μόνοι μας 100 δις ευρώ»!
Θα φορολογηθεί εισόδημα έως 80.000 ευρώ με φόρο 50%». Ευ. Τσακαλώτος.
«Θα συστήσουμε στους νέους να κλείσουν τους παπούδες στο σπίτι για να μη ψηφίσουν στις εκλογές!». Π. Καμμένος – συνεταίρος Σύριζα.
Τι πολιτική ανάλυση χρειάζεται να κάνει κάποιος σε όλες αυτές τις εκτοξευόμενες καθημερινά ασυναρτησίες; Δεν ξέρω μόνο αν ο φανατισμένος λαός δίνει σημασία στις ασυναρτησίες!
Γι - Πας