ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!
Έγραφα προ ημερών για το παράδοξο: Λετσαρία και τα λεφτά στην τσέπη! Ετούτο όμως υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Ακούστηκε επί παραδείγματι διά στόματος του Υπουργού Παιδείας, ότι κι ο ίδιος είναι κοντά στους μαθητές που διαδήλωναν εναντίον του για τα προβλήματα της Παιδείας. Και είπαμε όλοι: Δεν βαριέσαι, Φίλης είναι αυτός κι ας πει και καμία «κουβέντα» παραπάνω!
Οπότε, νάσου και η Πέμπτη της «γενικής απεργίας» εναντίον των μέτρων που μας... αλλάζουν τον αδόξαστο. Η Κυβέρνηση πρώτη-πρώτη συνιστά την συμμετοχή στην γενική απεργία και στις διαδηλώσεις! Το κάνει, λέει, για να δούν οι δανειστές τις κινητοποιήσεις του λαού και να γίνουν πιο μαλακοί στις διαπραγματεύσεις. Έλα Χριστέ και Παναγιά. Μαλακοί μπορεί να γίνουν μόνον αν οι δικοί μας τους πείσουν με τα οφθαλμοφανή επιχειρήματα ότι τα μέτρα είναι σκληρά και αβάσταχτα για οποιονδήποτε λαό, πόσο μάλλον για έναν λαό που, είναι βουτηγμένος στην φτώχεια, την δυστυχία και την ανεργία για έξι συναπτά χρόνια και εκείνοι του ζητούν επίμονα φόρους! Φόρους από πού; Μαλ...ες όμως δεν είναι οι δανειστές να βλέπουν μία Κυβέρνηση με την οποία διαπραγματεύονται να... ξεσηκώνει τάχα μου η ίδια τον λαό εναντίον της για να τους πείσει ότι κάνουν λάθος! Από την άλλη μεριά, αυτές οι εξεγέρσεις δεν έχουν καμία σχέση με... κάποιες άλλες. Κάποιες που είχαν προηγηθεί και κατακάηκε η Αθήνα μαζί με εργαζομένους ανθρώπους μέσα στα κτίρια. Θα μου πείτε: Κάνε υπομονή, ακολουθούν σημαντικές επέτειοι, όπως αυτή του Πολυτεχνείου και των πολλών... «ανώνυμων» νεκρών του, που δεν βρέθηκε ούτε μία επώνυμη μάνα να τους κλάψει! Ακολουθεί η επέτειος του «Αλέξη» - το όνομα συμπτωματικό - και του φίλου του, που διαβιοί με όλες, μα όλες, μα όλες, μα όλες τις ανέσεις στον «Κορυδαλλό», σύμφωνα με τη μαρτυρία πολύ «έγκυρου» συνομιλητή του. Ας ελπίσουμε ωστόσο να μην πραγματοποιηθούν οι απειλές που εξακόντισε άνετα μέσω διαδικτύου ο προαναφερθείς, ο οποίος βρίσκει χρόνο μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια της... «μόρφωσής» του, που του εξασφαλίστηκε από το... μισητό κράτος που τον κρατά ακόμα φυλακισμένο, να συντάσσει και τόσο μακροσκελή μανιφέστα, περίπου παρόμοια με αυτά των Τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν με αθώους νέους το Παρίσι. Εδώ, προς το παρόν η κατάσταση ελέγχεται, επειδή τα πάντα, ακόμα και οι εξεγέρσεις, περνούν από τον έλεγχο αυτών που τις παραγγέλλουν εναντίον τους. Μη τσιμπιέστε! Είστε ακόμη ολοζώντανοι, μεσούντος του Νοεμβρίου 2015 στην Ελλάδα!

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!..
Ήταν μια φορά ένας «αφέντης» που ανέθεσε σ’ έναν γκαρδιακό φίλο του καλόν, αλλά λίγο αφελή, την παρακολούθηση του οίκου του. Εκείνος ευσυνείδητος, αλλά λίγο αφελής, όπως είπα, σκύβει μια μέρα και του λέει στ’ αυτί ότι η γυναίκα του... τσιλιμπουρδίζει με πολλούς. Ο Αφέντης τον χτυπάει στην πλάτη και του λέει: Συνέχισε και ενημέρωσέ με, πράγμα το οποίο έκανε πιο ευσυνείδητα ο «φίλος»! Σε κάποια στιγμή... ο «κερασφόρος» λέει στον «φίλο» του ότι δεν τον χρειάζεται πια και εκείνος αποχώρησε. Πάει καλά. Διαπίστωσε όμως σε λίγο ότι εκείνοι που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του «αφεντικού», βλέποντας ότι «ξέρει πολλά» άρχισαν να τον απειλούν με... οριστικό βούλωμα του στόματός του. Το λέει στον «αφέντη» κι εκείνος του απαντά: Τι να σου κάνω, πήγαινε στον Εισαγγελέα και δως του τα στοιχεία. Πήγε η αφελής και έκανε ό,τι του είπε ο αφέντης. Τότε ο αφέντης στέλνει εκείνους που τσιλιμπούρδιζαν με την γυναίκα του στον ίδιο εισαγγελέα και κάνουν μήνυση στον «αφελή» επειδή... κατέθεσε τα «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» της συζύγου του στην δημόσια διαβούλευση! Και πάει λέγοντας.
Υ.Γ.: Κάθε ομοιότητα του... «ανέκδοτου» με πραγματικά γεγονότα δεν θα πρέπει να συσχετιστεί. Το «ανέκδοτο» είναι φανταστικό!
Γι - Πας