ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!
Χρειάζεται απύθμενο θράσος, το οποίο εκπηγάζει φυσικά από την εξουσία, η οποία είναι εμφανής σε κάθε δραστηριότητα κυβερνητική, ώστε να φτάσεις στο σημείο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες της δυστυχίας του Ελληνικού λαού και την εξέγερση των αγροτών να οργανώσεις... «γενέθλια φιέστα» για να πανηγυρίσεις το σωρό των ψεμμάτων με τα οποία τάισες αυτόν το λαό για ένα ολόκληρο χρόνο. Όσο κι αν είσαι «λαοπλάνος», όσο κι αν δικαιολογείσαι από το ότι αυτός ο λαός σου έδωσε τρεις φορές την ευκαιρία να επανορθώσεις και να τον πείσεις ότι αυτά που έγιναν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς οφείλονταν στην κακότητα των πολιτικών σου αντιπάλων και στην απειρία σου να αντιληφθείς το μέγεθος και την δολιότητα των δανειστών της πατρίδας σου, τίποτε δεν σου δίνει το δικαίωμα να... τους δουλεύεις όλους!
Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας αυτήν τη στιγμή δείχνει το πόσο εξουσιομανής έγινε, τόσο μάλιστα ώστε να τολμά να οργανώνει «γενέθλιες φιέστες» και να γεμίζει τον Ελληνικό λαό με τα φούμαρα των μεγάλων επιτυχιών του στη χρονιά που μας πέρασε! Προχωράει όμως ακόμα περισσότερο προσπαθώντας να φορτώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους όλα τα δεινά, που εκείνος φόρτωσε στις πλάτες του λαού και τα πολύ πιο μεγάλα που πρόκειται να ακολουθήσουν από τις... αριστερές του ιδεοληψίες, οι οποίες τον οδηγούν μόνο στην διαχείριση του μοναδικού κεφαλαίου που έχει στα χέρια του. Τους μισθούς δηλαδή και τις συντάξεις, καθώς και τα εισοδήματα των ειλικρινώς φορολογουμένων. Πράγματα δηλαδή που είναι ήδη βαριά φορολογημένα κι εκείνος προσπαθεί να τα φορολογήσει και να τα πετσοκόψει ακόμα περισσότερο.
Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και μία αλήθεια των προαναφερθέντων. Θεωρεί... ανάπτυξη, χτύπημα της ανεργίας και αναδιάρθρωση των αμοιβών, όλα αυτά που με την απύθμενη αφέλεια και το θράσος του αποκάλυψε ο επικεφαλής της νεολαίας του κόμματός του, ο φυσικός διάδοχός του δηλαδή σε αξιοσύνη και ποιότητα γνώσεων και δράσεων.
Υπέρτατος νόμος για εξεύρεση δουλειάς, το αριστερό γενεαλογικό δένδρο που να φτάνει πλέον σε δύο προηγούμενες γενεές. Δεν απαιτείται καμία ικανότητα. Αυτή θα ευρεθεί καθ’ οδόν και θα πάρει προαγωγές, για τις οποίες άλλοι θα χρειαστούν τριάντα (!) χρόνια δουλειάς. Μπορεί επίσης με τον ίδιο τρόπο να βρουν δουλειά ολόκληρες οικογένειες και συγγενείς... ακόμα και εξ αγχιστείας. Τα περι... μετακλητών κ.λπ. και το ότι αυτοί οι μετακλητοί θα ξαναμετακληθούν όταν ο μετακαλέσας εγκαταλείψει την θέση από την οποία έκανε την μετάκληση, είναι λόγια της... καραβάνας! Είναι όπως τα λόγια των... δύστυχων «καθαριστριών» του Υπουργείου Οικονομικών με τα... κόκκινα γάντια, οι οποίες μετά την επαναπρόσληψή τους εξαφανίστηκαν στον αχανή Δημόσιο Τομέα με... Πανεπιστημιακούς τίτλους! Από την άλλη ο ευτραφής συνεταίρος... κοιμάται, όπως ο ίδιος δηλώνει σε στρατιωτικές μονάδες και... εξυπηρετεί συνεχώς για να εξασφαλίσει το 3% των, οψέποτε γίνουν, εκλογών! Ε, όλοι αυτοί μπορούν να γεμίσουν το Τάε-Κβο-Ντο και να χειροκροτούν... δύο μερόνυχτα. Και του χρόνου λοιπόν.

H ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΤΟΣΙΤΣΕΙΑΚΩΝ...
Την περασμένη Κυριακη 24.1.16 οι Απόφοιτοι της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα έκοψαν την πίτα τους στα Λιθαρίτσια παρουσία αρκετών παλαιών και νέων μελών του Συλλόγου τους.
Το Δ.Σ. κάλεσε τον παριστάμενο πρώτο και επί σειράν ετών εκλεγμένο Πρόεδρο κ. Γιώργο Παππά, γιατρό, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον αδόκητα θανόντα Πρόεδρο του προσωρινού Δ.Σ. αείμνηστο Διαμάντη Κασιούμη, να κόψουν μαζί την πίτα. Κατά περίεργο τρόπο αυτός ο μη γενειοφόρος Παππάς ευλόγησε τα... γένια του και το «φλουρί» μετά την διανομή από το προσωπικό του εστιατορίου έτυχε σε αυτόν! Συμβολικά το «φλουρί» εκπροσώπησε μία καλλιτεχνική εικονίτσα της Παναγίας, προστάτιδας και οδηγού του απανταχού Ελληνισμού σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή την οποία βιώνουμε στις μέρες μας.
Μαζί με τα λόγια του τωρινού Προέδορυ του Συλλόγου κ. Ίωνα Πάσχου, ο οποίος μίλησε για τις δραστηριότητες που προηγήθηκαν και αυτές που προγραμματίζονται, ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι κάθε εκδήλωση του Συλλόγου αυτού εκπληρώνει και ένα υπέρτατο καθήκον προς τον αείμνηστο Ευεργέτη Βαρόνο Μιχαήλ Τοσίτσα, ο οποίος με επιστολή του προς τους φοιτητές της Εστίας, τους παρακαλούσε να του αφιερώνουν «λίγους λογισμούς» κατά την διάρκεια της ζωής τους και να μη τον λησμονήσουν!
Γι - Πας