ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η... ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ!
• Όταν για πρώτη φορά ο «αριστερός» Πανεπιστημιακός υπουργός της Ελληνικής Παιδείας, νυν Πολιτισμού, μίλησε εναντίον παντός είδους ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, μείναμε όλοι οι θεωρούμενοι «φυσιολογικοί άνθρωποι» έκπληκτοι! Εκείνος όμως επέμεινε και με τις πράξεις του στο Υπουργείο Παιδείας προσπαθούσε να μας αποδείξει ότι στην αριστερά, όταν λέμε «ισότητα» εννοούμε ισότητα όλων και στα... μυαλά! Και ότι δεν μπορούν κάποια από αυτά τα «μυαλά» να σηκώνουν κεφάλι ανωτερότητας, τόσο ώστε να ξεπερνούν αυτά των... «ινστρουχτόρων», τοποθετουμένων από τον... «μεγάλο αδελφό» στις καίριες θέσεις των «επικεφαλής» παντού και πάντα. Αριστείες, λοιπόν, δοσμένες από... συμβατικούς φορείς τέλος. Ζούμε πλέον στον αστερισμό της αριστεράς!
Επειδή αυτή η θεωρία, η οποία είχε αναπτυχθεί από τον Όργουελ στη «Φάρμα των ζώων» και κυρίως στο «84», ξένισε κάπως γενικότερα, ο ...«ευέλικτος» Πρωθυπουργός μας αντικατέστησε αυτόν τον... «παλαιοαριστερό «Υπουργό με... «νεοαριστερότερο», αλλά οι αντιαριστειακές θεωρίες του άφησαν γερά σημάδια! Έτσι ένας ...«παλαιοκαραβανάς» υπουργός (ας με συγχωρήσουν όλοι οι εκλεκτοί απόστρατοι γι’ αυτόν τον «λαϊκό χαρακτηρισμό», επειδή έχω απόλυτη συμπάθεια και εκτίμηση στα πρόσωπά τους και ήθελα απλά με μία λέξη να χαρακτηρίσω μία νοσηρή νοοτροπία) θέλησε στα γρήγορα να ξεμπλέξει με τις «Αριστείες» στην Ελληνική Αστυνομία. Θεώρησε τις «αριστείες»... δημόσιες σχέσεις και, όπως οι εμφορούμενοι από... κόμπλεξ κατωτερότητας, και έχων τη δύναμη στην δεδομένη στιγμή, προσπάθησε να... τιμωρήσει παραδειγματικά εκείνους που κατά την γενική κρατούσα αντίληψη είχαν αριστεύσει στο αντικείμενο, το οποίο υπηρετούσαν στην υπηρεσία τους!
Αυτήν την αίσθηση έδωσε σε όλους εμάς, που θεωρούμε τους εαυτούς μας «φυσιολογικά άτομα» και την ισχυροποίησε με τις μετέπειτα συνεχόμενες αντιδράσεις του.
Έτσι εκμηδένισε και τις κάποιες υγιείς δικαιολογίες, οι οποίες αναμφισβήτητα προκύπτουν από την φυσιολογία της υγιούς ανέλιξης των ατόμων αυτών στην υπηρεσία τους και της αδήρητης ανάγκης της αντικαταστάσεώς τους στις συγκεκριμένες θέσεις.
Αν οι εν λόγω είχαν προσπαθήσει να μη δημιουργήσουν ομάδα ισάξιων ατόμων συνυπεύθυνων για τις επιτυχίες ή τις τυχόν αποτυχίες και θεωρούσαν τον εαυτό τους αναντικατάστατο, τότε οι προϊστάμενοί τους θα έπρεπε εγκαίρως να τους επισημάνουν αυτόν τον ουσιαστικό κίνδυνο. Αν πάλι είχαν προσπαθήσει να κάνουν ατομική προσωπική προβολή για... πιθανόν ανύπαρκτες επιτυχίες και πάλι οι προϊστάμενοί τους είτε πολιτικοί είτε υπηρεσιακοί, θα έπρεπε να τους επαναφέρουν στις σοβαρές τους αντιδράσεις.
Αν όμως οι επιτυχίες τους αυτές οι αναμφισβήτητες, δημοσιοποιούμενες προβάλλουν συνολικά το έργο της υπηρεσίας τους και πολλές φορές, λόγω της ευαισθησίας του αντικειμένου δημιουργούν ακόμα και προσωπικούς κινδύνους, τότε η υπηρεσία και οι προϊστάμενοί τους θα πρέπει να τους επιβραβεύουν και όχι να τους τιμωρούν.

ΟΥΜΠΑΛΑ!..
• Μου ήρθε και το θυμήθηκα όταν, εν τη ρύμη του λόγου του, ο... ατυχής κ. Σγουρίδης είπε το περίφημο για την σήμερον ημέραν, ότι ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, λέγοντας άλλα και κάνοντας άλλα, ενώ ο ξάδερφος του... προρρηθέντος είπε ότι ο κ. Τσίπρας έκανε «άλλα από αυτά που... εξαναγκάστηκε να κάνει, και τη γλύτωσε! Κάπως έτσι προσπαθούν όλοι να τα... μπαλώσουν για να μη γίνουν... Σγουρίδηδες!
Στην εποχή, λοιπόν, του αλήστου μνήμης Ανδρέα μας, όταν εκείνος δεν είχε γίνει... αποδεκτός ακόμα στην «Σοσιαλιστική διεθνή» και ετύρβαζε με άλλους πέντε στον... «τρίτο κόσμο», κάνοντας μία περιοδεία στις χώρες αυτού του κόσμου και όντας «μπαλοκονάτος», όπως καληώρα ο κ. Τσίπρας, φώναζαν από κάτω οι ιθαγενείς... Ούμπαλα, Ούμπαλα! Αυτό επαναλαμβάνονταν σε δύο-τρεις από τις γειτονικές χώρες, οπότε σε μία απ’ αυτές ρώτησε τον Πρόεδρο της χώρας που τον συνόδευε, τι σημαίνει αυτή η ενθουσιώδης κραυγή... «ούμπαλα»! Εκείνος, αμήχανος, του λέει ότι είναι οι «μαστοί» από τις κατσίκες!
Την επομένη σε διπλανή χώρα επισκέφτηκε ένα... πρότυπο «κατσικοτροφείο» και λέει στον ιδιοκτήτη: (Ως γνωστόν ο Ανδρέας δεν είχε και πολλές γνώσεις περί τα αγροτικά, όπως καληώρα ο κ. Τσίπρας). Ωραία «Ούμπαλα» έχει αυτή η κατσίκα! Και τότε ο ιθαγενής του απαντά: Δεν είναι κατσίκα αυτή κ. Πρόεδρε, είναι ο τράγος! Και αυτό μεν είναι ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Οι σημερινοί όμως Έλληνες δεν επιτρέπεται να έχουν τέτοιες άγνοιες.
Γι - Πας