ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΔΥΟ «ΚΡΙΣΕΙΣ»!
Όπως φαίνεται, μπήκαμε σιγά-σιγά στο κέντρο της δεύτερης μεγάλης κρίσης της σύγχρονης πατρίδας μας. Της λεγομένης... «κρίσης του προσφυγικού»! Κανένας ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια από τις δύο είναι χειρότερη, η «οικονομική κρίση» ή η «προσφυγική κρίση». Και η μία... «κακό χειρόβολο» και η άλλη «κακό δεμάτι», πάρε τη μία και χτύπα την άλλη που λέει κι ο λαός. Και για μεν την οικονομική κρίση ειπώθηκαν τόσα πολλά, ώστε έγινε βαθμιαία κτήμα του λαού, ότι όλες οι παρελθούσες ηγεσίες ευθύνονται, που δεν προετοίμασαν έγκαιρα τη χώρα για την υποδοχή αυτής της κρίσης. Όλοι χαΐδευαν τον λαό με παροχές, διορισμούς κ.λπ., ώστε αυτός να ζει σε πρόσκαιρη ευημερία απροετοίμαστος ότι κάποτε όλα αυτά τελειώνουν. Έφτασαν στο σημείο για να αποσπάσουν από το λαό τις πατροπαράδοτες «οικονομίες ανάγκης του» να τον κάνουν, την εποχή του «Χρηματιστηρίου», ένα λαό «ζάπλουτων» που κάθε μέρα ανέβαινε σε τεράστια μεγέθη «κερδών» ευαγγελιζόμενος τις... χίλιες και μία νύχτες του παραμυθιού! Και ύστερα ήρθε η απότομη πτώση.
Οι... ονειροπαρμένοι δήλωναν ότι έχασαν... τεράστια ποσά κι αυτό δεν ήταν αλήθεια, επειδή οι απώλειες ήταν εικονικές εφ’ όσον αφορούσαν σε «εικονικά κέρδη»! Εν τούτοις είχαν χάσει ουσιαστικά τις μικρές ή μεγάλες οικονομίες τους και ορισμένοι που είχαν πουλήσει για τον «τζόγο» διάφορα κινητά ή ακίνητά τους!
Οι υπεύθυνοι αυτής της... «μικρής καταστροφής» υπάρχουν, ζουν και βασιλεύουν, λέγοντας μόνο δύο λέξεις... «ας πρόσεχε», ο λαός δηλαδή! Και δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να πουν ποιοι τσέπωσαν τις οικονομίες του κοσμάκη, οι οποίες φασούλι το φασούλι έφτασαν σε σημαντικά ποσά συνολικά. Και τώρα ήρθε η «μεγάλη καταστροφή» την οποία όλοι ζούμε και η οποία τείνει πλέον να ξεπουλήσει όλη τη χώρα! Ήρθε για πρώτη φορά η... «αριστερά» στην Εξουσία, η οποία ύστερα από την διαπίστωση των ευθυνών της κεντροδεξιάς ή κεντροαριστεράς κυρίως, που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ρίχτηκαν με μανία να κάνουν τα ίδια σε καιρούς χαλεπούς. Και το ζήτημα δεν λύνεται!
Αυτό φυσικά οφείλεται και στο ότι η, υποτίθεται, «γνήσια αριστερά» αναγκάστηκε να καλέσει σε βοήθεια την «βρώμικη» κεντροαριστερά που γνωρίζει καλύτερα το... παιχνίδι.
Και μέσα σε όλα αυτά αποφάσισε η, υποτίθεται, «γνήσια αριστερά» να... δείξει το «ανθρωπιστικό» της πρόσωπο, διά της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου-Δρίτσα, καλώντας κάθε... πικραμένο να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα για το δρόμο της προς την Ευρώπη. Στην αρχή το «λιάσιμο» στην Ελλάδα θεωρήθηκε αστείο και τώρα αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα που μας προέκυψε, ίσως μεγαλύτερο και από την οικονομική κρίση! Τώρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και όλοι οι... άσπονδοι φίλοι γείτονές μας, αλλά και άλλοι, ρίχτηκαν να μας φάνε! Τούρκοι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί... ξερογλείφονται. Ελπίζω η διαφαινόμενη ενότητα των Ελλήνων να τους κόψει την όρεξη.

ΝΤΡΟΠΗ!
Είπα προηγουμένως για... «διαφαινόμενη ενότητα» και εννοούσα την ενότητα όλων των Ελλήνων, όσον αφορά στο προσφυγο-μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο μας αφορά όλους και τείνει να δημιουργήσει πολύ σοβαρά διεθνή προβλήματα στην πατρίδα μας.
Φαίνεται όμως ότι, ακόμα κι από αυτού οι σημερινοί... «αριστεροί» κυβερνώντες προσπαθούν λαϊκίζοντες να προσποριστούν κέρδη, εν όψει μάλιστα και των δυσμενών σε βάρος τους τελευταίων δημοσκοπήσεων από τις οποίες δείχνουν τρομοκρατημένοι.
Έτσι ο Πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να επαινέσει στη Βουλή τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την στάση του στην Ευρώπη, η οποία είχε ευνοϊκή απήχηση, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την ενότητα της πατρίδας. Ενότητα έναντι ορισμένων «Ευρωπαίων» και μη ...σαλτιμπάγκων, οι οποίοι προέβησαν και προβαίνουν σε παντοειδείς ασχήμιες εναντίον της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα όμως ο κ. Πρωθυπουργός με μία κλωτσιά αναποδογύρισε την καρδάρα που προηγουμένως ο ίδιος είχε γεμίσει! Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της αντιπολίτευσης και προσωπικά εναντίον του κ. Μητσοτάκη, δείχνοντας πανικό και απώλεια ψυχραιμίας. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ότι αυτή του η ενέργεια θα έχει την ανάλογη ή και σφοδρότατη αντίδραση; Είναι φυσικό. Έτσι γιγαντωνόμενης της προσφυγομεταναστευτικής κρίσης, που όλοι μας  έκπληκτοι παρατηρούμε, βλέπουμε την ηγεσία της Ελλάδος να... τσακαριάζεται! Ντροπή!
Γι - Πας