ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΛΙΤΕΣ!
Ας ασχοληθούμε και λίγο με τον εαυτό μας, ως απλών πολιτών. Παριστάνουμε λοιπόν τους... Αγίους και κυκλοφορούμε με ένα σωρό... σαϊτανηλίκια! Αφορμή πήρα από μία εικόνα που είδα ένα πρωί, απέναντι ακριβώς από το «Μέγαρο» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας ή μία αθεόφοβος-(η) είχε παρκάρει ακριβώς στη γωνία του Ταχυδρομείου, όπου παρκάρουν τα περιπολικά. Άφησε εκεί κλειδωμένο το αυτοκίνητο και πήγε, ποιος ξέρει πού, για επείγουσα και αναγκαία, ή μη επείγουσα και μη αναγκαία δουλειά. Θα μου πείτε: Αν ήταν το πρώτο τι νάκανε. Απαντώ: Σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι γνωστό στους κατόχους και οδηγούς οχημάτων ότι δεν είναι δυνατό να αφήνουν τα οχήματά τους όπου λάχει για οποιοδήποτε λόγο κι ακόμα περισσότερο κλειδωμένα ή ακόμα και ακλείδωτα.
Σε όλα τα μέρη του κόσμου τα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας προβαίνουν άμεσα σε... «σύλληψη» του οχήματος με γερανό, όπως ορθά έκαναν τα αστυνομικά όργανα στην προκειμένη περίπτωση, όχι όμως μόνο επειδή ήταν θρασύτατα παρκαρισμένο μπροστά στην Αστυνομία, αλλά και παντού θα έπρεπε και στην Λεωφόρο Δωδώνης ή την 28ης Οκτωβρίου, έστω κι αν υπάρχουν αναμμένα τα alarm! Alarm, χωρίς τον οδηγό μέσα είναι θράσος και ασέβεια προς τους άλλους πολίτες, που μπορεί και εκείνοι να βιάζονται και το παράνομο παρκάρισμα τους καθυστερεί.
Στα 100 μέτρα πιο πέρα υπάρχει το υπόγειο parking, όπου με... θυσία του καφέ της μέρας στην καφετέρια μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς φασαρίες, τσαμπουκάδες ή εξευτελιστικά παρακάλια προς τα αστυνομικά όργανα που κάνουν κι αυτά τη δουλειά τους. Αυτό γίνεται παντού σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο! Άλλος... Άγιος –(α) πολίτης, περνώντας στον πεζόδρομο μπροστά στο Δημαρχείο, δίπλα από μία φρεσκοφτιαγμένη ζαρντινιέρα πανέμορφη με λουλούδια, ρίχνει μια ερευνητική ματιά στα πέριξ, εάν τον ή την βλέπουν και ξεριζώνει λουλούδια για το σπίτι! Αλήθεια αυτός –(η), αισθάνεται αγαλλίαση βλέποντας αυτό το λουλούδι στο σπίτι του και την... ξεπουπουλιασμένη ζαρντινιέρα – διότι και άλλοι όμοιοι πέρασαν – στον πεζόδρομο ή στην είσοδο του Δημαρχείου; Πιθανόν ναι! Δεν είναι δυνατόν φυσικά ν’ αναφερθώ στις ασχήμιες των παντός χρώματος spray – αλήθεια όχι στα καλλιτεχνικά grafity – με τα οποία κάποιοι όχι μόνο βρωμίζουν, αλλά προσπαθούν κιόλας να διδάξουν εμάς τους υπόλοιπους με τις... φαεινές ιδέες τους! Και δεν αναφέρομαι σε αυτό το σημείωμά μου σ’ αυτούς επειδή αυτά τα «υποκείμενα» δεν θέλω να τα κατατάξω στους «πολίτες». Δεν γνωρίζω πού ανήκουν, αλλά πολίτες μια φορά δεν είναι και προσωπικά ντρέπομαι που είναι... δίποδα!

ΓΚΑΦΕΣ!..
Δεν θέλω να δώσω έμφαση στους χαρακτηρισμούς του πρώτου τη τάξει υπουργού της Κυβέρνησης για δύο τουλάχιστον τόπους διαμονής προσφύγων περί... HILTON και ΝΤΑΧΑΟΥ, επειδή δικαίως θα θεωρούμουν ως... ρατσιστής προς ΑΜΕΑ. Ορθά θεωρείται ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε από τους εαυτούς μας τα ΑΜΕΑ, αλλά και εκείνα δεν θα πρέπει να προκαλούν τόσο... οφθαλμοφανώς! Κι ακόμα περισσότερο όταν είναι υπουργοί! Πάει αυτό. Άκουσα ζωντανά την συνέντευξη του κ. Μουζάλα στον κ. Π. Τσίμα και ειλικρινά, μολονότι δεν έκανε άμεση επανόρθωση του... σαρδάμ, δεν θεώρησα ότι ο κ. Μουζάλας είχε πρόθεση να προσβάλει τα όσια και ιερά της πατρίδας μας. Άλλωστε θεωρώ τον κ. Μουζάλα ως έναν από τους πιο σωστούς υπουργούς αυτής της θλιβερής Κυβέρνησης και μάλιστα τον πιο εργατικό. Από την άλλη όμως, εφόσον δημιουργήθηκε το ζήτημα, θα έπρεπε ο ίδιος πρώτα να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Και επίσης, αυτός ο τελευταίος δεν θα πρέπει να δείχνει διαφορετικές ευαισθησίες στις διάφορες... «γκάφες» - και είναι πολλές παναθεμά τες – των υπουργών του. Δεν μπορεί π.χ. να απολύει στο πιτς φυτίλι υπουργούς του κ. Καμμένου και να είναι... βαρύκοος για τους «βέρους» συριζαίους! Ο κ. Σγουρίδης επί παραδείγματι απολύθηκε για φράση πολύ μικρότερης σημασίας από αυτήν του κ. Μουζάλα. Είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε στους αγρότες και μετά από αυτόν ένας άλλος – γνήσιος Συριζαίος αυτός – ότι η Κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να μην κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Ο πρώτος μόνο απολύθηκε, ενώ και οι δύο είπαν την ίδια αλήθεια. Ορθά λοιπόν το... σαρδάμ του κ. Μουζάλα θεωρείται... κακούργημα!
Γι - Πας