ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΠΟΛΛΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ!
Με την ...άφιξη της πρώτης φουρνιάς των προσφύγων στην περιοχή μας, δημιουργούνται στον καθένα μας οι εξής δυσάρεστες σκέψεις. Πρώτα-πρώτα και με τις δυσμενείς συνθήκες που η πατρίδα μας τους προσφέρει, κυρίως με ευθύνη των ανέτοιμων κυβερνώντων. Οι εικόνες των λεγομένων Κέντρων Υποδοχής είναι φαιδρές, για να μην πω κάτι χειρότερο.
Η δική μας περιοχή έχει και έναν παράγοντα πολύ ελκυστικό για τους πρόσφυγες. Όπως είναι τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ύστερα από την πρόσκληση της κυρίας Τασίας και αυτό είναι αποδεδειγμένο πια, για χώρα της Ε.Ε., έτσι ακριβώς θα γίνουν τώρα και τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα, όταν παγιωθεί στο μυαλό των προσφύγων ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα.
Όπως ακριβώς οι Τούρκοι δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσουν τις υποσχέσεις και υποτιθέμενες υποχρεώσεις τους προς την Ε.Ε., κάνοντας στραβά μάτια στο... έργο των καλοπληρωμένων «διακινητών», το ίδιο ακριβώς θα πράξει και η Αλβανία για την «είσοδο» στο έδαφός της, κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα για αδυναμία ελέγχου των συνόρων της! Πέραν του ότι υπάρχουν εμπειρότατοι «διακινητές» και γνώστες και της τελευταίας διόδου των συνόρων αυτών από το αντίθετο ρεύμα των προηγηθέντων ετών, οι Αλβανοί είναι έτοιμοι να κατακλύσουν με Μουσουλμανικό πληθυσμό όλες τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου, επιτυγχάνοντας, αφ’ ενός μεν την εκμετάλλευσή τους και αφ’ ετέρου την δραστική αλλοίωση των πληθυσμιακών δεδομένων σε βάρος του Ελληνικού στοιχείου.
Το δέλεαρ είναι σημαντικό για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είναι όλοι Μουσουλμάνοι ευρισκόμενοι δίπλα στους χώρους της τελέσεως των θρησκευτικών τους καθηκόντων και αφ’ ετέρου οι Αλβανοί δεν θα έχουν τίποτε να χάσουν εάν τους... κλείσουν το μάτι υποσχόμενοι την διαπεραίωσή τους στην κοντινή Ιταλία. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή. Και είναι γνωστή η «μπέσα» των Αλβανών. Είναι εύκολο επομένως στον καθένα να αντιληφθεί την μεγάλη προσοχή που απαιτείται από πλευράς της Ελληνικής διπλωματίας για τους λεπτούς χειρισμούς που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων και δυστυχώς μέχρι τώρα αυτή η τελευταία δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται με ποιον γείτονα έχουμε να κάνουμε και παραπαίει, παραδίδοντάς της ένα-ένα όλα τα ατού που έχει η Πατρίδα μας στα χέρια της έναντι της Αλβανίας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δυστυχώς έχει μεγάλο δίκιο, ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή... «στερείται Υπουργείου των Εξωτερικών». Ελπίζω ότι κάποτε θα το αντιληφθεί και ο Πρωθυπουργός μας για να λάβει τα δέοντα μέτρα. Δεν βρισκόμαστε πια στις εποχές του αλήστου μνήμης «ψυχρού πολέμου» και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία τότε υπηρέτησε δύο Αφεντάδες διαδοχικά και την Σοβιετική Ένωση και την Κίνα. Τώρα είναι... το αγαπημένο παιδί της Αμερικής. Ίδωμεν!

ΟΧΙ ΝΕΑ... «ΘΡΑΚΗ» ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
Από την άλλη μεριά και με βάση το ότι οι εγκαθιστάμενοι στην περιοχή μας πρόσφυγες δεν προορίζονται, λόγω και του πλήθους τους ανά την Ελλάδα, να παραμείνουν για βραχύ χρονικό διάστημα, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στις τοπικές Αρχές μας σε ορισμένα πράγματα. Θα μου πείτε: Ποιος είμαι εγώ που θα το κάνω; Πέστε ότι είμαι ένας που λέει... σαχλαμάρες, αλλά και από τις σαχλαμάρες καμιά φορά κάτι μπορεί να βγει! Προ καιρού είχαν επισκεφτεί την πόλη μας και τις αρχές της κάποιοι Τούρ-κοι, στάζοντας μέλι για τις ομορφιές της και για τα... «μουσουλμανικά κατάλοιπα» σ’ αυτήν για τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον! Δεν γνωρίζω βέβαια εάν από τότε οι Τούρκοι ήταν τόσο... προγραμματισμένοι γνωρίζοντας το μουσουλμανικό κύμα που θα ακολουθούσε. Με τον λάτρη όμως της αναστυλώσεως του Οθωμανισμού στην Τουρκία, φίλο του Πρωθυπουργού μας Αχμέτ, όλα να τα περιμένεις!
Λέω, λοιπόν, ότι τουλάχιστον οι τοπικές Αρχές μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στον τομέα αυτόν και θα πρέπει από την αρχή να κόψουν τον βήχα σε κάθε νοσταλγό της Τουρκοκρατίας, με τα υπάρχοντα δήθεν αντιρατσιστικά συνθήματα και αισθήματα. Όχι νέα Θράκη στην Ήπειρο! Τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες οι Ηπειρώτες θα τους υποδεχτούν και θα τους περιποιηθούν όπως πρέπει. Δεν θα πρέπει όμως να λησμονιέται ότι η δική μας ειδικά περιοχή... έφαγε έναν αιώνα επιπλέον Τουρκοκρατία και ενσωμάτωσε πολλούς νοικοκυραίους, μικρασιάτες, οι οποίοι ασφαλώς και θα ανατριχιάζουν αναθυμούμενοι τα... παλιά. Προσοχή λοιπόν.
Γι - Πας