ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο... «ΧΟΡΟΣ» ΤΩΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΩΝ!
Τι μούρθε τώρα τελευταία με τα... «συμβολικά» καλαμπούρια; Είναι, φαίνεται, η προσπάθεια διασκέδασης μέσα στην μεγάλη μαυρίλα που ζούμε. Έτσι λοιπόν την... κοτούλα του καλαμπουριού, που βοσκούσε δίπλα στις ράγες αφηρημένη, την πάτησε το τραίνο κι εκείνη απτόητη σηκώθηκε αναφωνόντας: Φχαριστήθηκα «πλάκωμα»! Τι να πει κανένας για τους ...πανηγυρισμούς των κυβερνώντων, ύστερα από αυτά, που πρόσφατα ψήφισαν και την απόφαση των δανειστών μας κατ’ αρχήν να μη μας έχουν καμία εμπιστοσύνη για την τύχη των δανεικών, δίνοντάς τα με δόσεις, για να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους – αυτό νομίζω θα πει «δανεικά» - και αφ’ ετέρου να υποσχεθούν την επιστροφή των παλαιών δανεικών στο ακέραιο, έστω και με μικρές και πολύχρονες δόσεις... στο διηνεκές! Από την άλλη μεριά έβαλαν ενέχυρο, για μεγαλύτερη εξασφάλιση, ολόκληρη την σημαντική περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, ελέγχοντάς την για... έναν αιώνα! Κι όλα αυτά με την πρόταση και συναίνεση αυτών που μας κυβερνούν, οι οποίοι, μόλις έγινε γνωστή η προαναφερθείσα απόφαση των δανειστών, τόριξαν στα πανηγύρια και τους... χορούς!
Φανταστείτε πως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτά τα παλαιά δάνεια, θα εξοφλούνταν σε εξήντα χρόνια και εκείνοι οι αθεόφοβοι, απαίτησαν – τόση εμπιστοσύνη στον Αλέξη μας και την παρέα του, Παππάδες, Καρανίκες κ.λπ. – και κατάφεραν να βάλουν την υποθήκη για έναν πλήρη αιώνα!
Αυτήν την τραγική κατάσταση ζει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός αυτήν τη στιγμή, ο οποίος το μόνο σίγουρο κεφάλαιο που κυκλοφορεί σε χρήμα, έχει τους μισθούς και τις συντάξεις του, τα λεφτά δηλαδή του τωρινού κόπου του και εκείνα που είχαν πληρώσει για τα γηρατειά τους, όλοι εκείνοι που καλούνται τώρα να... κάνουν υπομονή!
Και καλά αυτοί, μπορούν να την κάνουν αυτήν την υπομονή, ο Θεός όμως, ως πότε θα τους αφήσει να ζήσουν, περιμένοντας τον Κατρούγκαλο;
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι σ’ αυτό το «κεφάλαιο» των εργαζομένων και εργασθέντων έχουν επιπέσει όλοι οι «κηφήνες της κοινωνίας», οι οποίοι μάλιστα, όπως ο περιβόητος Καρανίκας του Τσίπρα, απαιτούν και απολαμβάνουν υπερβολικές για την εποχή αμοιβές. Μέσα σ’ αυτούς και οι βουλευτές που ψηφίζουν την πείνα του λαού, και την απαλλαγή από τις ευθύνες για το πολύχρονο φαγοπότι όλων αυτών, που με ψεύτικα πτυχία και παράνομους διορισμούς έτρωγαν και έπιναν εις υγείαν των κορόιδων! Αρκεί κατά τους ψηφίζοντες βουλευτές να μην απολυθεί κανένας! Τι ωραία που είναι.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
Και... για να μην αλλάξω σήμερα γραμμή στα σημειώματά μου, θα συνεχίσω με τις αλλοπροσαλλοσύνες του κυβερνητικού συνεταίρου και υπουργού της Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απολαμβάνοντας πολυτελώς και εκ του ασφαλούς την ...«στρατιωτική του θητεία», δήλωσε ο αθεόφοβος:
«Αυτά που ψηφίσαμε προχθές για τα νησιά μας είναι και εγκληματικά και αντισυνταγματικά! Να φανταστείτε ότι κόντεψα να υποβάλλω παραίτηση, αλλά τελικά δεν το έκανα»! Ο μόνος λόγος φυσικά για να μην το κάνει ήταν η εξουσία και η υπουργική καρέκλα ενός τόσο σημαντικού υπουργείου.
Κι από την άλλη μεριά συμμετέχει στους πανηγυρισμούς μαζί με τον... άφωνο μπροστά σ’ αυτά τα τρελά Πρωθυπουργό του. Μόνο ο συμπατριώτη μας Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαντάς, στην αρμοδιότητα του οποίου επαγγελματικά θα πρέπει να υπάγεται ο εκστομίσας τις παραπάνω φράσεις, είπε ότι δεν είναι δυνατό να λέγονται τέτοια πράγματα! Συμφωνώ απολύτως! Ύστερα τι ήταν αυτό; Παιδεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης... ο «αρχιερέας των απολύσεων» όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να ξετρυπώσει 2.500 περίπου «κλέπτοντας οπώρας»! Ανθρώπους δηλαδή που κατείχαν θέσεις όχι μόνο αναξιοκρατικά αλλά και απολύτως παράνομα, με πλαστά πτυχία και καλοπληρώνονταν από το Ελληνικό Δημόσιο. Από εμάς όλους δηλαδή. Είναι γνωστό ότι πολύ πέρα από αυτόν τον αριθμό, παιδιά σπουδαγμένα με καραμπινάτα χαρτιά έχουν φύγει και διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι σημερινοί κυβερνώντες γι’ αυτούς τους απατεώνες που εξακολουθούν να σιτίζονται από εμάς. Να τους εξετάσουν τώρα, λέει, για να «νομιμοποιήσουν» τα χαρτιά τους. Μέσα σε αυτούς μπορεί να είναι και καθηγητές Πανεπιστημίου!
Γι - Πας