ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

OI... «ΕΦΑΨΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Φύγετε τώρα! Αυτό είναι το συμπέρασμα της προχθεσινής ομιλίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην μεγάλη και παλλόμενη συγκέντρωση στο «Du Lac». Φύγετε, επειδή δεν αφήσατε τίποτα όρθιο και επειδή με την παραμονή σας προκαλείτε αφ’ ενός μεν την νοημοσύνη και την ευαισθησία εκείνων που με τόση αγαθοσύνη σας εμπιστεύτηκαν και αφ’ ετέρου δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε σε θέση πλέον να χειριστείτε ούτε τα πλέον απλά ζητήματα, τα οποία η μεγάλη οικονομική κρίση συσσώρευσε στην πατρίδα μας και σεις με την ασχετοσύνη σας γιγαντώσατε. Φύγετε, επειδή αυτή η άγνοια των πάντων κατέστη πια επικίνδυνη για την καθόλου ύπαρξή μας, τώρα μάλιστα, που οι συγκυρίες πρόσθεσαν και Μεγάλα Εθνικά θέματα. Θέματα τα οποία, δυστυχώς, αντιμετωπίζετε με μεγάλη ανευθυνότητα, χωρίς να ακούτε τις φωνές όλων περί της ανάγκης καθολικής συναίνεσης, η οποία αφειδώς σας παρέχεται και σεις την... κλωτσάτε.
Ο Αντώνης Σαμαράς, αγνοώντας ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη, είχε πέσει με τα μούτρα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, συνεργαζόμενος και με άλλους πέραν των προσωπικών του πεποιθήσεων και είχε φτάσει στην... άκρη της λύσης. Είχε άλυτο όμως ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα: Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία σε κάποια φάση της προέβλεπε εκλογές. Εκείνος πίστεψε ότι με καθολική συναίνεση, εν όψει των προβλημάτων της πατρίδας, το θέμα θα εύρισκε τη λύση του. Δεν φανταζόταν ποτέ, έναν τόσο ανεύθυνο αρχηγό της αντιπολίτευσης ο οποίος σαν... «παιδάκι» αρνούνταν ακόμα και την συζήτηση όλων ενώπιον του τότε απερχομένου Προέδρου της Δημοκρατίας! Την μόνη κουβέντα που έχω να πω, έλεγε, είναι η παραίτηση και οι εκλογές, επειδή έτσι προέβλεπε το Σύνταγμά μας. Τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, τα οποία έφτασαν το λαό μας στην απόλυτη ένδεια και τα «λαϊκά συσίτια»! Δεν το βλέπετε; Αν όχι τότε είστε διπλά επικίνδυνοι. Φύγετε για να ανακτήσει η Πατρίδα μας την σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών, οι οποίοι ακούν Ελλάδα και... αλλάζουν δρόμο. Φύγετε για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του λαού προς την πολιτική του ηγεσία, η οποία, δυστυχώς, κοντεύει να απωλεσθεί παντελώς και για τους πάντες. Φύγετε για να σταματήσει επιτέλους ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο κάποτε φώτιζε παγκοσμίως, και από το οποίο πετάχτηκε η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σαρώνοντας μια εφτάχρονη στυγνή δικτατορία, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, να αποτελεί τώρα γιάφκα επίσημη της Αναρχίας, η οποία καταστρέφει οτιδήποτε και οποτεδήποτε και κλείνοντας με «φωτιά» κατά το δοκούν μία από τις κεντρικές Λεωφόρους της Αθήνας!
Υπάρχει εκεί Πρύτανης; Υπάρχει Εισαγγελέας; Υπάρχει Υπουργός της τάξης; Φύγετε επιτέλους όλοι. Προκαλείτε όλες τις ευαισθησίες που ως Έλληνες διατηρούμε ακόμα. Ο επερχόμενος Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένας σοβαρός, έντιμος και μη ψευδόμενος πολιτικός ηγέτης, γεμάτος ουσιαστικά προσόντα. Ελπίζουμε σ’ αυτόν. Πιστεύουμε ότι δεν θα πέσει στα δίχτυα των «εφαψιών», όπως τους αποκάλεσε εύστοχα ο κ. Καλτσής, της Εξουσίας! Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που ευδοκιμούν όταν... μυρίζονται «Εξουσία». Προσοχή Κυριάκο. Μη προδόσεις και συ την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας.

Η... ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ!
Διάβασα προ ημερών, στα...τελείως αθόρυβα των εφημερίδων, την αίτηση της φίλης μου βουλευτή της Ν.Δ. κας Άννας Ασημακοπούλου, για την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, προκειμένου, όπως υποθέτω, να προσέλθει στη Δικαιοσύνη για υπόθεσή της, η οποία δεν αφορά ολόκληρη τη Βουλή. Αυτό νομίζω πράττουν, ή θα πρέπει να πράττουν οι βουλευτές, που έχουν συνείδηση της σοβαρής αποστολής τους που τους ανατέθηκε με την ψήφο του λαού. Περίπου τις ίδιες μέρες, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νικολόπουλος... τρέμων την Δικαιοσύνη (γιατί τάχα;) προσέφυγε στην έγκριση της Βουλής με ψηφοφορία, περί της «μη άρσης της Ασυλίας» του, προκειμένου να μην προσέλθει στη Δικαιοσύνη για μήνυση την οποία έκανε το σωματείο των ανά την επικράτεια ομοφυλοφίλων, που... θίχτηκε νομίζω, επειδή ο περί ου ο λόγος βουλευτής είπε τη γνώμη του για το... κατά τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο «κουσούρι»* των μελών του προαναφερθέντος σωματείου. Όλα τα «κουσούρια» του Θεού είναι και πρέπει να είναι σεβαστά από όλους!
Τι φοβήθηκε τάχα ο κ. Νικολόπουλος και υπέβαλλε τους συναδέλφους του σε μια «συνειδησιακή ψηφοφορία», η οποία μάλιστα προκάλεσε μία, ευτυχώς εύκολα ληθείσα παρεξήγηση στην Ν.Δ.; Μήπως, αρχηγός αυτός της... «Ελληνικής Χριστιανοδημοκρατίας», δεν είχε επιχειρήματα από την «Βίβλο» για το ...«κουσούρι» αυτό; Αμαρτία το αποκαλεί ο Άγιος Γρηγόριος και είναι εύλογη και εύκολη η εξήγηση του γιατί είναι «Αμαρτία»! Ένας τόσο... λαλίστατος βουλευτής δεν θα έπρεπε να φοβάται τους Έλληνες Δικαστές.
Γι - Πας
* Κουσούρι είναι κάθε ιδιαιτερότητα του ανθρώπου που ξεφεύγει από τον ορθολογισμό της φύσης.