ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ!
Για μία ακόμα φορά, ανήμερα τα Φώτα, οι «παρόντες» είμασταν όλοι εκεί. Στην καθιερωμένη από χρόνια ετήσια γιορτή του «Πρωινού Λόγου», αφιερωμένη σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης αυτής της εφημερίδας, δεσπόζουσα θέση των οποίων κατέχουν όλοι οι άμισθοι συνεργάτες της.
Με μεγάλη χαρά ο Βασίλης Κουτσολιόντος με την αεικίνητη σύζυγό του Μαρία, υποδέχτηκαν μαζί με τους διαδόχους τους τον Γιάννη και την Εύη, τους καλεσμένους τους, όλους πολύ αγαπητούς και γεμάτους χαμόγελα για την συνάντησή τους και την ανταλλαγή ευχών για τις χρονιάρες μέρες.
Παρόντες όλοι οι αφανάτιστοι και προβληματισμένοι πολιτικοί από όλους τους χώρους, που αποτελεί και το χαρακτηριστικό της εφημερίδας, η οποία δεν αρνείται να φιλοξενεί όλες τις ορθολογισμένες ιδέες πάνω στα σημερινά μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας. Παρόντες επίσης και όλοι οι συνεργάτες της, οι οποίοι γεμίζουν καθημερινά τις στήλες της και την κάνουν να είναι μία ιδιαίτερα ζωντανή επαρχιακή εφημερίδα, η οποία με αυτόν τον πλουραλισμό εξακολουθεί να διατηρεί άσβεστη την αγάπη του κοινού σε ολόκληρη την Ήπειρο. Είναι βέβαιο το επιδοκιμαστικό χαμόγελο από το υπερπέραν του μεγάλου απόντος, του ιδρυτού της εφημερίδας, που τόσο πολύ είχε εκτιμήσει τις ικανότητες και την εντιμότητα του Βασίλη Κουτσολιόντου, του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα.
Αλήθεια, διαβάζοντας προχθές ένα «μονοστηλάκι» στον «Π.Λ.» για την συμπλήρωση στις 2 Ιανουαρίου 27 χρόνων από την απουσία του, θυμήθηκα ότι εδώ στα Γιάννινα, που τόσο εκείνος είχε αγαπήσει, είναι τόσο φειδωλοί όλοι οι επίσημοι φορείς για την οργάνωση ενός «μνημοσύνου» για την τόσο πλούσια παρουσία του, στην πολιτική και στα Γράμματα που τον ανέδειξαν διεθνώς και πανελλήνια.
Γιατί τάχα οι επελθόντες... «προοδευτικοί» τοπικά τον αγνοούν; Τι φοβούνται; Ιδιαίτερα τι φοβούνται εκεί στο Πανεπιστήμιο, στο οποίο εκείνος τόσα προσέφερε και ιδιαίτερα για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής και την θεμελίωση από τον ίδιο του πρώτου σύγχρονου Νοσοκομείου στην Ελλάδα από την εταιρεία «SKANTSKA»; Ανεξάρτητα στο πού αυτό κατέληξε ύστερα με ευθύνη των επελθόντων.
Ο παριστάμενος και ομιλήσας στην εκδήλωση του «Π.Λ.» Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης, γνωρίζει ότι ο «Σύλλογος των Αποφοίτων της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα» υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο ένα αίτημα-εισήγηση εμπεριστατωμένη για την ονομασία κάποιας αίθουσας του Πανεπιστημίου σε «Αίθουσα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα» προς τιμήν και των δύο που περιλαμβάνονται στο ενιαίο όνομα για την προσφορά τους στην Ήπειρο με την προμνημονευθείσα Φοιτητική Εστία. Γιατι ο Σύλλογος δεν πήρε ακόμα καμία απάντηση;
Τόσοι καθηγητές, ιδιαίτερα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπηρέτησαν και υπηρετούν επάξια στο Πανεπιστήμιο, όντας απόφοιτοι της προμνησθείσας Εστίας της Κάτω Κηφισιάς. Ούτε η προσωπικότητά τους ούτε ο λόγος τους παίζουν κάποιο ρόλο; Αλλά ίσως χρειαστεί να επανέλθω.

ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΩΤΑ ΚΩΦΩΝ!
Είτε τους αρέσει είτε όχι των διάφορων διεθνών δολοφόνων αυτήν την εποχή, ημέρα και ώρα γεννήθηκε ΕΚΕΙΝΟΣ που με την παρουσία του θέλει να σταματήσει με μία δύναμη υπερκόσμιας αγάπης, όλες τις βλακείες στις οποίες έχει επιδοθεί με τόσο μεγάλο ζήλο το ανθρώπινο γένος απανταχού της γης. Βλακείες, που βασίζονται σε σκόπιμους φανατισμούς δοσμένους στα... «πόπολα», για πραγματοποίηση τελικά κερδών από την πώληση όπλων, την πώληση ναρκωτικών ή την κυριαρχία μεγάλων ενεργειακών προϊόντων.
Σε τελική ανάλυση όμως αυτά τα... «πόπολα» είναι το καταναλώσιμο υλικό, για την κατανάλωση του οποίου αδιαφορούν όλοι εκείνοι, οι οποίοι δημιουργούν και συντηρούν όλους αυτούς τους ανθρωποβόρους μηχανισμούς. Αυτούς όλους τους παραλογισμούς κάθε χρόνο αυτήν την εποχή προσπαθεί να σταματήσει το ερχόμενο συστηματικά «Θείο Βρέφος»!
Πολλές φορές κάτι καταφέρνει, τις περισσότερες όμως οι «τρελοί» καταφέρνουν να εξαποστέλνουν στις κατά τόπους συστηματικά στημένες κιμαδομηχανές και στα επακόλουθά τους μηλιούνια αθώων ψυχών, που δεν συγκινούν κανένα είτε με την μορφή παραλιακού... αθώου «αποβράσματος», είτε με την μορφή ενός αθώου παιδιού, που μόλις σώθηκε από τα χαλάσματα κάποιου βομβαρδισμού. Αυτοί είναι οι «ηγέτες» της σημερινής Οικουμένης, που μας παριστάνουν τον καμπόσο! Να τους βλέπουμε και να τους... χαιρόμαστε. Αγαπητοί συμπολίτες χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά.

Γι - Πας