ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΟΦΙΚΙΑ!..
Απειλεί ο κ. Καμμένος –κακή τη μοίρα Υπουργός της Εθνικής Άμυνας της χώρας, που βρίσκει αφορμές να παίρνει το κυβερνητικό αεροπλάνο για να επισκέπτεται τον γιο του στην Αμερική- απειλεί, λοιπόν, φραστικά τους Τούρκους να μην ξανακάνουν τις παραβιάσεις, που τις έκαναν ήδη, γιατί... θα τους δείξει αυτός!
Κατ’ αρχήν για να απειλήσεις, πρέπει να είσαι έτοιμος και προπαντός... καθαρός. Και ύστερα θα πρέπει να έχεις και κάποιο... «βάρος» ειδικό! Αυτός από την πρώτη βραδιά την αποφράδα, που εναγκαλίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, εναγκαλίστηκε και το Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας και από τότε το θεωρεί ως ένα ιδιόκτητο παιχνίδι, που του χάρισε ο πλούσιος πατέρας του στα γενέθλιά του.
Δεν θέλω εδώ να υπεισέλθω στην ιδεολογία του Κόμματος, το οποίο ίδρυσε, αντιτασσόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, που μέσα στις μεγάλες φούριες που είχε για την σωτηρία της Πατρίδας, κάνοντας τον ιστορικό συμβιβασμό, με όσους εχέφρονες από το ΠΑΣΟΚ είχαν τις ίδιες ανησυχίες, τον αγνόησε.
Τότε το πλουσιόπαιδο θύμωσε! Θύμωσε, λέει, για τα «Μνημόνια»! Αυτό και μόνο δείχνει την απόλυτη άγνοιά του για τα... «σημεία των καιρών». Ούτε αυτός αλλά, ούτε και ο ανερχόμενος συνεταίρος του καταλάβαιναν σε ποιο σημείο βρίσκονταν η πατρίδα μας. Ή μάλλον, ο μεν συνεταίρος του άγονταν από την άγνοια της ιδεολογίας του και άρπαξε την ευκαιρία της απήχησής της στον θυμωμένο και επίσης αγνοούντα Ελληνικό λαό, ο δε κ. Καμμένος απευθύνθηκε στους επίσης θυμωμένους της άλλης πλευράς και γλύφοντας εκεί που έφτυνε, με ανήκουστες ύβρεις περί... προδοσίας και... υποτελείας (στα τέσσερα) κατάφερε να παραπλανήσει κάποιους. Εκεί βέβαια συνάντησε και τον... μεγαλοδημοσιογράφο τον κ. Κουίκ, που επίσης τον είχε αγνοήσει, ως προς τα οφίκια, η παράταξη την οποία υποστήριζε. Τώρα και οι δυο τους προσκυνούν, έναντι κάποιων οφικίων, ανώδυνων, τον καβαλήσαντα το καλάμι της Εξουσίας. Τον προσκυνούν δεχόμενοι την πρωτοκαθεδρία του και τον βοηθούν να κάνει πράγματα, τα οποία ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν είχαν φανταστεί οι απανταχού Έλληνες! Ναι τον βοηθούν τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και ο κ. Κουίκ, να δέχεται τους εξευτελισμούς της πατρίδας, να δέχεται τους εξευτελισμούς της Ιστορίας, της Εκκλησίας, της Παιδείας και όλων των αξιών της Ελλάδας, από τους χαϊδεμένους αναρχομπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, που καθημερινά επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Ακόμα και τον... «Ρουβίκωνα» θα δεχθούν ο Πάνος και ο Τέρενς για να μη χάσουν τα... οφίκια.

ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!..
Όσο για τα «μνημόνια» και τις... Τρόικες, μια και δεν μπόρεσαν να τα αποφύγουν και ούτε το πίστεψαν ποτέ ότι θα τα απέφευγαν, προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να τα περάσουν με διαφορετικά ονόματα, κατά την κρίση τους πιο εύληπτα από τον... «κουτό» λαό, όπως π.χ. «συμφωνίες» και «θεσμούς»! Προσπάθησαν επίσης οι συναντήσεις να μη γίνονται στα Υπουργεία τζάμπα, αλλά πολυέξοδα στο Hilton, για να μη φαίνεται η... κατ’ ευθείαν παρέμβαση των «θεσμών» (τρόικας) στα εσωτερικά μας! Κούνια που τους κούναγε. Το «χόρτο», όταν προσπαθείς στον... τυφλό να το περάσεις για «παντεσπάνι», είναι κάτι το οποίο πολύ εύκολα αποκαλύπτεται.
Έτσι και τα μνημόνια βγήκαν, φόρα πατρίδα και οι Τρόικες έγιναν εύκολα κουαρτέτα. Επειδή δε το... τέταρτο μνημόνιο ήταν πολύ δύσπεπτο, συμφώνησαν να το φορτώσουν στην μετά από αυτούς Κυβέρνηση, πράγμα το οποίο διευκόλυνε και τους δανειστές, ώστε να μην υπάρξουν ξεσηκωμοί τότε που θα κυβερνούν άλλοι.
Στο μεταξύ, ώσπου να μπορέσουν να πουν το... «χόρτο» χόρτο και το μνημόνιο μνημόνιο, περνούσε ο καιρός με μεγάλες οικονομικές ζημιές από την καθυστέρηση.
Τότε θυμήθηκαν το «παλιό» που αποκήρυσσαν σαν ο διάολος το λιβάνι και το «νέο» που έφεραν οι «Τσιπροκαμμένοι» στη χώρα! Αποφάσισαν... ομού και οι δύο, να εφαρμόσουν στη Δημόσια Διοίκηση ένα «παλιό» του... κερατά, τέτοιο που να μην καταπίνεται με τίποτε και να τρώνε συνεχείς καρπαζιές από τους Συνταγματικούς θεσμούς της χώρας, οι οποίοι ευτυχώς δεν έπαψαν να λειτουργούν. Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν.
Γι - Πας