ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΜΠΑΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ... ΜΠΑΝΤΑΞΗ!..
Κουβεντιάζοντας προ ημερών με έναν «μεγαλοεπιχειρηματία», ενός συγκεκριμένου είδους ο οποίος, σύμφωνα με τις διαδόσεις, δεν τα πηγαίνει καλά στα οικονομικά του, με τσίγκλισε περί... Τσίπρα παραπονούμενος. Κι ενώ καθένας μας... έκλαιγε την μοίρα του με τα δικά του, άξαφνα μίλησε με κάποιον στο τηλέφωνο κι αμέσως έστριψε τη συζήτηση 180° μοίρες ενθουσιασμένος: Ξέρεις τι έκανα εγώ τόσον καιρό; μου είπε: Έκανα «στάση πληρωμών»! Δεν πλήρωνα τίποτα ούτε στις διαδοχικές... ρυθμίσεις. Τώρα μόλις πληροφορήθηκα στο τηλέφωνο ότι γίνεται ρύθμιση όλων -πληρωσάντων και μη- στις 120 δόσεις! Αυτό περίμενα κι εγώ τόσον καιρό. Έχει έξυπνους ανθρώπους ο Αλέξης. Τα παίρνει από τους συνταξιούχους και τα ρίχνει στην παραγωγή. Σε λίγους μήνες θα... πετάει!
Καλά είσαι σοβαρός; του απάντησα. Δηλαδή νομίζεις ότι βοηθώντας το μπανταξιλίκι θα πάει την χώρα μπροστά; Κι έπειτα για ποιους «έξυπνους ανθρώπους» μου μιλάς; Τους Καρανίκες; Άσε με άνθρωπέ μου και... μη μου ανάβεις άλλο τα λαμπάκια, είπα φεύγοντας. Αυτοί λοιπον οι «μπανταξήδες»... μαζί με τους διοριζομένους τεμπελχανάδες είναι εκείνοι που κρατούν σταθερό αυτό το γύρω στα 15 τοις εκατό των δημοσκοπήσεων του Τσίπρα, κάνοντας τον ίδιο να ονειρεύεται το 2019 και το υπόλοιπο 85 τοις εκατό του λαού να σταυροκοπιέται λέγοντας: Αμάν πια δεν αντέχουμε άλλο. Το ίδιο το κράτος, μπανταξής, να κάνει στραβά μάτια σ’ όλους τους άλλους μπανταξήδες και να τους προάγει ατιμωρητί στο μπανταξιλίκι τους. Ζητάει από τους φορολογουμένους μικροϊδιοκτησιών να πληρώσουν το 40% των μη εισπραχθέντων ενοικίων και δεν αρκείται στην προσκόμιση αποδείξεων ότι δεν πληρώθηκαν τα ενοίκια. Απαιτεί αυτό το κράτος προαγωγός των μπανταξήδων την προσκόμιση δικαστικής αγωγής για... «διαταγή πληρωμής». Πολλές φορές τα δικαστικά άξοδα στοιχίζουν πιο πολύ από αυτά που... «θα γλύτωναν» στην Εφορία κι έτσι οι δύστυχοι ιδιοκτήτες προτιμούν να πληρώνουν τον φόρο των «μη εισπραχθέντων»! Και αυτό το κράτος μπανταξής τα παίρνει ανερυθρίαστα! Όσοι δε αποφασίζουν να βγάλουν την «διαταγή πληρωμής», αντιμετωπίζονται από τους μπανταξήδες κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν πληρώνουν δηλαδή, επειδή κανένας... δεν τους κυνηγάει. Πολλοί δε φτάνουν στο σημείο να τους λένε ειρωνικά: Δεν φτάνει που... γλύτωσες την εφορία ζητάς κι άλλα από πάνω;
Στο μεταξύ ο δυστυχής μικροϊδιοκτήτης για το ακίνητο που διαθέτει, αντί να εισπράττει πληρώνει από πάνω στο μεν κράτος μπανταξή τον ΕΝΦΙΑ, στον δε ενοικιαστή μπανταξή τα δικαστικά έξοδα, τα οποία εισπράττονται επίσης από το κράτος. Αντί λοιπόν αυτός ο... μεγαλομπανταξής, που λέγεται κράτος, να συμπαρασταθεί στον μικροϊδιοκτήτη, που από τον μόχθο της ζωής του έφτιαξε κάτι για την συμπλήρωση των εξόδων των γηρατειών του, τον χτυπάει αλύπητα λέγοντάς του: Αν δεν έχεις να πληρώσεις δώσε μου το ακίνητό σου. Δεκτό! Να πώς ο... κομμουνισμός «παίρνει τα σπίτια» των εργασθέντων «μυρμηγκιών», για να τα δώσει στους τεμπελχανάδες «Τζίτζηκες»! Να πως... λύθηκε η απορία του αριστερού Λευκαδίτη που έγραφα στο προχθεσινό μου σημείωμα.
ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Ύστερα από τα παραπάνω στα χείλη όλων πλανάται η διαπίστωση: Κι όμως με όλα αυτά που συμβαίνουν... δεν κουνιέται φύλλο! Γιατί τάχα αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός δεν αντιδρά, όπως αντιδρούσε παλιότερα και με πιο ήπια συμβαίνοντα; Ακόμα περισσότερο δε πλανάται το ερώτημα: Η Ν.Δ. τι κάνει; Μήπως η αντίδραση του λαού χρειάζεται και την ανάλογη ηγεσία; Μήπως δηλαδή το εύλογο και μόνιμο αίτημα για εκλογές δεν αρκεί; Ποιος θα τις αποφασίσει; Τότε ο Τσίπρας ζητούσε εκλογές και δεν δέχονταν συζήτηση με τον Σαμαρά, επειδή το μόνο που θα του ζητούσε ήταν η παραίτησή του, μα και η ημερομηνία της που έτσι κι αλλιώς πλησίαζε λόγω εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήξερε, φαίνεται ότι ο... «αδελφοπητός» του ο Φ. Κουβέλης δεν θα του χάλαγε το χατήρι αρνούμενος την σχετική υποψηφιότητα και την βεβαία εκλογή του. Έτσι μέσα στον οχλαλοή των... μνημονίων κατάφερε τις εκλογές. Παρά ταύτα δεν κατάφερε την αυτοδύναμη πλειοψηφία και προσεταιρίστηκε έναν... «προδότη» της Ν.Δ. που επιθυμούσε διακαώς το Υπουργείο Εθν. Άμυνας, που δεν του το έδωσε ο Σαμαράς! Όλα αυτά και η φιλοεξουσιαστική συνέχεια είναι γνωστά. Τώρα ο Μητσοτάκης δεν έχει τίποτα στα χέρια του για να εκβιάσει εκλογές εκτός από την δεδομένη αγανάκτηση του λαού. Πιθανόν κάπου αλλού ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βλέποντας αυτήν την αγανάκτηση να είχε παραιτηθεί για να διευκολύνει την προσφυγή σε εκλογές. Εδώ όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Οφείλουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης να ηγηθούν του 85 τοις εκατό του λαού στην νόμιμη έκφραση της αγανάκτησής του.
Γι - Πας