ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ...
Με τον Χρήστο Μασσαλά τυχαίνει να έχουμε μακρόχρονους δεσμούς, οι οποίοι μπορεί να μεγάλωσαν περισσότερο από τους αγώνες που η προέλευσή μας, μας ανάγκασε να κάνουμε για το στέργιωμά μας στη ζωή. Παρακολουθώ ως εκ τούτου ανελλιπώς την αρθρογραφία του στον «Π.Λ.» που αφορά στα τόσα πολλά και τόσο σοβαρά προβλήματα που μας περιβάλλουν.
Στο τελευταίο άρθρο του, με την ευκαιρία της... «συνένωσης» των Τ.Ε.Ι. με τα Πανεπιστήμια, πράγμα που προτάθηκε και γι’ αυτά των Ιωαννίνων, ο Χρήστος με πολύ λίγα και μεστά λόγια θέτει τον δάχτυλο επί τον «τύπο των ήλων». Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά μια και ο Χρήστος είναι ζυμωμένος μέχρι το μεδούλι με τα ζητήματα αυτά.
Επί σειράν ετών Πρύτανης, πολύ επιτυχημένος, και στέλεχος των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θεωρήθηκε από την Πολιτεία ως απολύτως κατάλληλος να ηγηθεί της προσπάθειας της ιδρύσεως του «Μακεδονικού Πανεπιστημίου» στην Κοζάνη, για το οποίο μόχθησε αρκετά. Θεωρώ επομένως ότι με πολύ προσεκτικά λόγια αναφέρεται στο άρθρο του «ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ» ότι από τη στιγμή που η ίδρυση των Πανεπιστημίων Θράκης και Αιγαίου επιτέλεσε τον εθνικό και πατριωτικό προορισμό της ιδρύσεώς τους, θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Τα κόμματα όμως και η «πολιτική» καραδοκούσαν για να παρέμβουν για την ίδρυση για πολιτικούς και κομματικούς λόγους Πανεπιστημίων, κυρίως όμως Τ.Ε.Ι. ...και βλέπουμε, σε όλη την επικράτεια, το πράγμα ξεστράτισε και κατάφερε να δημιουργηθεί ένα χάος πρωτοφανές για κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα, παράδειγμα προς αποφυγήν σε όλο τον κόσμο. Τα απανταχού της Ελλάδος διασπαρμένα Τ.Ε.Ι. υπήρξαν εκ των πραγμάτων και ουσιαστικά υποβαθμισμένα από τους λόγους της υπάρξεώς τους και οι «ταγοί» τους, αντί να φροντίζουν για τον εκπαιδευτικό, ερευνητικό και τεχνολογικό εξοπλισμό τους, φρόντισαν για την... ονομαστική αναβάθμισή τους σε «ανώτατα», λες και ο... φερετζές έλειπε της Μαριορής. Δεν μένει πια και η συνένωσή τους με τα Πανεπιστήμια, ώστε αυτοί οι ταγοί των Τ.Ε.Ι. να μη νιώθουν... υποβαθμισμένοι! Από εκεί και πέρα γαία πυρί μειχθήτω. Ο Χρήστος Μασσαλάς, είναι αλήθεια ότι με το «γάντι» και με πολύ τακτ αναφέρεται στο ουσιαστικό αυτό ζήτημα, για το οποίο η Πολιτεία στήνει... ευήκοον ους προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα, όπως επί παραδείγματι κάποια κυρία που έφτασε να καταστεί «επισκέπτρια Καθηγήτρια» σε Πανεπιστήμιο μιας τεράστιας χώρας με μεγάλη παράδοση στον γνήσιο γνωστικό επιστημονικό τομέα.
Αυτή η ίδια η Πολιτεία, προκειμένου επίσης να εξυπηρετήσει ορισμένα «συμφέροντα» στην μέση εκπαίδευση δεν δίστασε να εισηγηθεί την κατάργηση των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να φροντίσει για την πραγματική αναβάθμισή τους, μια και το προσωπικό τους διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που απαιτούνται. Ύστερα κλαίει και οδύρεται επειδή τέτοιοι προσοντούχοι Έλληνες νέοι παίρνουν των ομματιών τους για... άλλες πατρίδες!
Ξέχασα και κάτι ακόμα: Αυτή η Πολιτεία, αντί να προσλάβει δασκάλους ειδικά για τα προσφυγόπουλα, τα βάζει μέσα στις τάξεις των κανονικών εκπαιδευομένων παιδιών για να μάθουν τι; Και πώς θα το μάθουν; Αυτό φυσικά δεν έχει καμία σχέση με «ρατσισμό»! Εξηγούμαι.

ΕΝΑ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ» ΙΔΡΥΜΑ!
  Ως εδώ ασχολήθηκα με τα σοβαρά ζητήματα της Παιδείας, τα καθαρά επιστημονικά, για τα οποία μου έδωσε την... «πάσα» ο Χρ. Μασσαλάς. Υπάρχουν όμως και τα... «ευτράπελα», αυτά δηλαδή που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου και πουθενά αλλού στον κόσμο.
Αναφέρεται τελευταία στις ειδήσεις ότι ένα Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Αθήνας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η παλαιά και κραταιά Α.Σ.Ο. και Ε.Ε., η Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, διοικείται, υποτίθεται, από τα νόμιμα επιστημονικά της όργανα, μεγαλοσχήμονες για τις δεξιώσεις πρυτανικές αρχές και καθηγητάδες... του κουτιού, αλλά στην ουσία αποτελεί άντρο της αναρχίας, όπου συμβαίνουν τέρατα και σημεία με προπηλακισμούς, επιστημόνων, διδασκομένων και διδασκόντων ή ακόμα και τόπο διαμονής και... «ασυλίας» παντός είδους αλλοδαπών, λαθρομεταναστών και μικροεμπόρων, εμπορευομένων... «διάφορα». Αν θυμάμαι καλά μια μέρα εκεί κοντά με επίθεση σε περιπολικό της αστυνομίας, απελευθερώθηκε ένας παράνομος αλλοδαπός, οδηγούμενος στα Δικαστήρια, ο οποίος τελικά δεν προτιμούσε τέτοια απελευθέρωση!
Όλα αυτά είναι γνωστά σε εμάς τους απλούς πολίτες, οι οποίοι έχουμε ακόμα την... τάση να παρακολουθούμε τις ελληνικές ειδήσεις, αυτές που ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ έμμισθοι σύμβουλοί του και μη, αποκαλούν επί το ελληνικότερον... γαμ...νες ειδήσεις!
Είναι γνωστά σε εμάς που βλέπουμε απ’ έξω την επιβλητική εμφάνιση του Οικονομικού Πανεπιστημίου ως κτιρίου, που με τα τσιόλια τους και τις γραφές τους προσπαθούν οι παντός είδους αγράμματοι του τίποτα να το υποβαθμίσουν, ώστε να μη δημιουργούνται μέσα σε αυτό... καριέρες. Όλα εμείς τα βλέπουμε και τα ακούμε, εκτός από τις σινιαρισμένες Πρυτανικές του Αρχές, που δέχονται να παριστάνουν την Διοίκηση ενός τέτοιου «Πνευματικού Ιδρύματος», εκτός από τον τέως Πανεπιστημιακό του ιδίου, φυράματος, Υπουργό της Παιδείας και εκτός και από τον τέως πειθαρχικό  στρατιώτη Υπουργό της «Προστασίας του Πολίτη», που δεν επιβάλει την πειθαρχία ως όφειλε.
Γι - Πας