ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!..
Το ποτήρι της ψυχικής αντοχής μου ξεχείλισε! Ξεχείλισε τόσο ώστε να ντρέπομαι πια που ζω σε αυτήν τη χώρα! Το λέω κι ανατριχιάζω, εγώ που ο Πανάγαθος μου χάρισε τόσα χρόνια να ζήσω στην ένδοξη και περήφανη Ελλάδα. Την Ελλάδα των ξακουστών προγόνων, αλλά και των σύγχρονων κατοίκων της, που δεν διστάζουν να πραγματοποιούν Έπη αντάξια των Μαραθώνων και των Θερμοπυλών και των Σαλαμίνων, αποδεικνύοντας ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Κανάρης, αλλά και ο Κουντουριώτης και ο Κατσιμήτρος κι ο Δαβάκης είναι ίδια πάστα με τον Μιλτιάδη, τον Λεωνίδα και τον Θεμιστοκλή. Σε αυτήν τη χώρα με αξίωσε ο Μεγαλοδύναμος να ζήσω πολλά χρόνια... λιτοδίαιτος αλλά υπερήφανος. Εδώ και δυόμισι χρόνια όμως όφειλα να υπακούσω στα κελεύσματα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα οποία ένα 40% περίπου των ψηφισάντων μπορούσαν να κυβερνήσουν την πατρίδα, έστω και με έναν φαινομενικά περίεργο συνδυασμό. Είδαν πολλά τα μάτια μας αυτά τα δυόμισι χρόνια κατά τα οποία η ζωή μας από πλευράς οικονομικής έφτασε στα έσχατα όριά της. Λόγω των συνθηκών της κρίσης έπρεπε να ανεχτούμε την οικονομική ανέχεια και τις συνέπειές της. Τα άλλα όμως η ψυχή μας, η ψυχή του Έλληνα, τα θεωρεί αβάσταχτα, τόσο που για... πρώτη δόση απλά να ντρέπεται. Προσωπικά ντρέπομαι που ζω σε μια χώρα, όπου ο Υπουργός της Παιδείας -υποτίθεται πανεπιστημιακός δάσκαλος- ...μαλώνει εγγράφως τον Πρύτανη ενός μεγάλου Πανεπιστημίου, επειδή τόλμησε να συστήσει στους νεοεγγραφόμενους φοιτητές να υποσχεθούν ότι θα είναι κόσμιοι, ότι θα αγωνίζονται για τις πνευματικές αξίες και την ευπρέπεια του Πανεπιστημίου, την αξιοκρατία, την έρευνα και την συμπεριφορά τους μέσα και έξω από αυτό. Ότι θα αγωνίζονται για την αριστεία στην επιστημονική έρευνα, και ορισμένα άλλα, τα οποία εμείς οι απλοί πολίτες περιμένουμε να ακούμε τακτικά από τους πνευματικούς ταγούς των Πανεπιστημίων.
Άξαφνα! Ο κ. Υπουργός, σαν να τον... τσίμπησε σφήκα, αποκαλεί εγγράφως όλα αυτά... «αρλούμπες» και συνιστά στον Πρύτανη να πει στους φοιτητές ότι... δεν θα καλεί την αστυνομία να επιβάλει την τάξη όταν αυτή διαταράσσεται από ορισμένους γνωστούς τραμπούκους απρεπείς, φοιτητές ή μη και αφήνοντας να επικρατεί αιωνίως αυτή η χαώδης κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με αποκορύφωμα την χρήση ναρκωτικών μέσα στις αίθουσές τους, όπως συμβαίνει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το αυτί του κ. Υπουργού δεν ιδρώνει!
Ντρέπομαι να βγαίνει από τη φυλακή με... «ανθρωπιστική άδεια» ένας αδίστακτος και αμετανόητος δολοφόνος, που απορφάνισε σωρεία οικογενειών και η έξοδός του να γίνεται δεκτή με πανηγυρισμούς ακόμα και από πρόσωπα, γόνους, πολύ επωνύμων σε υπεύθυνες θέσεις. Ντρέπομαι να παρομοιάζεται ο εν λόγω ενσυνείδητος στυγερός δολοφόνος κατά συρροήν με έναν ακούσιο δολοφόνο. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Ντρέπομαι να λέγονται από του βήματος της Βουλής τόσα ασύστολα ψέμματα, τα οποία να αποδεικνύονται με έγγραφα και να μη ψελλίζεται ούτε μία συγγνώμη. Ντρέπομαι επειδή μόνο στην Ελλάδα καταργήθηκαν παντελώς οι παραιτήσεις ευθιξίας. Ντρέπομαι, ντρέπομαι, ντρέπομαι!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΙΑ κ. ΤΣΙΠΡΑ!
Προχθές ακόμα οι διαχειριζόμενοι το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, οι κ.κ. Χουλιαράκης και Τσακαλώτος, παραδέχτηκαν ότι φορολογούν υπέρμετρα τους... ειλικρινείς φορολογουμένους για να προκύψουν τα... «πλεονάσματα» από τα οποία θα κάνουν προσφορές στους... μη έχοντες! Γράφε στους μπανταξήδες, τεμπελχανάδες, φοροφυγάδες, φοροκλέφτες, μεγαλοκαρχαρίες. Οι ίδιοι το παραδέχτηκαν και εμείς είδαμε και βλέπουμε ότι ούτε οι μπανταξήδες μη πληρώνοντες, μηδέ το φόρο εισοδήματος εξαιρούμενο, ούτε οι φοροκλέφτες, ούτε οι μεγαλοκαρχαρίες συνεισέφεραν σε κάτι γι’ αυτό το... «πλεόνασμα». Ούτε κυνηγήθηκε κανένας. Μόνο εμείς οι ειλικρινείς, που πληρώνουμε κάθε χρονιά κανονικά. Τα μεγάλα κορόιδα! Μόνο που δεν είπαν αυτή την απεχθή λέξη, ενώ την εννοούσαν φυσικά. Κι έρχεται λέγοντας τα αντίθετα με τους Υπουργούς του ψέμματα προχθές το βράδυ ο Πρωθυπουργός μας, με κάθε επισημότητα και με στόμφο να μας πει ότι αυτή τη χρονιά το πλεόνασμα είναι δπλό από πέρυσι και θα το μοιράσει μαζί με κάποιους ελάχιστους από εμάς σ’ εκείνους που... δηλώνουν κάτω από κάποια ποσά, κατάφορα ανειλικρινείς, σαν να μας λέει: Κοροϊδάκια ας προσέχατε τι δηλώνετε! Θα το μοιράσει σε κατ’ εξακολούθηση μπανταξήδες που δηλώνουν μηδέν και κυκλοφορούν με «τσερόκι», κάθονται σε βιλάρες των 500 τ.μ., μη δυνάμενες να κατασχεθούν, λόγω μπαχαλάκηδων και χρωστάνε στις Τράπεζες που τους δάνεισαν για τα παραπάνω τον... άμπακο, σφυρίζοντας αδιάφορα! Θα το μοιράσει τέλος στην καϋμένη τη Δ.Ε.Η., επειδή κοντεύει να... κλείσει μια και κανένας μεγαλοσχήμονας και μεγαλοκαταναλωτής δεν πληρώνει, μηδέ του Δημοσίου εξαιρουμένου. Και ούτε φυσικά οι... κατ’ επάγγελμα μπανταξήδες. Θα δώσει λέει και τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές υγείας στους συνταξιούχους, επειδή αυτές τόσα χρόνια φαγώθηκαν σε μισθοδοσίες «Καρανίκων» κ.λπ., κ.λπ..
Κύριε Τσίπρα μου, έχεις την εντύπωση ότι, επειδή διαθέτεις το μαρκόνι του «Μαξίμου», μπορείς να μας δουλεύεις στο διηνεκές; Σε γελάσανε.
Γι - Πας