ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ANΩΝΥΜΑ ΚΑΙ... ΕΠΩΝΥΜΑ!

Είναι γενική πεποίθηση, και δική μου, ότι η «ανωνυμία» ενέχει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία αναμφισβήτητα εις τα «μείον» είναι δυνατό να καταταχτούν.
ΠΡΩΤΟ: Τη δειλία που είναι κάπως πιο αποδεκτή για έναν που δεν τολμά να πει ή να κάνει αυτό που σκέφτεται. Κακό μεν, αλλά... κουσούρι. Και...
ΔΕΥΤΕΡΟ: Την ανανδρία, η οποία εκπορεύεται εκ προθέσεως από έναν, που κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία παριστάνει τον νταή! Αυτός φυσικά είναι και ο πιο χυδαίος, επειδή λέει πράγματα εκ του ασφαλούς πολύ σκληρά, δημιουργώντας γενικότερες εντυπώσεις. Όπως επί παραδείγματι αυτήν την εντύπωση που δημιούργησαν οι δύο ανώνυμες... απειλητικές επιστολές προς τον Υπουργό μας των Εξωτερικών και απορώ πως, γιατί κανένας, μηδέ του ίδιου του Υπουργού, δεν τόλμησε να πει ότι αυτές οι επιστολές, ως ανώνυμες δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Αντίθετα ο τελευταίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση, επειδή δεν πήρε θέση, επί του περιεχομένου των ανωνύμων αυτών επιστολών! Είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε σοβαρός να πάρει θέση σε αυτές της φαιδρότητες, που είναι αυτονόητες; Αντίθετα η βιασύνη του κ. Υπουργού να κατηγορήσει συγκεκριμένα την αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ότι πιθανόν, λέω πιθανόν, κάποιοι εγκάθετοί του «κατασκεύασαν» τις επιστολές αυτές, για να κάνουν αυτό που έκαναν. Να κατηγορήσουν δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τον απειλεί ή ότι σιωπώντας αποδέχεται την απειλή προς το πρόσωπο του Υπουργού και ύστερα από... ωριμότερη σκέψη την επεξέτειναν και προς άλλους μπουραζέρηδες του! Και η μεν αξιωματική αντιπολίτευση, πιο ψύχραιμη από αυτόν, του απάντησε με σεμνότητα, όπως της επιβάλλονταν να απαντήσει, χωρίς να θέτει στον Υπουργό μας το ερώτημα που εγώ έθεσα παραπάνω ευθέως: Τι έχει να πει για το αν, λέω αν οι ληφθείσες... «απειλητικές επιστολές» είναι κατασκευασμένες; Και κατασκευάστηκαν για να... ηρωοποιήσουν κάποιους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ρίξουν κατηγορίες ανεξέλεγκτες; Πριν λοιπόν να αναληφθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τον «αποστολέα» των επιστολών αυτών, χρειάζεται περίσκεψη και ψυχραιμία και δυνατότητα του οιουδήποτε να σκέπτεται... οτιδήποτε!
Η αξιωματική αντιπολίτευση, κύριε Κοτζιά, δεν έχει να επιδείξει «απειλητικές επιστολές». Έχει αυτούσια θύματα από σφαίρες κάποιων που... γκαρδιακοί φίλοι σας και ομοϊδεάτες σας τόλμησαν να υπερασπιστούν σε δικαστήρια όπου οδηγήθηκαν οι πραγματικοί δράστες δολοφόνοι, που άφησαν απορφανισμένες οικογένειες, τις οποίες οι υπερασπιστές τους δεν σεβάστηκαν και ούτε σέβονται ακόμα! Δεν σας λέει αυτό τίποτε, για να τολμάτε να χρησιμοποιείτε την ανώνυμη ανανδρία παρουσιάζοντας τον εαυτό σας ως... ηρωικό θύμα; Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης να επιδείξει το «αποτύπωμα» πραγματικής σφαίρας λίγο πιο πάνω από το γραφείο του, όταν βρίσκονταν στη Λεωφόρο Συγγρού!
Αυτοϋποτιμάτε την ίδια την νοημοσύνη σας όταν, πέρα από τα παραπάνω φαιδρά που υποστηρίξατε για την... «απειλή» σε βάρος σας, βγήκατε άκαιρα και βιαστικά να υποβαθμίσετε την μεγαλειώδη και προπαντός ειρηνική διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνικού Λαού, που κατέκλυσαν το «Σύνταγμα» και το κέντρο της Αθήνας. Δεν αφήνατε τουλάχιστο να το κάνουν πρώτοι οι Σκοπιανοί, παρά τους... κλείσατε το μάτι ότι: Μη φοβάστε τον Ελληνικό Λαό. Εγώ είμαι εδώ; Πώς τολμάτε να σκέπτεστε κάτι τέτοιο, αγνοώντας ακόμα και τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη,τον οποίο σαφώς οι ομοϊδεάτες σας απείλησαν στο σπίτι του για να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο; Ευτυχώς που εκείνος αποκήρυξε τους φασισμούς, θεωρώντας πιο επικίνδυνο τον... «αριστερόστροφο» των μειοψηφιών. Ο λαός, κύριε Κοτζιά, δεν απειλεί με εικονικές σφαίρες, απειλεί με την ψήφο του που είναι πιο αποτελεσματική, για να σας στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑ... ΔΕΣΙΜΟ!
 Ποιος είναι για γιατρό; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φυσιολογικότατα αναγούλιασε με όσα συμβαίνουν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ή ο παριστάνων τον Υπουργό Παιδείας, που δεν πάτησε εκεί και δεν γνωρίζει τι του γίνεται μολονότι... «πανεπιστημιακός»;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναγούλιασε φυσιολογικότατα, με το υβριστικό γράμμα που έστειλε ο «πανεπιστημιακός» κ. Γαβρόγλου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις πατρικές του συστάσεις προς τους νεοεισερχομένους σε αυτό πρωτοετείς φοιτητές, ή αυτός που έγραψε όλες εκείνες τις... «αριστερές» αηδίες, οι οποίες θα τον σημαδεύουν στο διηνεκές;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανησύχησε, όπως και ο τελευταίος Έλληνας με όσα συμβαίνουν στο πάλαι ποτέ διάσημο για την νοικοκυρωσύνη του Οικονομικό Πανεπιστήμιο ή ο «υπεύθυνος» εννοείται Υπουργός Παιδείας, στον οποίο δεν ιδρώνει το αυτί με κάτι τέτοια, θεωρώντας τις «τζούρες» και τα μαστουρώματα» στους διαδρόμους του φυσιολογικά;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βλέπει κάθε μέρα τα αίσχη που συμβαίνουν πίσω από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ορμητήριο κάποιων αλητών από αίθουσα «καταληφθείσα» από αυτούς τους αλήτες, του προαναφερθέντος άλλοτε διακεκριμένου παγκοσμίως ιδρύματος, κι ανάθεμα έστω και ένας από τους αλήτες να είναι σπουδαστής του; Κι εδώ ο κ. Γαβρόγλου, ο... «υγιέστατος» δεν βλέπει τίποτε το ανώμαλο!
Δεν τόλμησαν αυτοί οι αλήτες να πλησιάσουν τον λαό του συλλαλητηρίου, όπως είχα προβλέψει σε προηγούμενο σημείωμά μου, αλλά ξεχύθηκαν σαν μια ομαδούλα καταστροφέων, την οποία χαϊδολογά η... «αστυνομία του κ. Τόσκα» προς τα «γνωστά» τους Εξάρχεια για ρίψη... βαρελότων στην πολύπαθη άσφαλτο της περιοχής! Και ακολούθως να οχυρωθούν στο «Πολυτεχείο» του κ. Γαβρόγλου. Εδώ λοιπόν κάποιος δεν είναι απλά για γιατρό αλλά είναι... κυριολεκτικά για δέσιμο!
Γι - Πας