ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΕΚΛΟΓΕΣ!
Δεν προτίθεμαι να ... συμμετάσχω στον προεκλογικό αγώνα για την Τοπική αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας ή πολεμώντας – γιατί τάχα; - κάποιον από τους υποψηφίους. Απλά θα τους καλημερίσω ευχόμενος τα βέλτιστα μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της «αναλογικής» που τους υποχρέωσε ο Σύριζα και ο Σκουρλέτης, στην απόγνωσή τους για την εκλογική τους γύμνια, οι Συριζαίοι εννοώ.
Πρώτα-πρώτα ο Δήμαρχος, ο κ. Θωμάς Μπεγκας, παρουσιάζεται πλεόν με το έργο της τετραετίας του και ο λαός το έχει μπροστά του για να το κρίνει ανάλογα.
Ύστερα ο πρώην Δήμαρχος, ο κ. Νίκος Γκόντας, θεωρεί ότι το έργο των δύο τετραετιών του, σημαντικό σε μέγεθος αλήθεια, δεν εκτιμήθηκε ανάλογα, ή μάλλον δυσφημίστηκε... δυσανάλογα και γι' αυτό παρέμεινε ακλόνητος ολόκληρη την τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζοντας αυτό το έργο και κάνοντας τις, έμπειρες πάντα, παρατηρήσεις του. Δεν θα ταχθώ με την άποψη πολλών, ότι η κ. Τατιάνα Καλογιάννη κατέρχεται ως υποψήφια Δήμαρχος, έχουσα ως εφόδιο μόνο και μόνο το επίθετό της, προερχόμενο από τον κραταιό πατέρα της, Λευτέρη και τον πρώην Υπουργό αδελφό της Σταύρο. Αυτό πραγματικά θα ήταν μία πέρα για πέρα αλαζονική εκδήλωση «οικογενειοκρατίας».
Η κυρία Τατιάνα όμως, τελείως αθόρυβα και εκλεγμένη για δύο πλήρεις θητείες ως αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του αναμφισβήτητα καλύτερου Περιφερειάρχη της Ελλάδας, του κ. Καχριμάνη, επιτέλεσε ένα έργο πολύ σημαντικό, που μέχρι τώρα τουλάχιστο δεν δέχτηκε και καμία ιδιαίτερη κριτική.
Είναι κρίμα επομένως, εκείνοι που την πολεμούν, να προσπαθούν να της... αλλάξουν την δική της ατομική προσωπικότητα, με την οποία επιτέλεσε έργο, στην περιφέρεια για τόσο μακρό χρονικό διάστημα. Το επίθετό της, δυστυχώς για εκείνους που την πολεμούν, δεν είναι δυνατό και ούτε συντρέχουν λόγοι να το... αλλάξει! Την μυστική ψήφο του λαού ζητάει. Είναι επίσης σε όλους μας γνωστή η ιατρική δραστηριότητα στην περιοχή μας του καθηγητή κ. Μωϋσή Ελισάφ, απόλυτα επιτυχημένη και ανθρώπινη, στην οποία προστέθηκε και Δημοτική επιτυχής, κατά την περίοδο της Δημαρχίας Φ. Φίλιου στο Πνευματικό Κέντρο. Όπως είναι γνωστή και η πολιτική ένταξή του. Σαν βέρος Γιαννιώτης, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει, την ψήφο του λαού για το Δημαρχιακό θώκο, υποθέτω όμως ότι και ο ίδιος θα διαφωνεί με την σύγκριση του δικού του έργου, με αυτό του αείμνηστου Κώστα Φρόντζου, όπως προσπάθησε κάποιος φίλος του να το κάνει. Ο κ. Ελισάφ, νομίζω, έχει και αυτός την δική του προσωπικότητα το δικό του έργο και την δική του δραστηριότητα.
Τέλος η σοβαρότητα του κ. Άρη Μπαρτζώκα, πέρα από αυτήν στο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης, την οποία επί πολλά χρόνια διακονεί στην περιοχή μας, αποδείχθηκε δεδομένη και στα Δημοτικά πράγματα, όπου επίσης με την ψήφο των Γιαννιωτών εντάχθηκε.
Να τους ευχηθώ όλων καλή διαδρομή στον προεκλογικό αγώνα τους και καλή συνεργασία με τους... «πλησίον» τους, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το μέλλον αυτής της σημαντικής μας πόλης.
ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!
Πέρασαν μέρες από τη δημοσίευση στον «Π.Λ» της ανοιχτής επιστολής του φίλου μου ομότιμου Καθηγητή της χειρουργικής κ. Άγγελου Καππά προς τον πρωθυπουργό της γειτονικής μας Αλβανίας, τον κ. Έντι Ράμα. Ήθελα πρώτα να συγχαρώ τον συντάκτη της δια ζώσης και ύστερα να σχολιάσω. Αν και τι σχόλια μπορεί να κάνει κάποιος για μια έκφραση ειλικρινούς αγανάκτησης, όταν τον πνίγει το δίκιο; Και όταν διαθέτει ατράνταχτα επιχειρήματα; Ο κ. Άγγελος Καππάς αναφέρθηκε με την δέουσα σοβαρότητα σε μια περίοδο, όπου η χώρα του κ. Έντι Ράμα έδειχνε να διαλύεται από τον εμφύλιο σπαραγμό, στον οποίο την έσπρωξε ο... άλλος «αδέκαστος» Πρωθυπουργός της, ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος με τις «πυραμίδες» του άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» η μάλλον, για να κυριολεκτούμε, τις αποθήκες του υπάρχοντος τότε οπλισμού στην Αλβανία και τις φυλακές, όπου δεν κρατούνταν πλέον πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Όλα τα εγκληματικά «μπουμπούκια» δηλαδή της Αλβανίας!
Τόσο τα όπλα, όσο και τα υποκείμενα των φυλακών ξεχύθηκαν κυρίως εναντίον αλλήλων, αλλά και της Ελλάδας, η οποία, ως πολιτισμένη χώρα, τους περιέθαλψε και ο κ. Άγγελος Καππάς ήταν ο κύριος εκφραστής αυτής της περίθαλψης όσον αφορά στα πολεμικά τραύματα. Είναι επομένως τώρα το πιο κατάλληλο πρόσωπο να τραβήξει το αυτί των πρωτεργατών αυτού του δράματος, τόσο του Έντι Ράμα, όσο και του Σαλί Μπερίσα, διαθέτων όλα τα αδιάσειστα στοιχεία, πέραν αυτών που παρέθεσε στην επιστολή του. Συνεπώς και οι δικοί μας περίεργα «ερωτευμένοι» με τους προαναφερθέντες Αλβανούς παρακοιμώμενους του Χότζα που κομπορημονούν για την αποτρόπαια δολοφονία του νέου Βορειοηπειρώτη, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, θα πρέπει να τη λάβουν σοβαρά υπ' όψη τους. Μπορεί τώρα αυτοί να φιλούν τον... κ... του Ερντογάν -συγγνώμη το χέρι- , η Ελλάδα όμως έχει όλα τα δίκια με το μέρος της.
Γι - Πας