ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΕΡΜΑ ΤΑ… ΔΙΦΡΑΓΚΑ!
Βαδίζοντας προς την ευλογημένη 7η Ιουλίου 2019 κάποιοι ξύπνησαν και αντιλήφθηκαν ότι… τέρμα τα δίφραγκα! Το πανηγύρι τελειώνει αυτήν την ημερομηνία μια και καλή. Τρεις φορές μαζί με το, ανώδυνο γι’ αυτούς, οδυνηρότατο για το λαό δημοψήφισμα, αυτός ο ίδιος λαός θέλησε να τους δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν επαναστατικά, λέγοντας του προ παντός την αλήθεια. Την αλήθεια για το τι συνέβη και τι τον περιμένει.
Είχε μυριστεί βέβαια ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά και ότι η ευμάρειά του των προηγουμένων ετών στηρίζονταν σε… δανεικά. Ότι ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε κι αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο. Επικίνδυνο διότι, όλοι οι δανειστές, μηδενός εξαιρουμένου δρουν όπως οι… τοκογλύφοι! Μπορούν ανά πάσα στιγμή να κόψουν τον δανεισμό και να επιβάλλουν τις θελήσεις τους με… «μνημόνια»!
Ο λαός τα άκουγε αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν, ώσπου έμαθε. Και άλλοι λαοί έπαθαν το ίδιο, αλλά με κατάλληλες ηγεσίες και με πειθαρχία κατάφεραν να ξεφύγουν γρήγορα.
Έτσι βαδίζαμε και εμείς μέχρι τον Νοέμβρη του 2014. Τότε μας προέκυψε ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτοί είπαν τόσα ψέματα, ώστε ο… Βαρόνος Μινχάουζεν να θεωρείται «πρίγκιπας της αλήθειας» μπροστά τους!
Χρειάστηκαν πέντε σχεδόν χρόνια, για να ξαναφτάσουμε στο επίπεδο του 2014! Πέντε χρόνια στερήσεων, δυστυχίας και προ παντός πανηγυριού και φαγοποτιού των νέων κυβερνώντων από έναν λαό που… έμενε άφωνος μπροστά σε αυτά που έβλεπαν τα μάτια του. Έφτασε στο σημείο να… διεθνοποιηθεί η λέξη «κωλοτούμπα».
Τώρα επιτέλους ήρθε η σειρά του να απαντήσει. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η απάντησή του θα είναι πολύ σκληρή. Ήδη ένας από τους… συνεταίρους στάλθηκε από τον λαό για τις πανάκριβες θαλάσσιες κρουαζιέρες του, νομίζοντας ότι δεν θα του ζητηθούν κάποτε ευθύνες για την τόσο μεγάλη δυστυχία του κόσμου, που ζει με ψίχουλα. Οι άλλοι αναμένουν με αγωνία την 7η Ιουλίου 2019 για να πάρουν τον δρόμο για εκεί που ξεκίνησαν.
Έχουν βέβαια μία ελαφριά απαντοχή, μήπως ο λαός… θελήσει να τους δώσει και… άλλη ευκαιρία! Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό πια. Τόσα ψέματα και τόση… χλιδή από την πάρτη τους δεν υποφέρονται, μέσα σε τόση δυστυχία.
Το θράσος τους δεν έχει όρια. Ζητούν από την αντιπολίτευση «σχέδιο» κι όταν τους το δίνει, θέλουν τις λεπτομέρειες, ώστε την επομένη να βγουν με απόλυτη άνεση να πουν ότι αυτό είναι το δικό τους και το αντιγράφει η Ν.Δ.!
Μη έχοντας πια άλλες παροχές και άλλες ψεύτικες υποσχέσεις επιδόθηκαν συστηματικά στην κινδυνολογία! Ποιοι; Οι καταστροφείς των πάντων…
Είναι γενικά παραδεκτό ότι η πατρίδα μας δεν έχει ξαναζήσει τέτοιες μέρες σαν αυτές που ζει σήμερα. Δεν υπάρχουν χειρότερες μέρες. Μόνο καλύτερες υπάρχουν και αυτές θα τις φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ενωμένη σαν γροθιά Ν.Δ., απαλλαγμένη ευτυχώς από όλους εκείνους, που τόλμησαν να λένε ότι ανήκουν σε αυτήν, αλλά… με άλλη ηγεσία!
Ευτυχώς ο Κώστας Καραμανλής, πιστός στρατιώτης όλα αυτά τα χρόνια, έλυσε την σιωπή του για να πει στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, τα απολύτως αυτονόητα. Αυτά που απεργάζονται την ενότητα και έκανε εκείνους που επικαλούνται το όνομά του να σιωπήσουν… αδημόνως, όπως η νεοσυριζαία υποψήφια κα Παπακώστα.

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!
Αναλογιζόμενος αυτές τις μέρες τα όσα έγραψαν Αθηναίοι δημοσιογράφοι σε σοβαρές εφημερίδες, διαπίστωσα ότι εκείνοι που τα έγραψαν δεν είχαν και άδικο. Αναφέρομαι σε αυτά που γράφτηκαν για τον δικό μας Κώστα Τασούλα.
Όσοι είχαν γνωρίσει τον αείμνηστο πατέρα του θα θυμούνται πάντα έναν ήπιο δημοκρατικό άνθρωπο, διακεκριμένο φιλόλογο, ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές τους οποίους είχε διδάξει και σε όσους είχαν συνομιλήσει μαζί του.
Αυτό δεν είχε ξεφύγει από την προσοχή του Ευαγγέλου Αβέρωφ, ώστε να του εμπιστευτεί την διεύθυνση της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα της Κάτω Κηφισιάς.
Έτσι ο Κώστας εξ απαλών ονύχων γνώρισε τον μεγάλο πολιτικό και πολύ νωρίς του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει στενός συνεργάτης του, μετά τις διακεκριμένες σπουδές του στην Νομική επιστήμη και την Οικονομία.
Τα φιλολογικά γονίδια από τον πατέρα του τον έκαναν να διαβάζει πολλά βιβλία και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο διαβασμένους και μορφωμένους πολιτικούς μας, πράγμα που είναι δικαριτό σε όλες τις αγορεύσεις του στη Βουλή και στις συνεντεύξεις του.
Δεν ήταν τυχαία η ανάθεση σε αυτόν από τον αντώνη Σαμαρά του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου εκείνος ο ίδιος είχε προηγηθεί και στο οποίο είχαν υπηρετήσει ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόσοι άλλοι σημαντικοί πολιτικοί.
Είναι βέβαιο ότι οι Γιαννιώτες που τον αγαπούν και τους αγαπά θα τον στείλουν με θριαμβευτικό τρόπο στη νέα Βουλή.
Γι - Πας