ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ!..
Αυτό τον καιρό των διακοπών έτυχε να βλέπω ακόμα και πρωινές εκπομπές τηλεοράσεων, οι οποίες, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν και διάφορα «κείμενα»… «φιλοζωικών» οργανώσεων πολύ κατατοπιστικών απευθυνόμενων προς εμάς τους «μη φιλόζωους» με παραινέσεις φιλοζωισμού και οι οποίες τώρα τελευταία περιλαμβάνουν και απειλές προς εκείνους που δεν επιδεικνύουν την δέουσα στοργή προς τα ζώα. Ανέκαθεν υπήρχαν βάναυσοι αλλά και στοργικοί προς τα θεϊκά δημιουργήματα.
Δημιουργήθηκαν, λέει, καινούργιοι νόμοι, οι οποίοι προστατεύουν τα ζώα από κακομεταχείρηση, κλπ. Τέλος διαφημίζεται και ο τρόπος της αποκτήσεως… εγκαταλειμμένων ζώων και όλα τα αγαθά που προκύπτουν από αυτές τις «υιοθεσίες»!
Επειδή διαπιστώνω τις πολλές γνώσεις όλων αυτών των «φιλόζωων» για τα ζώα θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχουν… ελεγχθεί μεταξύ τους τα μέλη, πως δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ ένα ζώο, ώστε αυτό να ενταχτεί στις αγέλες των αδέσποτων. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι, και φιλόζωοι, άνθρωποι, μεταξύ των άλλων θαυμαστών, που προτείνουν στην πολιτεία για τα ζώα θα πρέπει να πρότειναν να θεσπιστεί ότι η εγκατάλειψη ζώου αποτελεί το πρώτο και σοβαρότατο αδίκημα, από το οποίο προκύπτει η… «μάστιγα» των αδέσποτων. Και αυτό το αδίκημα είναι εύκολο να αποδειχτεί από μαρτυρίες γειτόνων, ιδιοκτητών σπιτιών, κλπ. Διότι δεν νοείται φιλοζωισμός από ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει ζώα, αφού πρώτα… κατάφεραν να τα κάνουν… «μέλη» των οικογενειών τους!
Ας μην μου αραδιάσουν τις γνωστές δικαιολογίες: Ότι δηλαδή, είχαν υποκύψει στις παρακλήσεις των παιδιών για την απόκτηση ενός… «ζωντανού» παιχνιδιού και ύστερα βρέθηκαν προ των γνωστών αδιεξόδων. Ότι το νέο σπίτι δεν είχε αυλή ή ταράτσα, ότι ο νέος ιδιοκτήτης… απαγόρευε τα ζώα στο νοικιαζόμενο σπίτι, ότι οι γείτονες διαμαρτύρονταν για τους θορύβους και όχι μόνο, ότι δεν υπήρχε άνθρωπος για την καθημερινή βόλτα του ζώου, κλπ., κλπ.
Όλα αυτά είναι γνωστά και κάνουν εμάς τους… «μη φιλόζωους» να τρέμουμε ακόμα και στην ιδέα της αποκτήσεως ενός από τα συμπαθέστατα, ιδίως σκυλιά, ζώα. Οι ευθύνες είναι τεράστιες.
Αυτές τις μέρες, ζώντας στο χωριό μου, δεχόμουν τις επισκέψεις διαφόρων ζώων. Αφ’ ενός μεν του συμπαθέστατου «φίλου» μου, που ιδιοκτήτης του είναι ο γείτονας και με το ζώο εχουμε αναπτύξει άριστες σχέσεις, όπως και με τα αφεντικά του. Εγώ θα φύγω σε λίγες μέρες, εκείνο όμως θα μείνει με την ευθύνη του αφεντικού του και εμένα με γεμίζει χαρά κάθε φορά που επισκέπτομαι το σπίτι.
Από την άλλη μεριά όμως δέχτηκα και τις επισκέψεις ενός συμπαθούς και πανέξυπνου κυνηγόσκυλου, το οποίο και ασφαλώς έχει εγκαταλειφθεί από κάποιον… κυνηγό της πεντάρας. Το καημένο το σκυλί είναι αποστεωμένο, επειδή δεν θέλησε να ενταχτεί στην αγέλη των αδέσποτων, τα οποία καλοταΐζονται στις δύο ταβέρνες – καφενεία και όπως πληροφορήθηκα και από έναν μερακλή φιλόζωο συγχωριανό. Γυρνάει μόνο του και… ό,τι βρει!
Σκέπτομαι: Εγώ θα φύγω και θα του λείψει κάτι το καθημερινό. Τι θ’ απογίνει; Γιατί οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν φροντίζουν να θεσπιστούν βαριές τιμωρίες για τους «εγκαταλείποντες»; Γι’ αυτούς που θέλουν να ανήκουν στους φιλόζωους, προ της εγκατάλειψης; Μήπως κάποιες τύψεις συνειδήσεως τους οδηγούν στο να διδάσκουν και να απειλούν τελευταία τους… «μη φιλόζωους»;

ΥΠΟΜΟΝΗ!..
Και νάσου, μπάινοντας στο φθινόπωρο με τον καύσωνα του καλοκαιριού ο… έρημος Κυριάκος να αντιμετωπίζει τα… καυτά κάρβουνα που άφησε πίσω του ο Τσίπρας με πρώτο και καυτότερο την ΔΕΗ. Την… «κερδοφόρα» επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πούλαγε φτηνό ρεύμα στους ανταγωνιστές της και αγόραζε πανάκριβα… «πτώματα» ηλεκτρικά από τα Σκόπια!
Αποτέλεσμα: Η ΔΕΗ, λέει να «μπαίνει μέσα» ένα δισ. το χρόνο!
Έτοιμη για φούντο η ίδια και οι εργαζόμενοί της, πολύ πιο τυχεροί από άλλους. Τζάμπα ρεύμα και στους γείτονες με το… αζημίωτο!
Κάτι θα πρέπει να γίνει και ο θαρραλέος Κυριάκος αποπειράται να το κάνει χωρίς ζημία, αν είναι δυνατό, ημών των καταναλωτών και προπαντός των συνετών εργαζομένων της.
Και εμείς μεν, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τίποτε, οι καλομαθημένοι όμως «εργαζόμενοι», μπορούν, έχοντας στο πλάι τους τους υπεύθυνους Συριζαίους ενός πραγματικού σκανδάλου, που κράταγαν κρυφό από τον Ελληνικό λαό, για να ζητήσουν, μαζί με τους εργαζομένους και τα ρέστα από τον μόλις παραλαβόντα αυτήν την κατάσταση Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως ζητούν και τα ρέστα από το ότι είπε στην Μέρκελ ότι ως σοβαρό κράτος δεν πρόκειται να απεμπολήσει τις δεσμεύσεις, που ο Τσίπρας του άφησε, έχοντας όμως διαφορετική γνώμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τι να πει; Ότι θα διαγράψει με ένα νόμο τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της χώρας και την άλλη μέρα να κάνει… κολοτούμπα; Ας έχουν λίγη υπομονή οι Συριζαίοι και ας μη μιλάνε για… «μνημόνια». Όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Προς το παρόν ας ηρεμήσουν εσωτερικά και ας μη βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου για την ευθύνη της ήττας.
Φυσικά και πρώτος ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος! Αυτός νικά και αυτός ηττάται. Όσο για την ΔΕΗ… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Εδώ παίχτηκαν πολλά λεφτά. Κάποιοι έφαγαν! Δικαιοσύνη!
Γι - Πας