ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!
Δεν γεννάται καμία αμφιβολία ότι οι αυξανόμενες ή ελαττούμενες «ροές» μεταναστών από την μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, είτε μέσω των νησιών, είτε μέσω του Έβρου βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.
Δεν είναι δυνατό να φανταστούμε ότι το σκληρά επιβλέπον τα πάντα Τουρκικό καθεστώς, δεν είναι σε θέση να ελέγχει αυτές τις… ροές. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα στην οποία αυτό το καθεστώς θέλει να δημιουργήσει ζητήματα.
Είναι βέβαια και αυτό, αλλά, όπως αποδεικνύεται εκ των πολλών γεγονότων που έχουμε κάθε μέρα μπροστά μας, ο Σουλτανεύων κ. Ερντογάν θέλει να παίξει σε πολλά ταμπλώ.
Εν αρχή ην το χρήμα! Από την στιγμή που η μη ομονοούσα, ως προς τον διαμοιρασμό των προσφύγων και μεταναστών Ε.Ε. άνοιξε το πουγκί της και πρόσφερε στον Ερντογάν χρήμα, εκείνος… αλοιθώρησε και ξερογλείφεται ζητώντας περισσότερα και προ παντός στο χέρι, ώστε και το χρήμα να το έχει ο ίδιος, αλλά και την… κοροϊδία να την κάνει, όποτε εκείνος επιθυμεί!
Ύστερα προχώρησε ακόμα περισσότερο. Σκεπτόμενος πονηρά προσπαθεί να… βγάλει από το μυαλό των Αμερικάνων την δημιουργία «Κουρδικού Κράτους» στην περιοχή του Ιράκ, της Συρίας και της Περσίας, αποτελούμενο από βέρους Κούρδους, οι οποίοι θα… συνορεύουν με τους Τούρκους Κούρδους και οι οποίοι τόσο σοβαρά ζητήματα του δημιουργούν.
Εκεί λοιπόν σε αυτή την περιοχή ο «έξυπνος» κ. Ερντογάν θέλει, λέει, να δημιουργήσει μια… «ουδέτερη» ζώνη, εγκαθιστώντας ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες, κλείνοντας το μάτι και προς την Ε.Ε. για να δείξει πως θα μειώσει τις… «ροές» τους προς την Ευρώπη.
Χρειάζεται μεγάλη αφέλεια, τόσο από τους Αμερικάνους, όσο και από τους Ευρωπαίους, αλλά ακόμα και από τους ίδιους τους πληθυσμούς αυτής της συγκεκριμένης περιοχής να πιστέψουν ότι είναι δυνατόν πρόσφυγες και μετανάστες να δεχτούν την εγκατάστασή τους εκεί, ύστερα από γενοκτονικές εκκαθαρίσεις! Από την επόμενη της βίαιης αυτής εγκατάστασής τους σε μία περιοχή που μυρίζει μπαρούτι και αίμα αυτοί θα προσπαθούν με κάθε μέσο να φύγουν!
Χώρια που ο ίδιος ο Ερντογάν, με την δικαιολογία της… προστασίας τους θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται εκεί «πάνοπλος», όπως ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση της Κύπρου για μια ολόκληρη σαρανταπενταετία, κοροϊδεύοντας ΟΗΕδες, ΝΑΤΟ, Αμερικάνους, Ρώσους και όλο τον κόσμο, ότι προστατεύει τους Τουρκοκύπριους, από… την ίδια τους την πατρίδα, όπου πλέον οι δημιουργηθείσες συνθήκες, τους κάνουν ισότιμους Ευρωπαίους με όλα τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα!
Τα καραγκιοζιλίκια των διαφόρων «Μπαρμπαρός» και «Φατίχ», δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία, αφού σε ένα ενιαίο Κυπριακό Κράτος, μέλος της Ε.Ε., τα πάντα θα είναι κοινά.
Άλλωστε, αποδείχτηκε ότι με την συνετή πολιτική των ηγετών της Κύπρου αυτά τα περίφημα… Τουρκικά Γεωτρύπανα δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά «τρύπες στο νερό», για εσωτερική κατανάλωση στους «χαχόλους» του Ερντογάν. Και ενώ όλα αυτά είναι για γέλια, εν τούτοις δεν είναι τόσο ακίνδυνο να… παίζει κανείς με τα «σπίρτα»!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΧΩΡΙΟ!
Είναι γνωστό ότι δεν παρείχα καμία υποστήριξη στον κ. Μωυσή Ελισάφ, ούτε όμως και ασχολήθηκα με πολεμική εναντίον του. Πώς θα ήταν δυνατό, άλλωστε, όταν επρόκειτο για έναν διακεκριμένο συνάδελφό μου στην ιατρική, του οποίου η Πανεπιστημιακή καριέρα υπήρξε απολύτως επιτυχής και με τον οποίο οι σχέσεις μας ήταν άριστες από παλιά.
Οι πολιτικές μας σχέσεις όμως δεν συμβάδιζαν, διότι ακολουθούσαμε τις διαδρομές αντιπάλων παρατάξεων, εκείνος μεν ως δρον στέλεχος σε παράταξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κι εγώ υποστηρίζοντας την ακριβώς αντίθετη, ως ένας ελεύθερος πολίτης με κριτική διάθεση. Αυτά τα λίγα ως προς το παρελθόν.
Τώρα ο κ. Μωυσής Ελισάφ εκλέχτηκε Δήμαρχος Ιωαννιτών με τις δημοκρατικές διαδικασίες της «απλής αναλογικής», που ίσχυσαν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Είναι ο Δήμαρχός μας με τα όλα του, άξιος και σεβαστός για να δουλέψει για την πόλη μας.
Αλλού τα προβλήματα των αποτελεσμάτων του εκλογικού αυτού συστήματος λύθηκαν από τον ίδιο τον λαό με την ψήφο του, αλλού όμως, δημιουργήθηκαν τόσο μεγάλες αντιθέσεις, που καλούνται πλέον οι παρατάξεις να τις παρακάμψουν βάζοντας κάτω την λογική και την ανάγκη επιλύσεως σοβαρών προβλημάτων.
Ο λαός δεν θα τους συγχωρήσει την εμμονή σε ιδεοληψίες και μέσω αυτών, την μη επίλυση των προβλημάτων της… καυτής καθημερινότητάς του. Αυτό ισχύει βεβαίως και για την πλευρά του νέου Δημάρχου και της παράταξής του.
Εμείς οι πολίτες δεν θέλουμε να βλέπουμε την εφαρμογή της άποψης: Α, αυτό το έργο το έκανε ο Γκόντας, άρα εκ προοιμίου δεν είναι καλό και επομένως, τα όποια προβλήματά του, θα πρέπει να… ρέμονται στο διηνεκές χωρίς να υπάρχει διάθεση επιδιόρθωσής τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα έργα της παράταξης Φίλιου ή της συνέχειάς της του κ. Μπέγκα. Έτσι δεν θα κάνουμε ποτέ… χωριό και η πόλη θα δείχνει ανοικοκύρευτη.
Γι - Πας