ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!..
Το… πράγμα σιγά – σιγά ξεδιαλύνεται. Ο κ. Τσίπρας, διαθέτων την «στοιχειώδη» εξυπνάδα και λογική έζησε στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς θεσμούς, με τους οποίους κουβέντιαζε ως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που επιτέλους τους είχε ανάγκη, δεν ήταν δυνατό σήμερα να πάρει τη θέση του Πολάκη, του Κουράκη, της κ. Βουνάτσου, του κ. Καρανίκα και του κ. Καψιώχα. Θα γίνονταν ρεζίλι στο Διεθνές στερέωμα. Έτσι πολύ σωστά αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στη λογική πραγματικότητα, διατηρώντας έτσι σημαντικό ποσοστό δημοφιλίας… Μάγκας!
Όμως πολλοί συνεργάτες του, μεταξύ αυτών κυρίως οι προαναφερθέντες… ζουν σε άλλες εποχές! Στις εποχές που ο λαός, χτυπημένος κατακέφαλα από την οικονομική κρίση και προσδοκώντας να βρει κάποιον, που θα τον επανέφερε στις προηγούμενες, ευτυχισμένες εποχές, έδωσε στον κ. Τσίπρα σε τρεις ψηφοφορίες (δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα) την ευκαιρία να το κάνει, όπως άλλωστε το υπόσχονταν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του, με έναν και μόνο νόμο! Το τι επακολούθησε στα τεσσεράμισυ χρόνια, που ακολούθησαν, είναι γνωστό, μέχρι την «άγια μέρα» της 7-7-2019. Τότε ο λαός… τους «σκόλασε» οριστικά και αμετάκλητα!
Και ο μεν κ. Τσίπρας αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να συγκρατήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό λαού γύρω του για να μη κατεβεί και πάλι σ’ εκείνο το μόνιμο 3,5 – 4,5%, οι «άλλοι» δεν έχουν καταλάβει τίποτε και απειλούν με… «λογαριασμούς» και γ…σια όταν σύντομα (κατ’ αυτούς) επανέλθουν!
Πώς όμως; Χωρίς τον λαό είναι δυνατό; Ασφαλώς όχι! Αυτό ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει και γι’ αυτό κάνει την… πάπια! Και την κάνει και προς την πλευρά όλων αυτών των χυδαίων, οι οποίοι έφτασαν να λένε, άκουσον: ότι περιμένουν να φτάσουν οι νεκροί του κορωνοϊού στους 102, όσοι και οι άμοιροι νεκροί της μιας βραδιάς του «Ματιού» που κάηκαν ζωντανοί!
Τότε, λέει, θα προσφύγουν στα… δικαστήρια για να δικάσουν, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσιόδρα, τον κ. Χαρδαλιά και όλους τους άλλους, που αυτές τις δύσκολες μέρες αγωνίζονται να δείξουν την διαφορά της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες που δεν προλαβαίνουν να θάψουν νεκρούς. Ακόμα και στην Αμερική, στη Ν. Υόρκη, ανακοινώθηκε από υπεύθυνο πρόσωπο, ότι υπάρχει σχέδιο να θαφτούν στα πάρκα και τα άλση… όταν χρειαστεί!
Κι ενώ όλοι έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Ελλάδα, αναρωτώμενοι για το πώς τα κατάφερε, αυτοί… ετοιμάζονται για δίκες. Αλήθεια είναι τόσο «ρηχοί» όλοι οι συνεργάτες και οι βουλευτές του κ. Τσίπρα; Και γιατί επιτέλους δεν κατσαδιάζει έστω και έναν απ’ αυτούς, οι οποίοι για ν’ αναφερθώ κι εγώ στο «Μάτι», τον οδήγησαν το βράδυ της τραγωδίας να ρωτά: Τι ώρα θα σηκωθούν αύριο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα; Να σβήσουν τι;
Ο κ. Μητσοτάκης καθέναν που μέχρι τώρα είπε κάποια κοτσάνα, είτε για τους πρόσφυγες είτε και για άλλα, τον έστειλε σπίτι του! Ο κ. Τσίπρας είδε πώς έδρασε ο κ. Μητσοτάκης τόσο στον Έβρο όσο και για την πανδημία και γι’ αυτό σιωπά. Τι να πει για κάτι τόσο απλό; Ότι και στις δύο περιπτώσεις έδρασε αστραπιαία; Ότι όσον αφορά στην πανδημία αναλογιζόμενος την τραγική κατάσταση του Ε.Σ.Υ., για το οποίο τον είχαν ενημερώσει πλήρως οι συνεργάτες του, πήρε αμέσως πολύ σκληρά μέτρα περιορισμών, αδιαφορώντας για οποιοδήποτε άλλο κόστος και αυτός είναι ο πιο απλός λόγος, που γλύτωσαν, μέχρι τώρα τουλάχιστο, εκατόμβες Ελλήνων;
Ο σκληρά πλέον πολεμούμενος Σωτ. Τσιόδρας, μόνο από ορισμένους Συριζαίους κακεντρεχείς, κακόπιστους και ανίδεους, είναι ο συντονιστής της όλης υπόθεσης και διαβάζει λέξη προς λέξη τα καθημερινά ανακοινωθέντα της μεγάλης επιστημονικής ομάδας, προσπαθώντας με αυτό να δείξει ότι όσα λέγει δεν είναι «προσωπικές απόψεις» και αποφάσεις. Το ίδιο κάνει και ο κ. Χαρδαλιάς, που ανακοινώνει τις σκληρές αποφάσεις, που δείχνουν ότι προσέχεται κάθε μέρα και η τελευταία λεπτομέρεια. Δεν λέει κάτι αυτό στους αρειμάνιους επικριτές τους;

Υ.Γ.: Το να διαπράττεις ένα λάθος ανήκει στις ανθρώπινες αδυναμίες. Το να επιμένεις όμως σε αυτό δείχνει ασύγγνωστη… «φανατίλα». Για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και το… έδαφος στο οποίο πάρθηκαν αυτά από την ομάδα των αρμοδίων και για τον επικό αγώνα των Ελλήνων γιατρών, ειπώθηκαν και γράφτηκαν διεθνώς τόσα πολλά, ώστε εμένα μου αρκούν οι επισημάνσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και του επιτρόπου κ. Σακελλαρίδη. Κατά τα άλλα… «κάλιον το σιγάν». Δεν θα επανέλθω.

ΟΥ ΔΩΣΩ… ΦΘΟΡΙΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΝ!
Μία άλλη σημαντική υπόσχεση του Ιπποκράτειου όρκου ήταν και αυτή κατά την οποίαν ο Ιπποκράτειος ιατρός υπόσχονταν ότι δεν θα δώσει ποτέ «φθόριον φάρμακον» για τη ζωή παντός προσερχομένου, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε ακόμα και αν του ζητιούνταν. Το αναφέρω αυτό, επειδή στις ειδήσεις για τα θύματα του κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ιταλία, στην Ισπανία, αλλά και στις ΗΠΑ, είχαν δημιουργηθεί ομάδες εξειδικευμένων γιατρών, οι οποίοι αποφάσιζαν ποιος θα μπει και ποιος όχι στις μονάδες εντατικής με αναπνευστήρα για να γίνει έντονη προσπάθεια να σωθεί η ζωή του.
Τι καλά; Αυτό αποφασίζονταν κυρίως με βάση την ηλικία, αλλά και, κατά την κρίση της επιτροπής, τις πιθανότητες που είχε ο επιλεγόμενος να ζήσει. Εν τούτοις, οι ίδιες ειδήσεις αργότερα μας παρουσίασαν ηλικιωμένους, οι οποίοι εξέρχονταν… θριαμβευτές από τις μονάδες.
Τι σημαίνει αυτό; Δείχνει την τρομερή ευθύνη των μελών αυτής της επιτροπής γιατρών για την απόφασή τους να αφήσουν κάποιον αβοήθητο στο έλεος των ορέξεων του κορωνοϊού. Κι αυτό επειδή οι μονάδες με αναπνευστήρα δεν ήταν επαρκείς!
Ο Ιπποκράτειος Όρκος ήταν και εδώ ξεκάθαρος. Ο Γιατρός δεν είχε κανένα δικαίωμα να… επεμβαίνει με τις γνώσεις του στην αφαίρεση της ζωής, ακόμα κι αν ο ίδιος ο… «κάτοχος» αυτής της ζωής το ζητούσε. Και γι’ αυτό το πράγμα... είχε υπογράψει δι’ όρκου μία συνθήκη, με τους αρμόδιους Θεούς, τον Απόλλωνα, την Υγεία, την Πανάκεια, τον Ασκληπιό και οποιαδήποτε άλλη Θεϊκή Δύναμη που… «χειρίζονταν» τα θέματα της ζωής και του θανάτου!
Νομίζω πως και η απόφαση για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει έχει την θέση του «φθορίου φαρμάκου»!
Πώς λοιπόν οι διάφοροι «νομοθέτες», οι βαλτοί από εκείνους που συλλέγουν ψήφους, είναι δυνατό να νομοθετήσουν, για τις αμβλώσεις και την ευθανασία; Με ποιο δικαίωμα είναι σε θέση να παρέμβουν στις Ιατρικές συνειδήσεις; Ας νομοθετούν να το κάνουν οι ίδιοι αν έχουν τα κότσια! 
Οι γιατροί του «κορωνοϊού» αυτοί οι ήρωες πίσω από τη μάσκα, πέρα από την υπεράνθρωπη δουλειά καλούνται να στριμώξουν υπεράνθρωπα και την συνείδησή τους!
Γι - Πας