ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ!

Δύο σημαντικά θέματα απασχολούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Το ένα Εθνικό και πολύ σημαντικό, έχει να κάνει με τον… απολωλαθέντα γείτονά μας, ο οποίος έχει φτάσει στα… όριά του και δεν έχει πλέον από πού να πιαστεί, παρά μόνο στην αγαπημένη του απασχόληση με την Ελλάδα, η οποία… «παίζει» ακόμα στα μυαλά των Τούρκων.
Τελευταίο του εφεύρημα η… άλωση των τειχών της «Βασιλεύουσας» και η ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά! Αλήθεια, τίνος είναι το «complex», δικό του, που οι πρόγονοί του έχτισαν δίπλα της το περίφημο «Μπλε Τζαμί» για να λατρεύουν τον προφήτη τους ορθολογισμένα σε δικό του Ναό, ή των Ελλήνων, οι οποίοι απλά ονειρεύονται σε λειτουργία τον Ναό της Ορθοδοξίας με ψάλτες… δεξιά τον Βασιλιά, ζερβά τον Πατριάρχη;
Τι σχέση μπορεί να έχει το Κοράνι με το Ευαγγέλιο; Δεν νομίζω ότι ποτέ θα… αγάλλονταν η Θεοτόκος να «υμνείται» στο Μπλε Τζαμί, το ίδιο φρονώ ότι θα ισχύει και για τον Προφήτη Μωάμεθ… να θέλει να υμνείται σώνει και καλά σε ορθόδοξο ναό, γεμάτο με εικόνες σύμβολα της Χριστιανοσύνης, έστω κι αν οι πιο πολλές… σβήστηκαν!
Εφ’ όσον λοιπόν αυτά είναι ξεχωρισμένα πια, γιατί θέλει ο Ερντογάν να τα ανακατεύει; Ας πάει να ψάλει το κοράνι εκεί που πρέπει κι ας αφήσει τους Έλληνες να ονειρεύονται μέσα σ’ ένα «Μουσείο»!
Από το δικό του complex, λοιπόν, εναντίον των Ελλήνων, ξεκινούν οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του προς την Ελλάδα, από την μία μεριά να τους… καλεί να επιστρέψουν στην «Πόλη», όπου ζούσαν επί αιώνες σαν οι πρώτοι της κάτοικοι και διώχτηκαν απ’ εκεί με σφαγές, τρομοκρατία και τρόμο κι από την άλλη να τους απειλεί ότι αν το αποτολμήσουν, εκείνες οι σφαγές θα μοιάζουν χάδια μπροστά σ’ αυτά που εκείνος ετοιμάζει! Αυτός είναι ο Ερντογάν!
Το άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα είναι η οικονομική της ανόρθωση, ύστερα από τα ερείπια που συσσωρεύτηκαν από το 2010 και μετά. Είναι γνωστό, ποιοι κυβέρνησαν την Ελλάδα από τότε και για πόσο καιρό ο καθένας, όπως είναι γνωστός και ο τρόπος της διακυβέρνησης αυτής, μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2019.
Ο Ελληνικός λαός είχε χορταστική εμπειρία από μία πραγματικά αριστερή διακυβέρνηση για τεσσεράμισι χρόνια. Δεν φταίει εκείνος για το αν η ηγεσία αυτής της αριστερής διακυβέρνησης είχε διαλέξει αυτούς που επέπρωτο να τον κυβερνήσουν αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια. Εκείνος, ο λαός δηλαδή, έδωσε επανειλημμένα την ευκαιρία για τις σχετικές αλλαγές. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν θέμα αλλαγών προσώπων, αλλά ήταν θέμα πολιτικής, επειδή πρόσωπα άλλα δεν υπήρχαν, έστω κι αν προσέτρεξαν να… βοηθήσουν κι άλλοι πεινασμένοι για «αριστερή πολιτική»!
Ο λαός τους θυμάται πια και τον πιάνει τρεμούλα στην ανάμνησή τους. Ιδιαίτερα όταν επήλθε στον κόσμο ολόκληρο η πανδημία, η οποία ισοπέδωσε λαούς, συστήματα, κυβερνήσεις, κυβερνήτες. Και τότε ο λαός αυτός ο ταλαιπωρημένος, από τις λιτότητες, τις τρόικες και την ανίκανη αριστερά, είδε να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με πολλούς, οι οποίοι παρίσταναν τον δυνάστη του.
Και έκπληκτος αυτός ο λαός είδε την επιλογή του της 7ης Ιουλίου του 2019 να επιπλέει και να υπερέχει όλων αυτών κάνοντας την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, όπως μέχρι τότε. Είδε επίσης ότι πλέον το… οικονομικό παιχνίδι θα ξεκινήσει από την αρχή, από το μηδέν και ότι η Ελλάδα διεκδικεί και θα καρπωθεί σημαντικό κομμάτι αυτών των… μεταπανδημικών κονδυλίων.
Πιστεύει ο λαός ακράδαντα και δεν το ελπίζει απλά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεδομένες πια τις ηγετικές του ικανότητες θα διαχειριστεί αυτά τα κονδύλια με την ίδια σοβαρότητα που τον διακρίνει και θα βοηθήσει την Ελλάδα και στην οικονομική της ανόρθωση.

«72 ΜΕΡΕΣ»!..
 Την τελευταία Αποκριά μέχρι και την Καθαροδευτέρα, είχα πάει σε μια προγραμματισμένη εκδρομή της «Περιηγητικής» σε Ναύπλιο και Ορεινή Κορινθία. Είναι αλήθεια με μεγάλη επιφύλαξη όλων λόγω των ειδήσεων περί πανδημίας. Στην αρχή της εκδρομής εφαρμόστηκε η γενική απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και μόλις γυρίσαμε πέσαμε στα πρώτα κρούσματα από την εκδρομή των Ηλείων και Αχαιών στους Αγίους Τόπους και στην κάπως περιπετειώδη επιστροφή μιας παρόμοιας εκδρομής από την Ανατολή Ιωαννίνων.
Άρχισα τότε να γράφω τα της εκδρομής μας, αλλά στη συνέχεια με κέντρισαν τα ολοένα και πιο τραγικά γεγονότα της πανδημίας, τα οποία και δεν σταμάτησα να σημειώνω καθημερινά, ώσπου από τις 16 Μάρτη του 2020 άρχισε να μεταδίδεται στις 6 μ.μ. η επίσημη ανακοίνωση των αριθμών, όσον αφορά στην Ελλάδα από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.
Μαζί με αυτές τις ανακοινώσεις, που κράτησα εν περιλήψει ανελλιπώς από τότε, σημείωνα και κάποιες κρίσεις είτε των ανακοινούντων, είτε και άλλων, τόσο για την Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.
Επίσης σημείωνα στο γραπτό μου και ορισμένα σημαντικά γεγονότα που συνέπιπταν με τις ως άνω ημερομηνίες, όπως π.χ. τα γεγονότα στον Έβρο και άλλα μερικά, κυρίως όμως τα πιο σημαντικά της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως τις αλλοπρόσαλλες κάθε φορά αντιδράσεις του Τραμπ ή ακόμα και του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος από διαπρύσιος υποστηρικτής της «Αγέλης», βρέθηκε στην «εντατική» και… βγαίνοντας έγινε… το πιο «ήσυχο παιδάκι», όσον αφορά στην πανδημία και συνεχίζει ακόμα. Δεν είχα υπολογίσει πότε θα σταματήσω αυτό το… «ημερολόγιο»! Όταν όμως προχθές 26 Μάη 2020, ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσαν ότι ύστερα από 72 μέρες σταματούν τις επίσημες ενημερώσεις, αποφάσισα να σταματήσω και εγώ να γράφω. Το μέλλον θα δείξει τι… θα απογίνει αυτό το γραπτό!
Γι - Πας