ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!..
 Όταν ο… λεβέντης της περιοχής μας, εκβιάζοντας κατάφορα, πατώντας την κυριολεκτικά στο λαιμό, την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, χωρίς καν την έγκριση της Βουλής της, υπέγραφε εκείνο το κατάπτυστο, προφανώς άκυρο «μνημόνιο», που όχι μόνο δεν στηρίζονταν πουθενά, αλλά και δεν λογάριαζε κανένα διεθνή κανόνα στην διαδρομή του, τότε όλα ήταν καλά και του επέτρεπαν κάθε άλλον εκβιασμό με την ισχύ των όπλων!
Έτσι νόμιζε και φυσικά του ήρθε κουτί η παρέμβαση της κας Μέρκελ για να σταματήσει τα… νταηλίκια.
Τώρα που η Ελλάδα υπέγραψε με την Αίγυπτο μία συμφωνία για την οποία υπήρχαν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με όλες τις κυβερνήσεις εκατέρωθεν επί σειράν 15 περίπου ετών, τώρα έχει σκυλιάσει. Τώρα λέει ότι… δεν ισχύει η «συμφωνία του με την κα Μέρκελ και ότι θα προχωρήσει σε «έρευνες» και «γεωτρήσεις» σε ξένα οικόπεδα!
«Μολών λαβέ» είναι η διαχρονική απάντηση της Ελλάδας προς καθένα κοκορευόμενο για την ισχύ του, που ζητάει να την… πατήσει με την μπότα του. Από την εποχή του Ξέρξη, του Δράμαλη, του Μουσολίνι, μέχρι τον σημερινό «Έβρο» και το Αιγαίο. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν οι δύο αυτές λεξούλες, κακό του κεφαλιού τους! Όταν ο Ξέρξης μήνυσε στον Λεωνίδα ότι έχει τόσους τοξότες ώστε τα βέλη τους θα… καλύψουν τον ήλιο πήρε την απάντηση: Καλύτερα, έτσι θα πολεμάμε υπό σκιάν!
Τι θέλει να μας πει δηλαδή ο κ. Ερντογάν; Ότι εκείνα που υπογράφει εκείνος με αυτούς που τους έχει πατημένους στο λαιμό, είναι καλώς καμωμένα και εκείνα που υπογράφει η Ελλάδα με νόμιμες, σταθερές και ανεξάρτητες κυβερνήσεις είναι άκυρα; Αυτά θέλει να πει στην κα Μέρκελ και στην Ευρώπη; Μόνο ηλίθιοι μπορούν να υιοθετήσουν αυτές τις αντιλήψεις. Ή ότι η Ελλάδα δεν φάνηκε συνεπής στο «Μορατόριουμ» του Αιγαίου. Αλλά η Ελλάδα απέσυρε και εκείνη τον στόλο της. Δεν είχε όμως καμιά υποχρέωση να σταματήσει την κρατική της λειτουργία και τις διαχρονικές διπλωματικές της επαφές με τα άλλα κράτη.
Σαν το… κακομαθημένο παιδί, σαν ο τελευταίος «γαβριάς», λέει ότι κι αυτός θα… κάνει ό,τι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι τον έμαθαν εκείνοι που του πουλάνε όπλα αβέρτα, ή εκείνοι που… τσιγκουνεύονται στις κυρώσεις που πρέπει!
Αυτός ο κακοήθης νομίζει ότι όλα είναι όπως η… ανυπεράσπιστη Αγιά Σοφιά, που άφοβα την έκανε Τζαμί, όπως τις παλιές εποχές των βαρβαροτήτων και ανερυθρίαστα πηγαίνει τις Παρασκευές να προσκυνήσει… τουρλόκωλα τον Αλλάχ κάτω από τις «καλυμμένες με κουρτίνες» χριστιανικές εικόνες! Οποία υποκρισία. Εκείνοι οι βάρβαροι δεν θα δίσταζαν να τις καταστρέψουν. Ας το κάνει λοιπόν!
Κοντολογίες ο κ. Ερντογάν έγινε… «μπαρούτι» από την υπογραφή της Ελληνο-Αιγυπτιακής συμφωνίας για την Α.Ο.Ζ. τους και απλά αλυχτάει ασυνάρτητα, ακυρώνοντας μάλιστα τις Ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τον ίδιο σκοπό. Θύμωσε ο Αγάς!

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΩΝ!..
Όταν λέμε ότι διαλύουμε κάτι, εννοούμε φυσικά κάτι το υπαρκτό, διότι τα ανύπαρκτα ούτε κατασκευάζονται ούτε και διαλύονται. Άκουσα την καταπληκτική διαπίστωση Συριζαίου ότι οι καταστροφικές πλημμύρες της Εύβοιας οφείλονται στο ότι η παρούσα κυβέρνηση… διέλυσε με κομματικά κριτήρια την… «Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας»!
Θεέ και Κύριε! Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η υπηρεσία, η σημαντικότατη κρατική υπηρεσία, υπάρχει από την εποχή που επικεφαλής της βρίσκεται ο αεικίνητος και πανταχού παρών κ. Χαρδαλιάς. Ποιος δεν θυμάται τη δήλωση κι αν δεν την θυμάται ας ψάξει να τη βρει, του… ανάλογου του Χαρδαλιά ύστερα από το… ολοκαύτωμα του «Ματιού»;
Αυτός ο κύριος, αν υπήρχε τότε η ανάλογη της σημερινής «Πολιτική Προστασία», θα έπρεπε να είναι από τότε προφυλακισμένος, αλλά όπως είπαμε δεν υπήρχε εν λειτουργία τέτοιος θεσμός και γι’ αυτό κυκλοφορεί ελεύθερος και περήφανος, όπως και άλλοι, επειδή εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους, κουβαλώντας στην πλάτη τους 102 νεκρούς και πολλούς τσουρουφλισμένους.
Αφήστε τα λοιπόν και μη κάνετε συγκρίσεις, βγάζοντας και γλώσσα από πάνω.
Προσκυνάμε στη μνήμη των οκτώ που χάθηκαν στη νεροποντή, αλλά παράλληλα συγχαίρουμε για την διάσωση των άλλων από την πανέτοιμη «Πολιτική Προστασία», η οποία ήταν παρούσα με κάθε υπαρκτό μέσο. Αλλοίμονο δε αν είχε εκπέμψει το 112 εκείνη τη στιγμή. Θα είχαν ξεπεράσει σε αριθμό τους νεκρούς του Ματιού!
Γι - Πας