ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η…ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!
Δεκαπενταύγουστος 2020. Δύο πολύ μεγάλοι εχθροί έρχονται αντιμέτωποι στην πατρίδα μας με την Παναγία την μεγάλη Μάνα της Ελλάδας στην θρησκευτική της Πίστη, αλλά ταυτόχρονα και την Υπέρμαχη Στρατηγό, τον μοναδικό Άνθρωπο που βρίσκεται και «σωματικά» δίπλα στον Μονογενή Της. Αυτή η Μάνα και Στρατηγός είναι φωλιασμένη στις ψυχές των Ελλήνων, που όχι μόνο την πιστεύουν, αλλά και συρρέουν στο Προσκύνημα της Κοίμησής Της όπου κι αν βρίσκονται, σ’ οποιοδήποτε σημείο της Γης.
Φέτος οι υγειονομικοί, ύστερα από μία μικρή ανάπαυλα και ανάσα βρίσκονται ξανά στις επάλξεις αγωνιζόμενοι εναντίον της σύγχρονης κατάρας της ανθρωπότητας, της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ελλάδα, ύστερα από την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, που προκάλεσε την έκπληξη και τα πολύ ευμενή σχόλια από όλον τον χειμαζόμενο κόσμο, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ξανοιχτεί στον Τουρισμό και στον κόσμο που ονειρεύονταν να κάνει διακοπές στις ομορφιές μιας τέτοιας χώρας προικισμένης όχι μόνο από την φύση αλλά και από την καθαρότητά της στον κορωνοϊό. Άλλωστε είχε μεγάλη ανάγκη για τις δουλειές και τα έσοδα.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν βρέθηκε αντιμέτωπη με τα εισερχόμενα κρούσματα, τα οποία άρχισαν να εισρέουν πρώτα μεν από την απότομη έξαρση στα Βαλκάνια και ύστερα από τις άλλες περιοχές της γης. Επειδή αυτό αναμένονταν αντιμετωπίστηκε σχετικά αποτελεσματικά. Εκείνο που δεν αναμένονταν σε τόσο μεγάλη έκταση ήταν η απότομη αλλαγή στην υπευθυνότητα που είχαν επιδείξει όλοι οι Έλληνες στην πρώτη φάση, ηλικιωμένοι και νέοι.
Φαίνεται πως σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και κάποια διαχυθείσα, ίσως και ύποπτα, εκδοχή ότι ο φόβος και οι εφαρμοσθείσες τακτικές δεν ήταν πραγματικές. Αυτό φυσικά έδρασε επικίνδυνα, ιδιαίτερα στους ενοχλημένους από την «κλεισούρα» νέους! Ας ελπίσουμε ότι και πάλι οι πολίτες θα κάνουν αυτά που πρέπει.
Είχαμε όμως αυτές τις μέρες ειδικά και μια νέα επίθεση από τον γνωστό γείτονά μας, που έχει φρυάξει, διότι, έστω και μειωμένο, εμείς είχαμε και πάλι τουρισμό και αναγνώριση προόδου μέσα στην Ε.Ε., της οποίας αποτελούμε ένα ισάξιο μέλος, που απολαμβάνει ό,τι προκύπτει από αυτήν την μεγάλη οικογένεια.
Ο αμήχανος πλέον ηγέτης τους, έχοντας… «ερευνητικά» σκάφη και… «γεωτρύπανα», άχρηστα στην ουσία αυτήν την εποχή που, το πετρέλαιο… κατρακυλά, τα χρησιμοποιεί τόσο εναντίον της άοπλης Κύπρου, αλλά τελευταία και εναντίον της… «ένοπλης» Ελλάδας απλά και μόνο για εσωτερικούς λόγους και για εντυπώσεις!
Η Ελλάδα με τις ένοπλες δυνάμεις της όλες στο πόδι και με το δάχτυλο στη σκανδάλη, δείχνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε εκβιασμούς από την γνωστή για τις βλέψεις της εναντίον της, Τουρκία.
Δεν είναι μόνη της και η διπλωματία της ξεδιπλώθηκε σε όλες της τις διαστάσεις με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Υπέγραψε με την Ιταλία συμφωνία για τις Α.Ο.Ζ. τους με την Ελλάδα, αλλά κυρίως με την Αίγυπτο που έκανε τον Ερντογάν να… βγάλει καντήλες. Η Υπερμάχος Στρατηγός της Ελλάδας την καθοδηγεί αποτελεσματικά.

Η… ΜΑΣΚΑ!
 Όλο και τείνει παντού να καταδειχτεί ότι η μάσκα θα αποτελέσει από τούδε και στο εξής ένα απαραίτητο εξάρτημα των κυκλοφορούντων πολιτών. Και είναι επόμενο στην αντίληψη του καθένα ότι αποτελεί στοιχείο προστασίας γι’ αυτόν που την φορά, αλλά κυρίως στοιχείο αποτροπής για τους πέριξ, δεδομένου του ότι οι πλείστοι φορείς είναι ασυμπτωματικοί και επικίνδυνοι μεταδόσεως του ιού όχι μόνο με το φτάρνισμα ή βήχα, αλλά και με την απλή ομιλία. Είχαμε πληροφορηθεί από την ειδησεογραφία πόσο εύκολα είχαν ξεκληριστεί ολόκληρες δομές υπερηλίκων, στην Αγγλία, τη Γαλλία και αλλού, αλλά είναι σαφές ότι όταν τα συμβάντα είναι μακριά τότε ο άνθρωπος θεωρεί ότι δεν πρόκειται να τον αγγίξουν. Η περίπτωση όμως της δομής του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης όπου ο νεαρός που γύρισε από τα καλοκαιρινά πάρτι «κόλλησε» τον πατέρα του, που εργάζονταν στην «δομή» και μολύνθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι ηλικιωμένοι της δομής στους οποίους… έπεσε αμέσως και το θανατικό έδειξε την αλήθεια.
Άραγε αυτό το παράδειγμα θα συνετίσει εκείνους που από κομματικό κυρίως φανατισμό διασπείρουν όσα διασπείρουν περί της ελλείψεως παντός κινδύνου;
Όσο για την «μάσκα», θα περάσει πολύς καιρός να αντιληφθεί ο κόσμος την χρήση της! Ελάχιστοι είναι εκείνοι που την χρησιμοποιούν όπως πρέπει και ιδιαίτερα στα λεγόμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ., όπου οι νεαροί εργαζόμενοι και τα αφεντικά τους νομίζουν ότι μια μάσκα στο πηγούνι αρκεί να αποτρέψει το «πρόστιμο», ή ακόμα εκείνα τα πλαστικά κατασκευάσματα! Χώρια οι κυκλοφορούντες με την μάσκα κρεμασμένη στο αυτί ή στην τσέπη!
Γι - Πας