ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ «ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ»!..
 Ύστερα από την έκκληση του Τούρκου βουλευτή του απόλυτα «δημοκρατικού» κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησα να θυμηθώ τις ωραίες στιγμές που περνούσα… αδελφωμένα, με τους Τούρκους των Σουλτάνων.
Τελικά είδα ότι εκείνος εννοούσε τις.. διηγήσεις των προγόνων μου, αφού στο μεταξύ έγινε μια επανάσταση των καλοπερασάκηδων Ελλήνων, που ζούσαν… αδελφωμένοι κάτω από τον «τουρκικό ζυγό».
Εκατό χρόνια ύστερα από την προαναφερθείσα επανάσταση, το νεοσυσταθέν Ελληνικό κράτος με τον Ελληνικό αμιγή από Έλληνες στρατό, συνέτριψε την αντίσταση του Μπιζανίου και απελευθέρωσε τους αμέσως προγόνους μου, που πανηγύρισαν έξαλλοι στην πλατεία των Ιωαννίνων γεμίζοντας την με τα υποχρεωτικά φέσια που φορούσαν.
Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος Δάσκαλος του απελευθερωμένου χωριού μου κι’ έμεινε εκεί σαράντα χρόνια.
Όταν ήμουν σε θέση να καταλαβαίνω, άκουσα τις διηγήσεις για τον Τούρκο τσιφλικά Περτέφ Παπατζιάν και την «αδελφοσύνη», με την οποία μάζευε τους κόπους πάμφτωχων… Ελλήνων «αδελφών» του!
Μία άλλη διήγηση ήταν αυτή του Παππού από την μάνα μου, κατά την οποία βοσκώντας το κοπάδι με τα πρόβατά του στο κοινοτικό βοϊδολίβαδο, ένας Τούρκος πήγε να τον διώξει, ισχυριζόμενος ότι το λιβάδι του ανήκει. Ο παππούς παρά το μικρό «δέμας» του, τον καταχέριασε με αποτέλεσμα να εισπράξει τρίχρονη φυλακή στα μπουντρούμια του Κάστρου των Γιαννίνων.
Δεν έτυχε να έχω άλλες αφηγήσεις για την… «αδελφοσύνη» που ισχυρίζεται ο Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν!
Δεν μπορώ όμως να αρνηθώ το περιεχόμενο και τα αίτια της επανάστασης του 1821, η οποία πραγματοποιήθηκε με τόσο ηρωικό τρόπο από εκείνους τους γενναίους προ-προγόνους μου.
 Αλήθεια! Αντί να εντρυφά μόνο σε αυτά, που τον βάζει να …χαύτει ο «δημοκρατικός» πάτρωνας του, μιας και φαίνεται να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή, δεν ασχολείται και λίγο με αυτή την επανάσταση των επί τέσσερις αιώνες αδελφικά διαβιούντων με τους Τούρκους Ελλήνων;
Ντιπ τίποτα δεν κατάλαβε; Ας διαβάσει και λίγη Ελληνική Ιστορία, η οποία δεν αρχίζει από την εποχή των αγρίων Σελτζούκων του Ερντογάν. Το… Αιγαίο του πήρε το όνομα από τον Βασιλιά Αιγαία, που πνίγηκε περιμένοντας τον γιό του Θησέα!
Εγκρίνει τάχα αυτός ο βουλευτής του Τούρκικου Κοινοβουλίου τα καμώματα του Ερντογάν με την Αγία- Σοφία και το «Μοναστήρι της χώρας»;
Δεν νομίζει ότι αυτές οι βεβηλώσεις πολιτιστικών μνημείων μεσορανούντος του 21ου αιώνα είναι βαρβαρότητες οι οποίες δεν είναι δυνατό να συγχωρεθούν από κανένα πολιτισμένο άνθρωπο; Για ποια αδελφοσύνη επομένως μιλάει;
Ο Ερντογάν και η αφεντιά του δεν έχουν άλλους χώρους για προσευχή και χρειάζεται να βεβηλώνουν, πολιτιστικά μνημεία και Μουσεία, για τα οποία κατά τη γνώμη μου ούτε ο «Προφήτης» δεν θα συμφωνούσε; Μη μας θυμίζετε οθωμανικές «αδελφοσύνες» κύριε βουλευτά! Φτάνει.
 ΑΦΑΝΕΙΣ… ΝΙΛΕΣ!
  Αλήθεια, πιστεύουν οι Συριζαίοι πώς κάνουν  αντιπολίτευση με τέτοιες… κοτσάνες; Ότι δηλαδή αυτό που επιτεύχθηκε στο συμβούλιο των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. για τις κυρώσεις- πολύ καυτερές γι’ αυτήν- εναντίον της Τουρκίας, εάν συνεχίσει τις παραβατικές συμπεριφορές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, όταν το… έλεγαν εκείνοι;
Ξεχνούν ότι τότε ακόμη και η Μέρκελ και οι Ιταλοί και οι σοσιαλιστές Ισπανοί ήταν εναντίον πάσης κυρώσεως; Και ήταν γνωστοί οι λόγοι των επιφυλάξεων των κρατών που προμηθεύουν την Τουρκία με δισεκατομμύρια αξίας παντός πολεμικού υλικού.
Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να άρει άμεσα αυτές τις επιφυλάξεις; 
Ασφαλώς και ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν τούτοις, ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ σιγά-σιγά και όσο ο Ερντογάν έπεφτε στη «φάκα» κατάφεραν όλα τα ακατόρθωτα!
Η Μέρκελ να γίνει απολύτως σαφής υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, ως προεδρεύουσα αυτό το εξάμηνο. Ο Μπορέλ επίσης, παρά τα όσα είπε στο ανοιχτό μικρόφωνο, ήταν εκείνος που ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση των υπ. των Εξωτερικών.
Ο Αυστριακός, ο Ιταλός, ο Ισπανός και άλλοι ξεκαθάρισαν τη θέση τους υπέρ ημών, ενώ ο Μακρόν είπε ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν ακούει μόνο στις πράξεις και γι΄ αυτό εκείνος συμμετείχε ενεργά στις ασκήσεις.
Ακόμα και ο Τραμπ πήρε την γραμμή της Μέρκελ, τηλεφωνώντας και στους δυο… «αντιμαχόμενους» και δυο φορές στον Μητσοτάκη.
Ήταν επόμενο ο Ερντογάν, εν όψει της «πιθανής» οπισθοχώρησής του να …βγάζει φωτιές!
Δεν τα βλέπουν αυτά οι Συριζαίοι, τουλάχιστον να σιωπούν, αντί πολλές φορές να δείχνουν «διαφωνούντες», όπως έγινε με την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο;
Δεν είδαν την νίλα της Τούρκικης αεροπορίας με τα ελληνικά F16 που πήγαν στην Κύπρο χωρίς να τα πάρουν χαμπάρι και στην επιστροφή έκαναν το …μεγάλο κόλπο στους Τούρκους;
Η εποχή που κάποιοι… ειδοποιούσαν τους Τούρκους για τα επιβατικά αεροπλάνα που προσγειώνονταν στη Λευκωσία πέρασε ανεπιστρεπτί.
Γι - Πας