ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ- ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ… ΚΕΡΔΗ!

 Να υπενθυμίσω κάτι στον Τούρκο συνεταίρο του Ερντογάν, ο οποίος με… πολύ μεγάλη ζέση ορέγεται τα Δωδεκάνησα και μάλιστα κατηγορεί κάποιους προκατόχους του ότι μας παραχωρήθηκαν… παράτυπα και τους «ανήκουν»!
Ως γνωστόν οι Τούρκοι δεν συμμετέχουν σε πολέμους, που δεν περιλαμβάνουν σφαγές εκ του ασφαλούς. Έτσι, κάνοντας την πάπια, με τον Γερμανό Πρεσβευτή Φον Πάπεν, δεν συμμετείχαν στον φθοροποιό σε ζωές και καταστροφές δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντίθετα η μικρή και ατρόμητη σε κάθε δύναμη Ελλάδα συμμετείχε στο πλευρό των συμμάχων εναντίον του Άξονα και μάλιστα κατήγαγε την πρώτη νίκη εναντίον των σιδερόφρακτων μεραρχιών του Μουσολίνι στα βουνά της Αλβανίας, απελευθερώνοντας την Βόρειο Ήπειρο.
Δεν έχει σημασία το ότι ύστερα με την κάθοδο και του Χίτλερ η Ελλάδα υποδουλώθηκε και συνέχισε την επίσης ηρωική αντίσταση εναντίον και των δύο κατακτητών. Σημασία έχει ότι στο τέλος οι «σύμμαχοι» νίκησαν και η Ελλάδα βρέθηκε με το μέρος των νικητών, οι οποίοι είχαν χρέος να την συμπεριλάβουν στα… «κέρδη», εφόσον είχε υποστεί και εκείνη όλες τις ανθρώπινες και υλικές καταστροφές. Η Ελλάδα προτιμούσε την Βόρειο Ήπειρο, την οποία και είχε ηρωικά απελευθερώσει από την συμμαχία Αλβανών και Ιταλών. Οι «σύμμαχοι» νικητές όμως προσβλέποντες σε… άλλα πράγματα, όπως και με την Τουρκία, προτίμησαν να παραχωρήσουν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα που κατέχονταν από τους ηττημένους Ιταλούς και κατοικούνταν από Έλληνες. Πού βρίσκει ο τωρινός νταής Τούρκος συνεταίρος του Ερντογάν την συμμετοχή των Τούρκων σε αυτά; Και μάλιστα όταν οι ραχατλήδες προγονοί του απολάμβαναν τα αγαθά της μη συμμετοχής τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Μπορεί ύστερα να εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους δίπλα από την ΕΣΣΔ, αλλά αυτό δεν τους δημιουργεί κανένα δικαίωμα εναντίον της ηρωικής Ελλάδας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ!..
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι από τους 13.000 ενοίκους ενός καταυλισμού, ο οποίος είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες μιας… «τυχαίας» πυρκαγιάς, δεν κάηκε ούτε μία φτέρνα κανενός από τους τρέχοντες να τον εγκαταλείψουν;
Το τι έγινε είναι πασιφανές! Το από ποιους έγινε είναι επίσης πασιφανές και μέλει να αποδειχθεί.
Εκείνο που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους αυτούς τους δυστυχείς είναι το ότι δεν μπορούν να εκβιάζουν ένα οργανωμένο κράτος για το πού θα εγκατασταθούν. Το κράτος αυτό δεν τους προσκάλεσε, αλλά και πάλι με εκβιαστικό τρόπο που είναι γνωστός ως «διακίνηση» επί πληρωμή, τους περισυνέλεξε από εκεί και με τον τρόπο που ήρθαν και προσπαθεί με ό,τι του είναι δυνατό να στεγάσει την δυστυχία τους.
Μπορεί να έχουν απέραντη και αξιοσέβαστη δυστυχία, έχουν όμως και μυαλό να βλέπουν και να σκέπτονται ότι τα «πλούσια» ευρωπαϊκά κράτη για δικούς τους λόγους έκλεισαν τα σύνορά τους γι’ αυτούς. Ας αφήσουν επομένως τα εκβιαστικά νταηλίκια τους για εκείνους που φταίνε για την δυστυχία τους και ας μην επηρεάζονται από το κάθε καρυδιάς καρύδι που έχει παρεισφρήσει στις τάξεις τους και δεν έχει καμιά σχέση με την δική τους δυστυχία. Αυτοί δεν έχουν καμία επίσης νόμιμη τύχη και θα επιστρέψουν απ’ εκεί που ήρθαν. Και αυτό γίνεται. Εκεί που υπάρχουν νόμοι αυτοί και ισχύουν και εφαρμόζονται.
Θέλω επίσης να πω στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας ότι και αυτοί θα πρέπει να σταματήσουν τους εκβιασμούς. Κάποιοι… έχουν θησαυρίσει! Ας μην κάνουν λοιπόν τον πολυχορτασμένο κι ας βλέπουν ότι τους τελευταίους μήνες μεταφέρθηκαν αρκετές χιλιάδες προσφυγομεταναστών και ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μπει κάποια τάξη για την οποία οι ηγεσίες τους δεν βοηθούν καθόλου. Δεν βλέπουν ότι η πατρίδα προσπαθεί σε πολλά ταμπλό να αμυνθεί για την ακεραιότητα των συνόρων της, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ίδιοι; Δεν θα ασχοληθώ βέβαια εδώ με την αλλοπρόσαλλη αντιπολίτευση, η οποία εν πολλοίς είναι υπέρ των… ανοιχτών συνόρων για όλους, πρόσφυγες, μετανάστες και… κατακτητές ακόμα! Δεν πολεμούν, λέει!
Γι - Πας