ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ;
 Επιτέλους ξυπνήστε συμπολίτες και συγγνώμη για την προστακτική. Βλέπετε η έστω και παρελθούσα επαγγελματική μου ιδιότητα επιτρέπει αυτήν την προστακτική που βγαίνει από τα… έγκατα της ψυχής μου! Κι όταν λέω συμπολίτες εννοώ τους απανταχού της Ελλάδος.
Δεν θέλω να πιστέψω ακόμα ότι σε σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας εντάχτηκε και η πανδημία στις κομματικές προτιμήσεις εκάστου, αν και οι προσπάθειες των αντικυβερνητικών ηγεσιών προς τα εκεί κατατείνουν κι όπως φαίνεται δεν έχουν άλλα μέσα και τρόπους να αντιπολιτευτούν!
Ο κ. Κουτσούμπας επί παραδείγματι, δεν αρκέστηκε στο ότι οι έστω και ολιγάριθμες συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται επίσημα από το κόμμα του, δεν… κυνηγήθηκαν μεν, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι συντήρησαν και δυνάμωσαν στην ολοένα αυξανόμενη έκταση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα εκεί που έχει κάποιο λόγο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, κλπ.
Εν τούτοις απηύθυνε στον Πρωθυπουργό την φράση: Δεν ντρέπεστε; Επειδή τόλμησε να πει ότι φέτος δεν θα υπάρξει πορεία για το Πολυτεχνείο! Αλήθεια δεν ντράπηκε ο κ. Κουτσούμπας ν’ απευθύνει δημόσια αυτήν τη φράση;
Λησμόνησε ο κ. Κουτσούμπας ή κάνει πως λησμόνησε ότι φέτος δεν έγινε η καθιερωμένη περιφορά των επιταφίων; Ότι το Πάσχα γιορτάστηκε με κλειστές εκκλησίες, ότι δεν γιορτάστηκε πανηγυρικά η 25η Μαρτίου, η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ότι πρόσφατα ακόμη δεν γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου, όπως έπρεπε για να τιμηθεί το έπος του 1940 και η μνήμη των 8.500 παλληκαριών που έπεσαν υπερασπίζοντας την πατρίδα στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου, δοξάζοντας την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη; Όλα αυτά με απόφαση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και τη σύμφωνη γνώμη όλων των Ελλήνων, μηδέ της Εκκλησίας εξαιρουμένης. Απ’ ό,τι θυμάμαι και με τη… σύμφωνη γνώμη και του κ. Κουτσούμπα!
Τώρα καλείται ο κ. Μητσοτάκης να… ντρέπεται, επειδή η κυβέρνησή του αποφάσισε να μη γίνει η… πορεία του Πολυτεχνείου, στην οποία ως γνωστόν κάθε χρόνο γίνονται από κουκουλοφόρους εκτεταμένα επεισόδια, ενώ η πανδημία… θερίζει ζωές.
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ επομένως ο κ. Κουτσούμπας και οι άλλοι να έχουν… αντιρρήσεις;

ΤΑ… ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!
 Και επειδή η άποψη της κομματικοποίησης της πανδημίας… σηκώνει νερό και κάθε μέρα τα γεγονότα δικαιώνουν αυτήν την άποψη, θα συνεχίσω σήμερα λέγοντας ότι εδώ στην Ελλάδα καλό είναι να μην παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ο Τραμπ στην Αμερική να… έπαιξε με τον χυδαίο τρόπο που έπαιξε μη λογαριάζοντας ούτε λοιμωξιολόγους ούτε θύματα, έχασε όμως τις εκλογές από έναν αντίπαλο, που όλοι πίστευαν ότι θα… τον κάνει μια χαψιά!
Είχε καταφέρει να πείσει τους φανατισμένους του κόμματός του ότι… δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι και να υπάρχει ο Τραμπ θα τον κατατροπώσει, ότι δεν χρειάζεται μάσκα, κλπ., κλπ.!
Εν τούτοις τα νεκροταφεία της Αμερικής γεμίζουν από νεκρούς, ο αριθμός των οποίων έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, όπως και ο αριθμός των κρουσμάτων και ο Τραμπ αγωνίζεται να πείσει τους συμπατριώτες του και τον κόσμο ολόκληρο ότι… αδικήθηκε στις εκλογές!
Αυτός ο τελευταίος, ο κόσμος ολόκληρος δηλαδή, πήρε μια βαθειά ανάσα που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τον απάλλαξαν από αυτόν τον τρελό, που έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο σε όλα τα διεθνή δρώμενα και μάλιστα πολύ σημαντικά όπως το κλίμα.
Εδώ όμως δεν είναι Αμερική και η κάθε διχόνοια είναι αποδεδειγμένο από τις παρελθούσες εποχές ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του λαού, όπως δείχνουν επίμονα όλες οι δημοσκοπήσεις, το έχει αντιληφθεί και τους έχει γυρίσει την πλάτη, εκτός από τους… τακτικούς πελάτες τους.
Και για μεν τα υπόλοιπα ζητήματα αυτό θα αρκούσε και ο κ. Κουτσούμπας το γνωρίζει από τα… μόνιμα ποσοστά του! Οι άλλοι όμως είχαν την τύχη να κυβερνήσουν προδίδοντας τις προσδοκίες του λαού που τους έδωσε αυτή την ευκαιρία. Τώρα ονειρεύονται αυτή την… ευτυχή γι’ αυτούς περίοδο και κάνουν πράγματα επικίνδυνα! Επικίνδυνα, επειδή η πανδημία δεν χρειάζεται μεγάλες μάζες. Αρκούν μόνο μερικοί ελαφρόμυαλοι να προκαλέσουν μεγάλο κακό. Αυτό φαίνεται από το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και την Αττική.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται η επίθεση στους υγειονομικούς, οι οποίοι αποδεικνύονται πραγματικά λιοντάρια παρά τις επιθέσεις, όπως η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων που δέχτηκε επίθεση από μία παράταξη και τους εκφραστές της.
Γι - Πας