ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!..
 Για μία ακόμα φορά θα αναφερθώ σε άρθρο του έμπειρου και πραγματικά προοδευτικού πρώην Πρύτανη κ. Χρήστου Μασσαλά με τίτλο «Προστασία της Ακαδημαϊκής ζωής» στον «Π.Λ.» της 15-1-2021. Και τούτο επειδή ο κ. Μασσαλάς με την ήπια «φωνή» του και την μακρά πείρα του αποφαίνεται επί των μέτρων, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν για την τήρηση της ευταξίας και ευπρέπειας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Ο Νομοθέτης, λέει ο κ. Μασσαλάς, είχε θεσπίσει το «άσυλο» για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θεωρώντας ότι οι Πανεπιστημιακές Κοινότητες, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, είναι σε θέση να τηρήσουν τις δύο αυτές ακατάλυτες προϋποθέσεις των πνευματικών αυτών δομών αυτοδιοικητικά και χωρίς την επέμβαση… τρίτων!
Η πρακτική των τελευταίων αυτών ετών απέδειξε την αδυναμία της τήρησης των προϋποθέσεων αυτών, επειδή πολλοί άλλοι, παρεξηγώντας την έννοια του «ασύλου» παρεισέφρυσαν στα Πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν καμία θέση σε αυτά προκαλώντας όχι μόνο αταξία και απρέπεια αλλά πολύ σημαντικές άλλες έκνομες ενέργειες με αποκορύφωμα την πρόσφατη διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Έτσι το «άσυλο»… ο ίδιος νομοθέτης, το Κράτος υποθέτω, κρίθηκε απαραίτητο να το καταργήσει. Κι όμως οι κακές συνήθειες των παντός είδους τρίτων παρανόμων και απολύτως άσχετων με τις Πανεπιστημιακές Κοινότητες κατέστησαν απαραίτητη την ύπαρξη κάποιας δομής, η οποία και θα ελέγχει τους… «έχοντας εργασίαν» και διακινούμενους εντός των Πανεπιστημιακών χώρων και κυριότατα τις σοβαρότατες έκνομες ενέργειες, που όλοι γνωρίζουμε και οι οποίες καταλήγουν είτε σε λεηλασίες είτε σε καταστροφές δαπανηρότατων εξοπλισμών. Εξοπλισμών απαραίτητων που αποκτώνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.
Απορώ επομένως πώς υπάρχουν πολιτικοί οργανισμοί οι οποίοι με διάφορα τερτίπια περί συντηρητισμού και προοδευτικότητας διαφωνούν με τις προσπάθειες της Πολιτείας για την διασφάλιση όλων των προαναφερθέντων και απορώ ακόμα περισσότερο με τους Πανεπιστημιακούς, ορισμένους εξ αυτών, οι οποίοι αρθρώνουν απολύτως ακαταλαβίστικες απόψεις!
 ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!..
 Μία πανηγυρική… αθώωση του κ. Δ. Αβραμόπουλου έκανε ο κ. Τσίπρας με την πρότασή του να προμηθευτεί η Ελλάδα με απ’ ευθείας συμφωνία από την Pfiser – Biontec αντικορωνοϊκά εμβόλια πέραν των 24 εκατομ. δόσεων, τα οποία μας αναλογούν από την συμφωνία της Ε.Ε. με την προαναφερθείσα εταιρία.
Ο κ. Αβραμόπουλος όταν ήταν Υπουργός Υγείας είχε παραγγείλει τότε περισσότερα αντιγριπικά εμβόλια με βάση τις προτάσεις των επιστημόνων για 2η δόση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάστηκε και έτσι τα εμβόλια, ως είδος μη επιστρεφόμενο… πήγαν στράφι! Ας είναι καλά ο Ελληνικός λαός, επειδή αν χρειάζονταν και δεν υπήρχαν τα εμβόλια, τότε ο κ. Αβραμόπουλος θα είχε κατηγορηθεί δίκαια για ασύγγνωστη αμέλεια.
Τώρα τα 24 εκατομμύρια δόσεων υπερκαλύπτουν τα δέκα εκατομμύρια του Ελληνικού πληθυσμού κατά δύο εκατομμύρια διπλών δόσεων (2Χ2=4). Άσε που δεν πρόκειται να εμβολιαστούν παιδιά από 0-15 ετών και φυσικά εκείνοι που αρνούνται τον εμβολιασμό… «εκ πεποιθήσεως» και αποτελούν δημοσκοπικά το 20% περίπου του Ελληνικού πληθυσμού (τουτέστι 2 εκατομμύρια).
Φυσικά σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου αυτοί θα πρέπει να είναι εκείνοι που πρώτοι πίεσαν τον κ. Τσίπρα για να κάνει την εμφανώς παράλογη δήλωσή του για αύξηση των παραγγελιών εμβολίων που θα… πεταχτούν!
Εδώ ισχύει το… «κόλπο» του Καποδίστρια ο οποίος έβγαλε στο λιμάνι τις πατάτες που ήταν άγνωστες στην Ελλάδα ως έδεσμα και διέταξε να φρουρηθούν «αυστηρά» από φρουρούς που θα έκαναν… τα στραβά μάτια! Οι πατάτες εξαφανίστηκαν από το λιμάνι το ίδιο βράδυ της «αυστηρής» φρούρησής τους, από εκείνους που είχαν κατηγορήσει τον Κυβερνήτη για… άχρηστη προμήθεια.
Ο κ. Μητσοτάκης και η Ε.Ε. συμπεριέλαβαν καλού – κακού και τους αντιρρησίες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας ή δεν το πρόσεξε ή απλά φωνάζει για να κάνει αντιπολίτευση!
Γι - Πας