ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο… ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Από τα 10 του χρόνια… έφαγε τον φασισμό με το… «κουτάλι» και τον… γνήσιο του Μουσολίνι και τον… πιο «ραφινάτο» του Χίτλερ. Ύστερα θρασύτατα θέλησε να σπουδάσει στην μετεμφυλιοπολεμική Αθήνα, που σαν «παρθένο» οργανισμό, τον… φιλοδώρησε, λίγο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις με έναν καραμπινάτο τύφο.
Εκείνος συνέχισε απτόητος και πεισματάρης μετά την επιτυχία, τις σπουδές του σε απερίγραπτες συνθήκες τα δυο πρώτα χρόνια και βελτιωμένες κατά πολύ τα υπόλοιπα τέσσερα στην Φοιτητική Εστία Τοσίτσα της Κάτω Κηφισιάς, μαζί με συμπατριώτες κατατρεγμένους από την ίδια φτώχεια!
Στα συλλαλητήρια για την Κύπρο τότε μπροστάρης με την Ελληνική νεολαία να φωνάζει «Κύπρος – Ένωσις» μπροστά από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Πανεπιστημίου, όπου στεγαζόταν ξένες αποστολές. Κάποια στιγμή οι αντλίες έριχναν νερό και πίσω τους οι αστυφύλακες με τα γκλομπ. Εντάξει!
Στο τελευταίο έτος των σπουδών του, νάσου ο… γαλαντόμος Παπανδρέου (Γέρος) να θεσπίζει υποχρεωτικά ένα χρόνο υπηρεσία στην ύπαιθρο για τους αποφοίτους της ιατρικής, με ποιο δικαίωμα τάχα και με ποια συμβολή του Κράτους στις σπουδές του; Παρά τις φοιτητικές αντιδράσεις αυτό έκτοτε συνεχίζει να υπάρχει ως… κρατικός θεσμός!
Στον στρατό χαρακτηρίστηκε αριστερός και έγινε προσπάθεια να του στερηθεί το δικαίωμα του δοκίμου αξιωματικού, όπου επί 2,5 έτη υπήρχε μισθός, χρήμα! Ύστερα από την αποτυχία αυτής της προσπάθειας ήρθε η ειδικότητα και πάλι με στερήσεις τα πρώτα χρόνια.
Στα Γιάννενα κυνηγήθηκε από το εγχώριο κατεστημένο και όταν στα 1981… ήρθε επιτέλους η «Δημοκρατία» τον εκδικήθηκε για το… «φασιστικό» παρελθόν του και στερήθηκε την θέση στην οποία υπηρετούσε με αφοσίωση, εντιμότητα και ανθρωπιά!
Η επακολουθήσασα περίοδος είναι εκείνη που… θεσμοθέτησε το περίφημο «φακελάκι». Ο προμνησθείς ήδη είχε αποσυρθεί μακριά από αυτά. Έρχονται τώρα κάποια βουτυρόπαιδα να τον αποκαλούν «φασίστα»! Ήμαρτον.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!..
Τόχει φαίνεται η οικογένεια. Η μεν σύζυγος η κυρία Τασία, όταν ήταν αρμόδια υπουργός επί… πρώτης φοράς αριστεράς, δεν έβλεπε στην Ελλάδα μετανάστες, παρά κάποιους «λιαζόμενους», που εξαφανίζονταν! Όταν οι… «κουτόφραγκοι» την πήραν χαμπάρι, έκλεισαν τα σύνορα και δημιουργήθηκε η… «Ειδομένη», που εξευτέλισε την Ελλάδα ανά την οικουμένη.
Τώρα ο σύζυγος, ο κ. Δρίτσας, βγάζοντας τα απωθημένα του… «τρίτου γύρου» της Ελληνικής Αριστεράς, δηλώνει «φόρα παρτίδα» ότι η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν! Θα πω στην τύχη λίγα: Δύο ανήλικα, όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας τους στην πόρτα του σπιτιού τους, ύστερα από το φιλί που τους έδωσε φεύγοντας για τη δουλειά του, δεν τρομοκρατήθηκαν, μολονότι έκτοτε χρειάστηκε να αστυνομεύονται σε κάθε τους κίνηση!
Ο διερχόμενος νεαρός Αξαρλιάν, ήταν μια «παράπλευρη απώλεια» και δεν τρομοκράτησε την έρμη τη μάνα του! Ο οδηγός του Μομφεράτου… καλά να πάθει, αφού οδηγούσε το αυτοκίνητο αυτού του… «τέρατος»! Ο επαγγελματίας φρουρός της Τράπεζας, επίσης καλά να πάθει. Ας έβρισκε άλλη δουλειά να κάνει!
Τι μας λέτε τώρα κύριε Δρίτσα μου! Πώς σας ξέφυγαν αυτά τα λόγια; Με βλακείες προσπαθήσατε να μπαλώσετε τα… αμπάλωτα! Τέλος πάντων και αυτή η τελευταία συγγνώμη στη Βουλή… κάτι λέει!
Κι όμως, ύστερα από αυτές τις φανερές… συμπαραστάσεις, η πλευρά του γνωστού απεργού πείνας ξερογλείφεται νομίζοντας ότι ο εκβιασμός κερδίζει έδαφος!
Κατ’ αρχήν θέλει άπαξ δια παντός ο δολοφόνος να μην αποκαλείται… δολοφόνος.
Άλλο και τούτο! Ας έρθει λίγο στη θέση του Δημάρχου Αθηναίων και να βρει εκείνος τον καλύτερο χαρακτηρισμό για τον δολοφόνο του πατέρα του!
Ύστερα ζητάει διακοπή της ποινής, επειδή η απεργία πείνας του… κλόνισε την υγεία!
Ειλικρινά τώρα, ποιος πραγματικός άνθρωπος δεν θέλει να συμπαρασταθεί σε έναν κινδυνεύοντα συνάνθρωπό του;
Προσπαθώντας να βρει τον αίτιο της… κακοδαιμονίας του δεν βρίσκει παρά τον ίδιο, που δεν θέλει να σιτιστεί και τον παρακαλεί ολόψυχα να διακόψει την απεργία του. Τόσο απλά!
Γι - Πας