ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ…
Μέσα στον… ορυμαγδό της μεγάλης πανδημίας, της μεγαλύτερης και επικινδυνότερης και φονικότερης κατά την μακρά επιβίωσή μου, παρατηρήθηκαν σε όλα τα επίπεδα της ενημέρωσης και τα… παρατράγουδα των άσχετων «έξυπνων» που όλα τα ξέρουν και το χειρότερο, όλα είναι σε θέση να τα σχολιάσουν!
Πιστεύουν ότι αυτό το τελευταίο το αποκτούν ως… δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων!
Αλήθεια, έχουν «δικές» τους απόψεις;
Είναι φυσικό τα άτομα αυτής της κατηγορίας να μην αντιλαμβάνονται ότι η… πανθομολογούμενη «εξυπνάδα» τους γελοιοποιείται.
Η παρούσα Κυβέρνηση, αντιληφθείσα από την αρχή την σοβαρότητα της κατάστασης, μάζεψε συλλήβδην ό,τι καλύτερο διέθετε η χώρα σε επιστημονικό δυναμικό στον συγκεκριμένο τομέα και τους ανέθεσε να δημιουργήσουν επιτροπή συνεδριάζουσα σε τακτά και έκτακτα διαστήματα, η οποία και θα αποτελεί τον κύριο σύμβουλό της για τη λήψη των εκάστοτε επιβαλλομένων μέτρων.
Τήρησε αυτόν τον κανόνα με θρησκευτική ευλάβεια.
Τα πολυάριθμα μέλη της επιτροπής, όπως γίνεται παντού, μπορεί να… τσακαριάζονταν για τις απόψεις τους, αλλά δείχνοντας παροιμιώδη σοβαρότητα, αποφάσιζαν ομόφωνα. Κι αν κάποιοι στην αρχή θέλησαν να σχολιάσουν τον… ίσον μεταξύ ίσων τεθέντα επικεφαλής της επιτροπής, αναγκάστηκαν να καταπιούν τη γλώσσα τους, από την συμπεριφορά του ίδιου του σεμνού επιστήμονα ως προς την… ισότητά του.
Όπως συμβαίνει πάντοτε η αλληλοενημέρωση μεταξύ των επιστημόνων παγκοσμίως είναι συνεχής και η προσαρμογή τους στα νεώτερα δεδομένα είναι επίσης συνεχής. Η εποχή του… Γαλιλαίου με την «προσαρμογή» του στις απόψεις της Ιεράς Εξέτασης ως προς την «κινητικότητα της γης» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι επιστήμονες πλέον με τα δικά τους αδιάσειστα στοιχεία επιβάλλουν τις απόψεις τους.
ΚΑΙ ΟΙ… «ΕΞΥΠΝΟΙ»!
Αυτό το δεδομένο οι… «έξυπνοι» δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούν. Πώς είναι δυνατό αυτοί οι… «παντογνώστες» να αποδεχτούν άγνοια σε κάτι, το οποίο και να μην είναι σε θέση να σχολιάσουν;
Έτσι εξαπολύουν στη διάθεση της κοινής γνώμης τις «εξυπνάδες» τους.
Πάντως, με τον προαναφερθέντα τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση κατόρθωσε να δράσει πολύ πιο αποτελεσματικά από τις κυβερνήσεις πολλών άλλων χωρών πιο προηγμένων τεχνολογικά και αναμφισβήτητα πιο έτοιμων ουσιαστικά στον τομέα αυτόν.
Έδειξε επίσης ότι η… «ποιότητα» των επιστημόνων της χώρας όχι μόνο δεν υστερεί, αλλά προηγείται κιόλας πολλές φορές.
Ο λαός αμήχανος αλλά σημαντικά και αναπάντεχα πειθαρχημένος… υποτάχτηκε στα εκάστοτε εξαγγελλόμενα μέτρα.
Δεν ήταν δυνατό οι «έξυπνοι» να δεχτούν τέτοια υποταγή, όταν μάλιστα τα μέτρα αυτά περιείχαν πολλές φορές… «αντιφάσεις» προερχόμενες από τις νέες μελέτες που γίνονται παγκοσμίως και τις οποίες οι συγκροτημένοι επιστήμονες λαβαίνουν και μελετούν αυθωρεί, μη διστάζοντες να αναπροσαρμόζουν τις δικές τους πρακτικές και δράσεις στα νέα δεδομένα.
Οι… «έξυπνοι» ανέβηκαν πια στα κεραμίδια και φωνασκούν ότι οι επιστήμονες «έχασαν τον μπούσουλα» και δεν ξέρουν τι τους γίνεται καλώντας τους λαούς να… προσέξουν τις δικές τους απόψεις, που βγαίνουν από τους ανά την υφήλιο «έξυπνους»!
Αυτό φυσικά αφορά όχι μόνο στην εφαρμογή ή μη των μέτρων, αλλά και για τα εμβόλια, εναντίον αυτού του επικίνδυνου ιού, τα οποία οι επιστήμονες απανταχού της γης κατόρθωσαν να ανακαλύψουν και παρασκευάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Αρωγοί των «έξυπνων» τέθηκαν και πολλοί κατά τεκμήριο «γνώστες», οι οποίοι παρασυρμένοι από κάποιους άκρατους φανατισμούς λένε τις δικές τους βλακείες!
Εδώ ισχύει ο κανόνας: «Η ημιμάθεια χείρων της αμαθείας». Έτσι προκύπτουν με την συνδρομή καραδοκούντων πάσης φύσεως εκμεταλλευτών της ανθρώπινης βλακείας, τα περίφημα κορωνοπάρτυ… διοργανούμενα περιέργως σε «συριζοπόλεις» και «συριζοσυνοικίες» έχοντας την ανάλογη στήριξη!..
Γι - Πας