ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!..
 Κάποια κυρία, δεν ξέρω αν της ταιριάζει και το πρόθεμα κυρία, φλεγομένη να εμφανιστεί στην T.V. ανακάλυψε ότι υβρίζοντας χυδαία κάποιον διακεκριμένο μπορεί να επιτύχει το… ποθούμενο! Έτσι και έγινε. Αυτή η κυρία παρακολουθούσε την αγωνιστική διαδρομή ενός κοριτσιού, που χρόνο με τον χρόνο πετύχαινε διακρίσεις στο «τένις» που δεν τις είχε καταφέρει καμιά άλλη Ελληνίδα και έτσι η T.V. παρουσίαζε αυτές τις διακρίσεις που ενδιέφεραν όλους τους Έλληνες κάνοντάς τους υπερήφανους.
Στο τέλος αποδείχτηκε ότι αυτό το κορίτσι είχε και μία «σχέση» με τον κ. Κων/νο Μητσοτάκη, γιο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό ήταν! Συριζαία βουλευτίνα ούσα η εν λόγω «κυρία» και εναρμονιζόμενη με τον… «Εθνικό υβριστή» και όργανο του αρχηγού του κόμματός της κ. Κ. Βαξεβάνη άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Μαρία Σάκαρη δείχνεται από την T.V. όχι για τις αγωνιστικές της επιτυχίες, αλλά επειδή είναι… «γκόμενα» (sic) του γιου του Πρωθυπουργού! Τι αρρωστημένα μυαλά Θεέ μου.
Και αντί ο τ. Πρωθυπουργός αρχηγός της να την βάλει με αυστηρότητα στη θέση της… χαχανίζει μαζί της!
Λες και το άλλο… παιδί θαύμα του Ελληνικού τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ή μακάρι ο δικός μας Στέφανος ο Ντούσκος έχουν την ανάγκη κάποιου… «γκομενιλικιού» για να τους δείξει η T.V.
Ούτε γνωρίζω αυτήν την «κυρία», ούτε και με ενδιαφέρει να την μάθω. Απλά αναφέρω το περιστατικό για να δείξω πως άνθρωποι χωρίς καμία διάκριση στον τομέα τους ζηλεύουν αυτούς που διακρίνονται! «Τα αγαθά κόποις κτώνται»… «κυρία» μου…
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ!
 Από την αρχή ακόμα της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχαν στην πατρίδα μας πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές, οι οποίες σε βαρύτητα ήταν απείρως μεγαλύτερες και καταστροφικές από αυτές του «Ματιού» και της «Μάνδρας», όπου κάηκαν ζωντανοί 103 άνθρωποι και πνίγηκαν 24 αντίστοιχα.
Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν λειτουργούσε σωστά ο Κρατικός μηχανισμός.
Κι όμως δεν λειτούργησε, αλλά αντίθετα διαπιστώθηκαν ολιγωρίες τρανταχτές, που ακόμα διερευνώνται από την Δικαιοσύνη.
Η μία δήλωνε ότι απλά της… έτυχε στην βάρδια της. Ο άλλος, αρμόδιος της πολιτικής προστασίας δήλωνε… αναρμοδιότητα και αποχωρούσε! Ο τρίτος πίεζε αυτόν που ανέλαβε την διερεύνηση να τα… «κουκουλώσει» και ων ουκ έστιν αριθμός, σε ένα μέρος δίπλα από την θάλασσα, όπου πέθαναν κάποιοι που κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί σε αυτήν, επειδή δεν βρέθηκε κάποιος να κινητοποιήσει κάθε πλωτό μέσον να προστρέξει.
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ γλίτωσε με αυτόν τον τρόπο 300 χιλ. στρατιώτες από την Δουγκέρνη. Κινητοποίησε ο αθεόφοβος άοπλα ψαροκάικα μέσα στον ορυμαγδό του πολέμου και στις ορέξεις της «λουφτβάφε». Εδώ ο Τόσκας και οι άλλοι υπεύθυνοι τολμούν να κριτικάρουν τον Χαρδαλιά και τους άλλους που κάνουν σε κάθε περίπτωση τα αυτονόητα.
Είναι τόσο εμφανής η αναμονή κάποιας «καταστροφής» που δεν έρχεται, ώστε να τους κάνει γελοίους, χώρια βέβαια η αντιμετώπιση της πανδημίας για την οποία ο καθένας λογικός σκέπτεται τι θα γίνονταν αν κυβερνούσαν οι προαναφερθέντες…
Γι - Πας