ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ!..
 Κάποτε, σύμφωνα με το… καλαμπούρι για να μου συγχωρεθεί κάθε… «ρατσιστικός» χαρακτηρισμός, ένας «αράπης» κυνηγούσε έναν πιτσιρικά και ο διερχόμενος τυχαία ρωτάει τον πιτσιρικά: Γιατί τρέχεις κι εκείνος απάντα ότι πάει να… δείρει τον αράπη! Έκπληκτος ο διερχόμενος ρωτάει τον ακολουθούντα αράπη αν ο μικρός λέει αλήθεια. Εκείνος χαμογελώντας απαντά: Όποιος έχει μάτια βλέπει!
Έτσι λοιπόν φάνηκε ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, πάνω στην απελπισία του να αποκαλεί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι αποτελείται από… «ζόμπι» ενώ πλέον είναι γνωστό σε όλους από ποιους αποτελούνταν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Υπάρχει πλέον προηγούμενο. Υπάρχει η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» που κυβέρνησε τη χώρα επί τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια. Όταν αναφέρεται κάποιος σε αυτήν δεν τυμβωρυχεί, αλλά απλά κυριολεκτεί και ως υπεύθυνος πολίτης είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί σε ονόματα. Εγώ δεν έχω ανάγκη να το πράξω. Το έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή εφ’ όσον προκλήθηκε με τόση αυθάδεια από τον κ. Τσίπρα και πολύ καλά έκανε. Η σύγκριση είναι συντριπτική και… όποιος έχει μάτια βλέπει!
Έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας γελούσε τρανταχτά όταν η κ. Μέρκελ είχε επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές και ότι αυτό πλέον του στοιχίζει σε… δημοφιλία. Άρπαξε ο κ. Τσίπρας την ευκαιρία και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι… χαμογελούσε σε κάποια συνέντευξή του! Δεν κατάλαβε ακόμα το πώς κυβέρνησε ο ίδιος!
Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ!..
 Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται! Αυτή η λαϊκή ρήση έχει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση μιας χώρας. Αλλοίμονο σε αυτή τη χώρα, εάν σε οποιαδήποτε κρίση, όποιας φύσεως κι αν είναι αυτή, δεν έχει καλόν καπετάνιο.
Ο κ. Μητσοτάκης, με την έγκριση του λαού της, ανέλαβε την διακυβέρνηση της πατρίδας μας σε ώρα κρίσης.
Είχε προηγηθεί η επί τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια διακυβέρνηση της… πρώτης φοράς αριστεράς υπό έναν… πολλά υποσχόμενο άβουλο, όπως αποδείχτηκε νεαρό, ο οποίος ήθελε να μιλάει επαναστατικά αριστερά και να μασάει καπιταλιστικά δεξιά! Αυτά τα δύο δεν είναι δυνατό να συμβιβαστούν και γι’ αυτό η συμβία του δήλωσε σε μία από τις σπάνιες φορές που μιλάει ότι αναθυμούμενη αυτήν την περίοδο… κλαίει επειδή ο σύζυγός της δεν κατάφερε να κατακτήσει την «εξουσία»!
Πώς να την κατακτήσει όμως όταν από το ίδιο βράδυ της εκλογικής «νίκης», που με επιφύλαξη του έδωσε ο λαός, χωρίς αυτοδυναμία, αναγκάστηκε πανηγυρικά να συνεργαστεί με ένα από τα πιο τυχοδιωκτικά στοιχεία της δεξιάς;
Αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε σε ολόκληρη την τεσσεραμισοετία κατά την οποία ο λαός του έδωσε και δεύτερη ευκαιρία και προ παντός, εφ’ όσον προκλήθηκε με δημοψήφισμα του απάντησε, αν του βαστάει, να προχωρήσει «εκτός Ευρώπης»!
Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Και ο λαός τα θυμάται όλα, μα όλα! Και τον έστειλε εκεί που είναι. Είναι σαν τη λαϊκή φράση: «Τι να σου θυμηθώ κρομμύδι μ’ κάθε μπουκιά και δάκρυ»!
Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν διαχειρίστηκε με επιτυχία την… «συριζαϊκή κρίση», όπως και τις πολλές που ακολούθησαν, μεγάλες όπως αποδείχτηκε. Τον Έβρο, τις απειλές του Ερντογάν, τις πυρκαγιές και βέβαια την μεγάλη υγειονομική κρίση της πανδημίας. Και ξέρετε γιατί; Διότι ο κ. Μητσοτάκης βασίστηκε στην Ευρώπη και η Ευρώπη σ’ αυτόν. Ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται!
Γι - Πας