ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ!..

Στο Βερολίνο συναντήσαμε έναν θαυμάσιο φθινοπωρινό καιρό με τις ανάλογες ήπιες θερμοκρασίες χωρίς βροχές, πράγμα για το οποίο διαμαρτύρονται οι Βερολινέζοι.
Όπως πάντα, επειδή έτυχα και άλλες φορές προεκλογικές περιόδους, ακόμα και από την εποχή Σρέντερ, οι κολώνες είναι γεμάτες από τα πορτραίτα χαμογελαστών υποψηφίων και των δύο φύλων και στις φαρδιές μεσαίες πρασιές των βουλεβάρτων δεσπόζουν οι γιγαντοαφίσες. Τίποτε άλλο δεν μαρτυρά ότι επίκεινται γενικές εκλογές. Όλες οι προαναφερθείσες αφίσες τοποθετήθηκαν έτσι ώστε την επομένη να μην υπάρχουν.
Ο κόσμος και εδώ φαίνεται μουδιασμένος με την πανδημία και πολλοί είναι εκείνοι που κυκλοφορούν φορώντας τις μάσκες τους, ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους, ενώ για τους κλειστούς δεν συζητιέται.
Το προσωπικό πειθαρχημένο φοράει απαρέγκλιτα την μάσκα του κανονικά και όχι με διάθεση κοροϊδίας, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω φυσικά τι γίνεται με τους εμβολιασμούς. Γνωρίζω μόνο ότι οι μαθητές στα σχολεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εμβολιαστεί, χωρίς παρατράγουδα και χωρίς να ακούονται σοβαρές παρενέργειες. Ο καιρός επίσης ευνοεί την έξοδο υπερηλίκων ακόμα και εκείνων που αυτοεξυπηρετούνται με μηχανικά βοηθήματα.
Σήμερα (10/9) πήγα σε ένα μεγάλο και special super market όπου και φυσικά φορέσαμε μπαίνοντας τις μάσκες μας. Στο τμήμα των καταπληκτικών ψαρικών υπήρχε και Bistro, όπου μας ζητήθηκε και επιδείξαμε το διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού!
Αυτά για τους κ.κ. Λαζάρου και λοιπούς, οι οποίοι στην Ελλάδα θεωρούν εαυτούς… αναρμόδιους για να ζητήσουν και να ελέγξουν τα αρμόδια πιστοποιητικά κάνοντας τον… αστυνομικό! Όχι βρε παιδιά, ένας απλός μάγειρας ήταν αυτός που ήλεγξε τα δικά μας!
ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ…
 Το θέμα όμως δεν είναι οι αντιεμβολιαστές. Αυτοί υπάρχουν διεθνώς και δρουν ως… «παλαβοί», όπως πολύ προσφυώς τους χαρακτήρισε ο επίσκοπος Δωδώνης. Το θέμα εδώ, στην Ελλάδα εννοώ, είναι εκείνοι που τους υποθάλπουν και σε πολλές περιπτώσεις τους παρακινούν.
Αυτό διακρίνεται με σαφήνεια στις δηλώσεις κυρίως του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ, αλλά και των άλλων αρχηγών και αρχηγίσκων οι οποίοι, λες και περιμένουν τον προρρηθέντα, για να συνεχίσουν στο ίδιο σχεδόν τροπάρι. Όλοι ανεξαιρέτως!
Δηλώνουν με εμφανή αγαλίαση ότι ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να… πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χωρίς όμως να προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας.
Τουναντίον, όπου η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τον εμβολιασμό σε ομάδες όπου αυτός εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητος τότε, όλοι τους τάσσονται με το μέρος των απίθανων σε εφευρήματα αντιεμβολιαστών.
Και ερωτώ: Είναι δυνατό να μας πει κάποιος εκ των… περιχαρών αρχηγών και αρχηγίσκων τον τρόπο της επιβολής των εμβολιασμών; Μήπως με… καραμέλες; Μήπως με την υπόσχεση παραμυθιού, ενός καλού φαγητού ή μήπως κάποιας αύξησης του μισθού ή ακόμα και προαγωγής;
Το μόνο που αφήνεται να εννοηθεί είναι η αθρόα πρόσληψη αντικαταστατών τους και η… τοποθέτηση χάιδεμα των αντιδρώντων σε άλλες θέσεις… μη επικίνδυνες!
Ευτυχώς οι δικαστές, αναδεικνύοντας την σοβαρότητά τους, τάσσονται ομόθυμα εναντίον αυτών των ιδιαιτεροτήτων, που δεν έχουν θέση σ’ αυτήν την επικίνδυνη διεθνώς περίσταση.
Η θέση των έμμισθων σε άμισθη διαθεσιμότητα ή η με δικά τους έξοδα τακτική επιβεβαίωση της μη νοσήσεώς τους είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Τα άλλα είναι αστειότητες…
Γι - Πας