ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ…
Με πολλή μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα κατά την επιστροφή από το ταξίδι μου τον θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και έγκριτου Δικαστή και δικηγόρου Δημήτρη Ρίζου.
Ο Δημήτρης Ρίζος γέννημα και θρέμμα των Τζουμέρκων, έλκων την καταγωγή από τους Μελισσουργούς, όπου και διατηρούσε ανακαινισμένη κατοικία, κάτω ακριβώς από εκείνη του ομοχωρίου του Δημήτρη Τσοβόλα, έζησε τα πρώτα χρόνια με τις στερήσεις, που όλοι εμείς οι παλαιοί καλά γνωρίζουμε, στην Άρτα.
Θήτευσε για ένα διάστημα στο πολιτικό γραφείο του παλαιού Βουλευτού Καρατζένη και ακολούθως σαν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου. Ο δικαστικός κλάδος όμως τον έθελγε και αποφάσισε να τον υπηρετήσει με βαθειά συνέπεια. Έτσι υπηρέτησε κατά διαστήματα σαν Πρωτοδίκης και Εφέτης στα Γιάννενα, όπου άφησε εποχή με την περίφημη δίκη ενός τροχαίου ατυχήματος, κατά την οποία απέρριψε θαρρετά και εμπεριστατωμένα έγγραφο που του υποβλήθηκε στην… «Μακεδονική γλώσσα» ως ανυπόστατο συνταγμένο σε γλώσσα ανύπαρκτη ανά τον κόσμο. Ήταν τόσο εμπεριστατωμένο το σκεπτικό, ώστε να αποτελεί «δεδικασμένο», μέχρι τη… «συμφωνία των Πρεσπών»!
Ανήκε στην χορεία των δικαστών κατά την οποία η συνεπής και αδέκαστη άσκηση του δικαστικού λειτουργήματος δεν απέτρεπε την συμμετοχή εις τον «κοινωνικόν βίον» μιας περιοχής. Ο Δημήτρης ευτύχησε με την εκπαιδευτικό σύντροφό του Βούλα να αποχτήσουν δύο παιδιά την Θένη και τον Κώστα τα οποία εξελίχτηκαν σε θαυμάσιους επιστήμονες, ενώ ο Κώστας εξ «απαλών ονύχων» ακολούθησε με υψηλής στάθμης σπουδές τον δικαστικό κλάδο.
Ο Δημήτρης μετά την συνταξιοδότησή του, σύμφωνα με την νομολογία, εντάχτηκε στην μάχιμη δικηγορία και ζούσε μονίμως στα Γιάννενα. Διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις με τα κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τα δε άρθρα του στον Αθηναϊκό Τύπο («Καθημερινή») και στον «Πρωινό Λόγο» άφηναν εποχή για την άρτια κατάρτισή τους. Εκφράζοντας την βαθειά μου λύπη στην οικογένειά του, εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Ηπειρωτικής γης που τόσο αγάπησε.
ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ!..
l Αψευδέστερος μάρτυρας για το ποια «κουμάσια» κρύβονται πίσω από τους «αντιεμβολιαστές» δεν υπάρχει από εκείνον που… «επέβαλε» το πρόστιμο των 2.700.000 ευρώ στην Διευθύντρια του Σχολείου που δεν επέτρεψε την είσοδο στον μαθητή! Αυτός, παρακινούμενος από τον γονέα του, δεν φορούσε μάσκα και δεν έφερε βεβαίωση ανοσίας.
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και… χειρότερα, όπως αυτός που προτίθεται να μηνύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ευνοϊκές υπέρ των Νόμων του Κράτους αποφάσεις του. Σιγά – σιγά αποδεικνύεται ότι όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν συγκροτήσει την «Ελλήνων συνέλευση» με τον φυλακισμένο απατεώνα Σώρρα, ξύπνησαν και… βρήκαν ακροατήριο που στήνει ευήκοον ους! Μέσα σε αυτούς βρήκαν θέση και απατεωνίσκοι «επιστήμονες» δικηγόροι, γιατροί, κλπ., που ποιος ξέρει με ποιον τρόπο πήραν τα… άχρηστα προς βιοπορισμό τους πτυχία και οι οποίοι στήνουν παραμάγαζα διαφόρων τρόπων χρηματισμού. Πλαστά πιστοποιητικά, εικονικοί εμβολιασμοί και τελευταία, την έκδοση έντυπων έτοιμων μηνύσεων, εναντίον παντός ευπειθούς υπαλλήλου, που κάνει το καθήκον του όχι απλά έναντι των Νόμων, αλλά κυρίως έναντι της προασπίσεως της ζωής αυτής καθεαυτής των συμπολιτών τους!
Με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων οι οποίοι ζουν, εργάζονται και ερευνούν για την εκρίζωση της πανδημίας που θέρισε εκατομμύρια συνανθρώπων μας σε όλον τον κόσμο και τελευταία 30-50 καθημερινά Ελλήνων. Ποιος άλλος αψευδής μάρτυρας από αυτά τα νούμερα των συνανθρώπων μας, που χάνουν τη ζωή τους, για να πείσει τον καθένα λογικό και σκεπτόμενο ότι είναι ντροπή να… «συναγελάζεται» με τις απίθανες ιδέες των παλαβών και των συμφεροντολόγων;
Ας κόψουν κάτι από τα εκατομμύρια των ευρώ και της «τρέλας» τους. Πού να τα βρει η έρημη Διευθύντρια τόσα λεφτά; Σώρρας είναι; Ας σοβαρευτούμε και στην Ελλάδα λιγάκι. Ακόμα και τον «αντιεμβολιασμό» τον ρίχνουμε τόσο χαμηλά ώστε να μην αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική!

Γι - Πας