ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!..
 Μεγάλη ανακούφιση προκαλεί η συμφωνία της αγοράς των φρεγατών του Ελληνικού στόλου από την Γαλλία και ιδιαίτερα το τμήμα της που αναφέρεται στην αμοιβαία συνδρομή σε επίθεση ακόμα και από άλλο κράτος του ΝΑΤΟ.
Νιάου – νιάου στα κεραμίδια για το ποιο κράτος εννοείται σε αυτό το άρθρο! Είναι αυτό που ο Υπουργός του της Εθνικής Άμυνας… λυπάται επειδή ο Ελληνικός λαός πεινάει και οι κυβερνήτες του αγοράζουν πανάκριβα όπλα. Είναι αυτό που ο Υπουργός του της Εθνικής Άμυνας και τα άλλα εθνικιστικά στοιχεία διαμαρτύρονται επειδή κάποια Ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους διατηρούν στοιχειώδη αμυντικό εξοπλισμό, έναντι σαφούς επιθετικού κινδύνου, όπως συνέβη στην Κύπρο το 1974, όπου έκτοτε στρογγυλοκάθισαν οι επιτεθέντες και τώρα ζητούν να προσαρτήσουν το κομμάτι που για προστασία κατέλαβαν!
Κι αυτό επειδή κάποιοι Ευρωπαίοι, αλλά και υπερατλαντικοί κάνουν στραβά μάτια πουλώντας στους επιτιθεμένους… πανάκριβα όπλα. Ο λαός εκεί αρκείται στις σακούλες με τσάι και… φτηνό ψωμί που μοιράζεται ξεδιάντροπα.
Η παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία που της προσφέρθηκε από την διεθνή επικαιρότητα και πέτυχε αυτό που όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις επεδίωκαν. Να έχει γραπτή εγγύηση βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης από… άλλη «φιλική» χώρα! Έκανε απλά το επιβαλλόμενο καθήκον της. Ας της το αναγνωρίσουμε.
Τώρα τι χρειάζονται τα «ακριβά» όπλα αυτό ας συζητηθεί με σοβαρότητα και όχι με… συνθήματα.
Η «ΒΙΑ»…
 Είμαι ένας… «μπουνταλάς» απλός πολίτης και με τίποτε δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά των δύο «βιών», αυτής δηλαδή που προέρχεται από τους κουκουλοφόρους αναρχικούς, οι οποίοι χρονίως υπεισέρχονται σε κάθε νόμιμη συγκέντρωση και στη συνέχεια καταστρέφουν ό,τι ωραίο υπάρχει στην πρωτεύουσα με τις «μολότωφ» και τα μάρμαρα που κοσμούν τα κτίρια της λεωφόρου Πανεπιστημίου, τα οποία σπάνε με τις βαριοπούλες που μονίμως διαθέτουν. Και της βίας της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», την οποία ζήσαμε κυρίως αφ’ ότου έγινε «κοινοβουλευτική» και αποθρασύνθηκε με όλους εκείνους τους Βουλευτές, που βρώμισαν την Ελληνική Βουλή (Κασιδιάρηδες, Λαγούς, Μιχαλολιάκους και δεν συμμαζεύεται).
Μόνο ο κυβερνών κατά την περίοδο εκείνη ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τις ψήφους της ανεκδιήγητης αυτής ομάδας, όπου τις χρειάστηκε για την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων της… αρεσκείας του!
Ευτυχώς που η πραγματική Δεξιά την εξαφάνισε από τον κοινοβουλευτισμό και έστειλε τους πρωτεργάτες της εκεί που ήταν η θέση τους, στη φυλακή δηλαδή.
Δεν συνέβη το ίδιο ακόμα με την «Αναρχία», επειδή κατά καιρούς υποστηρίζεται φανερά και συνέχεια κρυφά από την αριστερά και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν χρειάζεται τώρα να αναλύσω τις περιπτώσεις. Είναι τόσο οφθαλμοφανές και κυρίως από την επίσημη… «νεολαία» του.
Αυτές τις μέρες πάλι με αφορμή τις «καταλήψεις» κάποιων σχολείων στη Θεσσαλονίκη, που συνήθως είναι… «ειδικότητα» της «Αναρχίας», οι δυο «βίες» συγκρούστηκαν μεταξύ τους, επειδή αντιστράφηκαν οι όροι και οι φασίστες βρέθηκαν μέσα ενώ οι «αναρχικοί» έξω από τα σχολεία, εξοπλισμένοι αμφότεροι με τα ανάλογα… εργαλεία.
Η αστυνομία, από τον φόβο μήπως υπάρξει κάποιος νέος «Τεμπονέρας» ήταν πολύ προσεκτική και μεθοδική στην αντιμετώπιση αυτών των «βιών», αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική, διότι με τις συλλήψεις που έκανε ανακάλυψε αυτά που έπρεπε να ανακαλυφθούν! Το ότι όμως δεν υπήρξε κανένα θύμα, όπως αυτό που προανέφερα, εξόργισε την αντιπολίτευση!

ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ: Επειδή πάντα συνηθίζω να γράφω αυτοβούλως πέφτω πολλές φορές και σε αθέλητα σφάλματα. Έτσι γράφοντας για τον αείμνηστο αγαπημένο μου φίλο Δημήτρη Ρίζο, η μνήμη μου αντέστρεψε την σταδιοδρομία των παιδιών του. Της Θαίνης (Θεοφανείας) που ακολούθησε τον Δικαστικό κλάδο (Συμβούλιο της Επικρατείας) και του Κώστα στην μαχόμενη δικηγορία. Επίσης το σπίτι του Δ. Τσοβόλα μεγαλοπρεπές βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και το νεόδμητο του αείμνηστου Δημήτρη δεν είναι το ανακαινισμένο πατρικό. Απολογούμαι όπου χρειάζεται.
Γι - Πας