ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!..
Πλούσια τα σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε με προεξάρχον τον θάνατο της αλησμόνητης Φώφης Γεννηματά, ο οποίος αυτός καθ’ εαυτός συγκλόνισε βγάζοντας στην επιφάνεια την παλικαρίσια προσωπικότητά της ως ανθρώπου, γυναίκας, μητέρας και πολιτικού.
Οι αποδοθείσες τιμές από τους πολίτες και την Πολιτεία υπήρξαν δικαιολογημένες. Φυσικά η παρουσία των τριών παιδιών της έκλεψε την παράσταση, αν είναι δυνατόν να λεχθεί έτσι.
Στο τραγικό αυτό γεγονός συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα της… όρεξης του Γιώργου Παπανδρέου για να ξαναπαίξει ρόλο στην πολιτική σκηνή, ύστερα από το «λεφτά υπάρχουν» κι αυτά ήταν του Στρος Καν, που οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό των μνημονίων και την πολυπληθή κυβέρνησή του σε διάλυση δίνοντας στον Αλ. Τσίπρα την δυνατότητα να παραπλανήσει τον έντρομο λαό και να αναρριχηθεί με αφύσικη συνεργασία στην δραματική υπερτετραετή εξουσία.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, αφού τροφοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ με «στελέχη» και ψήφους, έδωσε την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ διασπώντας το και η μεγαλόθυμη Φώφη τον… περιμάζεψε σεβόμενη το όνομά του. Τώρα από ποιον λαό περιμένει να υποστηριχτεί αυτός ο «γραφικός» κύριος είναι άγνωστο.
Ήταν του Αγ. Δημητρίου και η 28η Οκτωβρίου που, παρά τα άγρια δόντια της πανδημίας (αφού άλλωστε ο… πεισματάρης λαός θέλει να την αγνοεί χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου), γιορτάστηκε φέτος με την μεγαλοπρέπεια που της αξίζει, έστω και μετρημένα, δείχνοντας σε κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ζει και βασιλεύει, όπως τότε!
Ήταν τέλος η εθιμοτυπική μεν, λόγω αποχωρήσεως, αλλά πολύ σπουδαία επίσκεψη της σιδηράς κυρίας της Ευρώπης, της Άγκελα Μέρκελ, η οποία αυτοβούλως μεν παραδέχτηκε ότι το παρατράβηξε όλα τα δύσκολα χρόνια με την σκληρότητά της προς Ελληνικό λαό, και από την άλλη έδωσε την ευκαιρία στην κυρία Σακελλαροπούλου και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να της τα πουν έξω από τα δόντια όσον αφορά κυρίως την υποστηριζόμενη από εκείνη Τουρκία που οφθαλμοφανώς ατακτεί.
ΚΑΙ ΤΑ… ΜΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!
Υπάρχουν βέβαια και τα… μη σπουδαία, όπως αυτό του Περάματος που τείνει να γίνει σπουδαίο από τους «προοδευτικούς», οι οποίοι θεωρούν τίποτα την κλοπή ενός αυτοκινήτου! Ποιος ασχολήθηκε με το ποιος μόχθησε να το αγοράσει και αν το χρειάζονταν πολύ ή όχι;
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την «παρέα» που έκανε την κλοπή με τον ενήλικο «δάσκαλο» (να μας πουν τέλος πάντων αν ήταν 18, 20 ή 22 χρονών) και τους ανηλίκους «μαθητές του, στον ένα εκ των οποίων ανέθεσε την επικίνδυνη γκανγκστερική διαφυγή του μέχρι τον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί ασφαλώς περίμεναν κάποιο ανυπέρβλητο «εμπόδιο», το οποίο παρουσιάστηκε τόσο μακριά!
Το… «νιάνιαρο» όμως δεν αγνόησε μόνο νόμους και κανόνες τους οποίους ούτε γνώριζε και ούτε τον νοιάζει να τους γνωρίζει! Αγνόησε απόλυτα και ενσυνείδητα την ανθρώπινη ζωή! Την ζωή νέων ανθρώπων που τους θεωρεί και με την έγκριση όλων των «Προοδευτικών», αναλώσιμους, ανώνυμους και χωρίς μάνα, πατέρα και καμία αξία, ξεχασμένους την επομένη του… «ατυχήματος»!
Ευτυχώς κανείς τους δεν έπαθε τίποτε, ενώ κατά την άμυνά τους (δεν θα την κρίνω εγώ αν ήταν δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) σκοτώθηκε στη Ζούλα ο «δάσκαλος», ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης, ο οποίος ζούσε με τις παρανομίες, τις οποίες δίδασκε κιόλας σε ανηλίκους. Αυτή τη φορά χωρίς φονικό όπλο, αυτούσιο, αλλά με ένα αυτοκίνητο οδηγούμενο από ανήλικο με την όπισθεν να αποτελεί πιο αποτελεσματικό όπλο.
Πολλά είπα: Η άκρη θα βρεθεί και θα πρέπει να είναι δίκαιη και όχι σαν τότε που ο νεαρός αστυνομικός κατερχόμενος από το φλεγόμενο από μολότωφ λεωφορείο, πυροβόλησε προς την μεριά των «πυρπολητών» και σκότωσε έναν νεαρό. Κρίμα βέβαια, αλλά όχι και να μετατρέψουμε τον νεαρό σε «Αθανάσιο Διάκο» και τον «φλεγόμενο» σε δολοφόνο, που του καταστράφηκε η ζωή σε ώρα καθήκοντος! Κι αυτό έγινε με την επιμονή των… προοδευτικών!
Τέλος υπάρχει και η άγρια δολοφονία της Ιεράπετρας μιας νέας μητέρας από τον δειλό θεριακλή τέως σύζυγό της, ο οποίος τόλμησε να την σφάξει σαν κατσίκα, αλλά… δείλιασε να πέσει ο ίδιος από τον γκρεμό… παίζοντας θέατρο!
Ελπίζω ο κ. Σπίρτζης να μη φορτώσει και αυτή τη δολοφονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Γι - Πας