ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ… «ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ»!
Μου είχε κάνει εντύπωση η… πρώτη ματιά: Σε όλα τα τραπέζια των Ελληνικών καφετεριών και εστιατορίων υπήρχαν συσκευασίες με υγρά αντισηπτικά για τα χέρια ενώ στα παρόμοια Γερμανικά όχι! Αυτό με έκανε να φουσκώσω σαν διάνος από περηφάνεια.
Ύστερα είδα ότι στα Γερμανικά καταστήματα υπήρχε ένα κεντρικό σημείο όπου ο… ενδιαφερόμενος μπορούσε από μεγάλη σταθερή (αμετακίνητη) συσκευή να κάνει τη δουλειά του απαλλάσσοντας το τραπέζι από κάτι μη απαραίτητο. Αυτό συνδυάστηκε κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα με την έκπληξή μου, όταν καθήμενος σε τραπέζι καφετέριας άκουσα την κυρία που φεύγοντας από το διπλανό ρωτούσε… φόρα παρτίδα την φίλη της αν είχε πάρει το αντισηπτικό που βρίσκονταν στο τραπέζι τους! Τότε σκέφτηκα: Είδες οι Γερμανοί;
Τα πρωινά η θυγατέρα μου πριν πάει στην δουλειά της κοιτούσε από το παράθυρο και αν ήταν παγωμένος ο δρόμος δεν έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά, αλλά υποβάλλονταν σε όλες τις «ταλαιπωρίες» της αλλαγής διαφόρων Μ.Μ.Μ. Έλεγα: Μα εδώ υπάρχουν παντού εκχιονιστικά. Υπήρχε όμως η απάντηση ότι αν για οποιονδήποτε λόγο «κολλούσε» κάπου το αυτοκίνητο θα προκαλούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο μολονότι τα λάστιχα του αυτοκινήτου από την αρχή του χειμώνα είχαν αλλαχτεί σε χειμωνιάτικα αντιολισθητικά.
Εκτός από το «δημοτικό» αλάτι στον κεντρικό δρόμο, εάν χρειάζονταν για κάποιον παράδρομο αγοράζονταν, όπως και ο εκχιονισμός εισόδων, εσωτερικών διαδρόμων, κλπ.! Είδες οι Γερμανοί;
Μας γίνονταν ιδιαίτερη σύσταση σ’ εμάς τους ηλικιωμένους, εάν δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να μη κυκλοφορήσουμε, αλλιώς θα έπρεπε να προσέχουμε ιδιαίτερα στα πεζοδρόμια, επειδή αυτές τις μέρες τα Νοσοκομεία γέμιζαν με καταγματίες από τα γλιστρήματα στον πάγο. Μία νέα γυναίκα φίλη της θυγατέρας μου, σκοτώθηκε βγαίνοντας από το αυτοκίνητο και εκείνη την ώρα έπεσε στο κεφάλι της τεράστιο σπασμένο κλαδί!
ΒΙΑΣΜΟΙ!..
Δύο βιασμοί γυναικών από «άνδρες» που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν το… πάνω χέρι συνέβηκαν και απασχολούν το πανελλήνιο από την πρώτη κιόλας μέρα αυτής της καινούργιας χρονιάς.
Ο πρώτος αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στο… ξενοδοχείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, σαν να λέγαμε στην «Μεγάλη Βρετάνια» της Αθήνας, το οποίο αδημόνως τηρεί την… ανωνυμία του λες και θα θιγεί η αξιοπρέπειά του από την αναμφισβήτητη στο περιστατικό οργάνωση οργίων στις σουίτες του.
Μία «έμπειρη» κατά την ίδια ομολογία της ενήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από κάποιους παραλήδες, οι οποίοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Ορθώς ο Εισαγγελέας του Α.Π. παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών να αναλάβει με κάθε σοβαρότητα την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, στην οποία έκπληκτο το πανελλήνιο διαπιστώνει ότι σε μία μεγαλούπολη, όπως η Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση της καταγγέλλουσας πραγματοποιήθηκε ύστερα από τρεις ολόκληρες μέρες με ευθύνη της δημόσιας υπηρεσίας!
Ο δεύτερος βιασμός είναι ακόμα πιο τραγικός, επειδή αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε σε μία ανήλικη που φοιτούσε στο… «κατηχητικό» μιας εκκλησίας στα Πατήσια των Αθηνών. Ο… έγγαμος και πατέρας παιδιών ο ίδιος κατηχών, βίαζε την ανήλικη κατά την καταγγελία της μέσα στην Εκκλησία. Ορθώς και εδώ ο καταγγελλόμενος τέθηκε σε αργία μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως το καταγγελλόμενο δραματικό περιστατικό. Θα πρέπει να καταδειχτεί από τις αρμόδιες αρχές με απόλυτη σαφήνεια ότι ούτε οι παραλήδες, ούτε και οι κατηχητές μπορούν να «σηκώνουν χέρι» στα κορίτσια του κόσμου με την… «δύναμη» που διαθέτουν. Οι τιμωρίες θα πρέπει να είναι αμείλικτες και παραδειγματικές στην κυριολεξία τους.
Γι - Πας