Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
  • Αλλά ας επιστρέψουμε στα… «ίδια», όπου κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα, που ήταν φυσικό να προκύψουν από την πανδημία και τον πόλεμο θεώρησαν ότι ήταν κατάλληλη εποχή να ζητήσουν εκλογές. Άλλωστε ο… «γείτονας» από το «Κέντρο» ύστερα από την εκλογή της νέας ηγεσίας του, κατέστη πολύ επικίνδυνος.
  • Έτσι πες, πες, έκαναν τους εαυτούς τους να πιστέψουν ότι είναι δυνατό να επανέλθουν, απειλώντας μάλιστα ότι αυτή τη φορά θα… είναι ο εαυτός τους, λες και δεν τους γεύτηκε αυτούσιους και αλησμόνητους ο Ελληνικός λαός!
  • Τυχαίνει να ζω στο κέντρο της πόλης και βλέπω και ακούω ό,τι συμβαίνει σ’ αυτήν. Με θλίψη παρατηρώ τις ίδιες «εντεταλμένες» ολιγάριθμες ομάδες νεαρών, που τους έχουν αφαιρέσει κάθε ικμάδα ορθολογισμένης σκέψης και ακούω εκείνες τις μακρόσυρτες φωνές που ακολουθούν τις… οδηγίες της ντουντούκας και φυσικά τα ίδια «ξύλινα» συνθήματα, γραμμένα με πολύ κόπο τον οποίο καταναλώνουν διατεταγμένοι, αντί να προσπαθούν εκπαιδευόμενοι να ξυπνήσουν!
  • Εκείνοι προτιμούν τον… αιώνιο ύπνο από τώρα. Είναι κρίμα! Δεν αντιλήφτηκαν ακόμα ποιοι είναι οι «φονιάδες των λαών»; Κυρίως όμως δεν έχουν αντιληφθεί και ερμηνεύσει μέσα τους τις έννοιες Δημοκρατία και Δικτατορία; Τολμούν να αποκαλούν την κυβερνώσα αυτή τη στιγμή παράταξη της «Νέας Δημοκρατίας», «Νέα Δικτατορία» χωρίς να αντιλαμβάνονται -το πιστεύω αυτό- την μεγάλη ύβρη; Προ τριών ετών έγιναν απολύτως ελεύθερες εκλογές και ο Ελληνικός λαός έδιωξε κακήν - κακώς την τότε κυβερνώσα παράταξη και είχε τους σοβαρούς λόγους του να το κάνει αυτό!
  • Ο νέος Πρωθυπουργός κυβέρνησε αυτά τα τρία χρόνια σεβόμενος όλους τους Νόμους και το «Σύνταγμα» της χώρας, επιλέγοντας ύστερα από πολύ καιρό τα μέλη της Κυβέρνησής του, όχι αποκλειστικά από το κόμμα του, που νίκησε θριαμβευτικά στις εκλογές, αλλά συμπεριλαμβάνοντας και κατά τεκμήριον, άλλα άξια πρόσωπα.
  • Δικαιώθηκε απόλυτα, διότι η τύχη τον έφερε αντιμέτωπο με πολύ σοβαρές υγειονομικές και Εθνικές κρίσεις, όπου η επιτυχία υπήρξε σημαντική και αναγνωρισμένη διεθνώς.
  • ΙΔΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!..
  • l  Νεαροί μου… «άσχετοι», συγχωρήστε μου τη λέξη, αλλά είναι απαραίτητη για να σας ξυπνήσει από τον διατεταγμένο ύπνο σας. Ζούμε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον πλανήτη μας. Ο Δημιουργός, έτσι πέστε τον αν δεν σας αρέσει η λέξη Θεός, μας προίκισε όλους με την ανεξάρτητη και αυτεξούσια λογική μας. Το έκανε στο μοναδικό δημιούργημά του, τον άνθρωπο!
  • Μη δέχεστε να παραχωρήσετε σε κανέναν αυτό το δώρο του δημιουργού, αλλά αντίθετα προσπαθήστε με την ανεξάρτητη σκέψη σας να βρίσκετε πάντα την αλήθεια και τότε πετάξτε κατάμουτρα την προσπάθεια του κάθε πονηρού να δεσμεύσει αυτήν την ανεξάρτητη σκέψη σας. Είναι πολύ λυπηρό να σας βλέπει κάποιος ν’ αφήνετε τις σπουδές σας και να κατατρύχεστε να γίνετε μέλη μιας «αγέλης», που την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν οι πονηροί.
  • Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτό που είχε γίνει προ διετίας στο Αμερικάνικο «Καπιτώλιο» από τις διατεταγμένες ορδές ενός τρελού; Ο οποίος μάλιστα παρίστανε και τον αθώο; Σκεφτείτε λίγο: Πού βρίσκονταν η Δημοκρατία; Στους συνεδριάζοντες εκλεκτούς (έστω και με λαθεμένη σκέψη) του λαού, ή στους αφιονισμένους και βαλτούς καταστροφείς αυτής της Δημοκρατίας, οι οποίοι στο κάτω – κάτω ούτε μπορούσαν και ούτε ήξεραν να πουν τι θέλουν! Ήταν… πιόνια!
  • Όπως επί παραδείγματι στο Α.Π.Θ., όπου επί 34 ολόκληρα χρόνια ένας χώρος του Πανεπιστημίου είχε καταληφθεί, από ποιους άραγε και για ποιο σκοπό;
  • Επιτέλους ένας εκλεγμένος νόμιμα πρύτανης αποφάσισε να καλέσει τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να τον ελευθερώσουν και να κατασκευάσει εκεί μία βιβλιοθήκη για χρήση αποκλειστικά από τους φοιτητές του.
  • Απευθύνομαι στους νεαρούς που διατεταγμένα διαδηλώνουν φωνάζοντας και γράφοντας συνθήματα: Πού βρίσκουν τον… αυταρχισμό και την… δικτατορία; Είναι δυνατό ένα συγκροτημένο δημοκρατικό κράτος να ανέχεται την κατάληψη χώρων των Πανεπιστημίων από άσχετους εξωπανεπιστημιακούς;
  • Το ανέχτηκαν οι πρυτανικές αρχές μιας σειράς ετών και επιτέλους ο τωρινός Πρύτανης αποφάσισε να εφαρμόσει την νομιμότητα. Είναι δυνατό οι φωνασκούντες φοιτητές να ζητούν το αντίθετο; Οι… διατεταγμένοι φοιτητές;
  • Γι - Πας